GRITT

 

Shetlanninlammaskoiranarttu

Uneksijan Tahmatassu

s. 20.4.2009

 

Gritt on räväkkä blue merle -narttu, joka oli alunperin sijoituksessa Kellokoskella Laura ja Kiti Palviaisen luona ja Muumipentueen jälkeen siirtyi Lauran omistukseen. Laura harrastaa Grittin kanssa agilitya mini 3-luokassa. Grittin radalla nähneet ovat luonnehtineet, että ihokarvat nousevat pystyyn ja kyselipä eräs Suomen parhaimmistoon kuuluva ohjaaja, että mistä se on tuotu. Ei Suomesta kuulemma tuollaisia shelttejä saa :) Gritt on pienestä asti tiennyt olevansa agilitykoira! Kotona Gritt pitää jöötä russeliherralle Tarmolle sekä riekkuu tyttärensä Kharman kanssa. Alusta asti on ollut selvää, että Gritt määrää tässä talossa!

 

 

Gritt on äänekäs ja aktiivinen ja tarvitsee töitä pysyäkseen tyytyväisenä. Se on pohjattoman ahne ja taistelee lelusta mielellään, joten sen motivointi on helppoa. Gritt on ihmisiä kohtaan täysin avoin. Se on lähtökohtaisesti ystävällinen vieraille koirille, muttei mikään nynny, jos joku käy kiusaamaan.

Gritt on n. 34,5cm korkea ja näyttelystä sillä on EH. Lonkat ovat A/A, polvet 0/0 ja silmät terveet pennusta asti (muutamaa ihokarvaa lukuunottamatta). Purenta on ok ja kaikki hampaat tallella. Gritt on luonnetestattu 172 p.

Grittillä on 5 pentua. Rakettipentueesta voit lukea lisää tästä.

Video: Laura & Gritt agilitytreeneissä

Kuvat: Kirsi Hiltunen