UUTISET (päivitetty 1.1.2018):

Näyttelyni on avoinna Jyväskylän kahvila Muistossa vielä 21.-30.5.2018, eli yhdeksän päivää.

No niin, viimeinkin sain palvelinasiat kuntoon ja alan pikku hiljaa päivittää sivuja! Huomatkaa myös seuraava: Facebookin käyttäjät löytävät tuoreimmat uutiseni myös sieltä sivulta "Yrjö Varjanne-artisti".

Sain päivitystauon aikana, jälleen, sekä toissa- että viime kesänä kutsun järjestää näyttelyn juhannuksen molemmin puolin Pyhärannan Santtiolla. Vuosi sitten pääteemana oli Vanha Rauma ja viime kesänä sain vapaat kädet. Sen lisäksi töitäni oli kesäkuun ajan esillä Jyväskylän Vesilinnassa, heinäkuussa Hirvensalmella Tuukkalan taidetuvalla ja kesä- ja joulukuussa Jyväskylässä kahvila Muistossa. Muistossa oli esillä muun muassa vanhaa Jyväskylää.

Uudessakaupungissa ja Pyhärannan Santtiolla on myös ollut yhtä sun toista, mielenkiintoisimpina ehkä erilaiset kuvitusprojektit.

Vaikka kaiken edellä kerrotun vuoksi kotona on ajoittain ollut päällekkäistenkin näyttelyiden vuoksi hieman kaoottista, olen sentään ehtinyt touhuta myös tilaustöiden ja erilaisten enemmän tai vähemmän onnistuneiden kokeilujenkin parissa.


Curriculum VitaeTilaustöitä


Vanhaa Raumaa

Suomen Etelä-Amerikan Linjan laivoja

Viikonlopun ratoksi: kuutamoprojekti

LAUKAA-KONNEVESI -lehden artikkeli

KESÄKUUN SANTTION-NÄYTTELYN KUVIA

Mistä kuvani tulevat?

Kuvitusta Hannu Ylösen kirjaan "Tarinoita pienestä purresta ja sen ympäriltä"

Kirjailija Ylönen ystävineen

Suomen rannikon majakoita, majakkalaivoja ja pookeja

Jäätä ja jäänmurtajia

Lintukimara

Rannalla

Ångbåts Aktiebolag Ålandin aluksia

Lounaissuomalaisia purje- ja konealuksiaTaide-ja kehyskeskuksen "Glögiä ja akvarelleja" -tapahtumassa maalattuja demonstraatioita

Muotokuvat

Syksyn satoa
Jyväskylän Kesän taidebasaarin demonstraatiossa maalattuja
Heinäkuun 2011 akvarellikurssi
Tammiston tila (demonstraatio)
Pauha II
NÄYTTELYKUVIA

Kehystämö Galleria Patina, 21.8.-3.9.2015
Konnevesi 1.-5.7. 2014
VaSon näyttelytila, Uusikaupunki,1.6.-29.9. 2014
Galleria Akvart, Helsinki, yhdessä Risto Puution kanssa toukokuussa 2014
Kypärämäen kulttuuripäivät Jyväskylässä huhtikuussa 2014
Vaajakosken kirjasto Risto Puution kanssa, tammikuu 2014
Kuokkalan kartano
Vanhat laivat Uudessakaupungissa lokakuussa 2012.
Yhteisnäyttely Mirjam Koskisen (postuumisti) kanssa heinäkuussa 2012 Tammiston tilalla Naantalissa.
9.-21.7.2012 näyttely Jyväskylässä Galleria Gummeruksessa.
18.4. 2012 KESKI-SUOMEN PÄIVÄN KOTITAIDENÄYTTELY
Kesänäyttely 2011 Naantalissa Tammiston tilalla.
Uudenkaupungin näyttelyn avajaiset
Pikanäyttely Tuulikaappigalleriassa Michael J. Dunnin kanssa
Yläkaupungin yön taiteilijademonstraatioiden satoa 22.5. 2010
Mistä tuulee - Itämeri nyt 2009
Satama ja meri 2008
Heinäkuun 2008 näyttely


XL
L
M
S


Hapottomalle kartongille!!
Ihmiset
Englanti
Puut
Satama
Abstraktihkoa

MIRJAM KOSKINEN
Muutama vuosi on kulunut siitä, kun aloitin kotisivujeni rakentelun, joten päätin hieman päivittää etusivun tekstiä.
Olen tullut huomaamaan, etteivät nämä sivut tulekaan koskaan valmiiksi, joten minun on tyytyminen siihen, että ne elävät jatkuvan muutoksen kurimuksessa. Sivuillani useammin vierailevan on näppärää tietää, että allaolevista linkeistä nimenomaan "Tilaustöitä" ja uusien töiden linkit ovat ne, jossa tapahtuu muutoksia, kaikkia linkkejä ei siis kannata muutosten toivossa selailla. Olen vaihteeksi siirtänyt tuoreimmat linkit ensimmäiseksi ja jättänyt muut keräämään digitaalista arkistopölyä listan loppupäähän. Työhuoneeni muutto alakerran vaatehuoneesta yläkertaan toi sekä lisää huonetilaa että kaapit, joihin sain järjesteltyä vanhat ja uudet akvarellit suloiseen epäjärjestykseen. Laskin samalla varastoni koon ja voin kertoa, että hyllyillä on akvarelleja tällä hetkellä noin neljä ja puolisataa. Pöydällä näyttää olevan jatkuvasti uusiutuva kasa keskeneräisiä projekteja.

Viime vuoteen sisältyy itseäni innostanut tieto, jonka minulle kertoi Raision-serkkuni Marke siellä tässä taannoin käydessäni (edellisestä tapaamisestamme olikin jo ehtinyt kulua nelisenkymmentä vuotta). Minulle selvisi muun muassa, että minulla on isäni puolelta muutama serkku enemmän kuin olen tiennyt, ja kaiken kukkuraksi ennen syntymääni kuollut täti, eikä mikä tahansa täti vaan kuvataiteilija Mirjam "Putte" Koskinen, omaa sukua Nyberg (nimi, jonka isoisäni Juho Nyberg sai kääntymään muotoon "Varjanne"). Putte vaikutti Turun seudulla, ja olen kokoamassa nuorena kuolleen taiteilijatätini kunniaksi pientä linkintapaista näille omille sivuilleni, olkoonkin, että työ on aivan alkutekijöissään.

Pari vuotta sitten tapasin Pohjois-Päijänteen puuvenetapaamisessa Karl-Erik ja Raili Kreusin, joiden vene Pauha II vaikutti jollain tavalla tutulta, mutta Pauhan tarinasta niin kuin siihen liittyvistä parista akvarellistakin enemmän Pauha II:n omassa linkissä...

Naantalissa sijaitsevaa Tammiston tilaa esittävä valokuva oli houkutteleva aihe ensinäkemältä mutkikkaalta ja työläältä vaikuttavaan demonstraatioon...Kesän -08 aikana yllättävän kulttuurinjanon sammuttamiseen löytyi apu Turusta, purjelaiva Suomen Joutsenelta, Suomen akvarellitaiteen yhdistyksen 10-vuotisjuhlanäyttelystä "Satama ja meri" (1.6.-31.8. 2008), jossa oli yhden oman työni lisäksi liki kaksisataa muuta akvarellia. Heinäkuussa -08 pidin näyttelyn Kehystämö Patinan Tuulikaappigalleriassa yhdessä turkulaisen kuvataiteilijaystäväni Martti Laaksosen kanssa. Kesällä 2009 yhdistyksen näyttely oli Kotkassa (galleria Uusikuva) 5.6.-2.8. otsikolla "Mistä tuulee-Itämeri nyt", ja sinne minulta hyväksyttiin kolme työtä.

Ja sitten vähän tietoa:
Nimeni on siis, kuten jo lienee useimmille selvinnyt, Yrjö Varjanne, olen syntynyt Raumalla vuonna 1956 ja muuttanut Jyväskylään vuonna 1976 opiskelemaan musiikkitiedettä. Olen sivutoiminen kuvataiteilija, Suomen akvarellitaiteen yhdistys ry:n ja Nordiska Akvarellsällskapetin jäsen. Päätoimenani olen soiton opettaja Rauhalan musiikkikoulussa Laukaassa.Aloitin akvarellin parissa jo joskus 80-luvun puolivälissä, mutta terve lounaissuomalainen itsekritiikki on aiheuttanut sen, että käytin ensimmäiset viisitoista vuotta harjoitteluun, ja näin vältin heikkolaatuisen "ensinäyttelyn" ja "karonkan" lähikylän Esson baarissa.

Ja lopuksi tiedotus sisäsuomalaisille:

LINKIN "MERIMAISEMIA" MAISEMAT VOIVAT SUURIMMAKSI OSAKSI OLLA MYÖS JÄRVIMAISEMIA, JOS NIIN HALUAA.

(Linkin nimivalinta on Pellisen Vesan, joka antoi minulle vinkkejä html.-kielen käytöstä!)