Salka ja Eka

Etusivu

Salka

Filla

Eka

Kuvia

Sukulaiset

Koirani

Ystävät

Linkit

FILLA

TUNTURIKETUN FIFILLA LTE +138(FIN 26858/01) s.2.6.2001 "FILLA"

Fillan tiedot KoiraNet jalostustietojärjestelmässä.

HD B, KYYNÄRNIVELET JA POLVET O JA SILMÄT TERVEET,SYDÄNKUUNTELU EI SIVUÄÄNIÄ, NÄYTTELYSTÄ 2xSERT, lisäksi läpäisty MUH-testi v. 2004

Filla 8 vko ja metallikapula

Joskus se TOKO on aloitettava, Filla 8 vkoa photo: Tuula Pessa

Kasvattaja: Riitta Lumiluoto, Kerimäki, Tunturiketun kennel

Emä: KANS MVA FIN MVA EST MVA S MVA SV -99 EST V -02 Ullälvas Skutla "Skuti" s.12.5.1996 LTE +220, HD fri, Skuti on tuotu Ruotsista.

Isä: FIN MVA EST MVA EST V-02 TVA BH Fjalla-Freki "Reetu" s.7.3.1999 LTE +215, HD B, Reetu on tuotu Islannista.

Filla syntyi viimeisenä pentuna ja ainoana narttuna kolmen isoveljen katraaseen: Tunturiketun Fagur "Aake"BH, TK2 (HD A), Tunturiketun Floki, FIN MVA&EST MVA V-02 BALTW-03 Tunturiketun Frodi "Ropi" LTE +138 (HD A).

Filla 4v

Filla 4-vuotiaana nimikkokukkiensa keskellärinnukset voikukan värjääminä.

Fillan islantilainen nimi Fifilla tarkoittaa Voikukkaa joka kuvaa sen sisukasta ja rohkeaa luonnetta, ainoana tyttönä veikkalaumassa kasvaminen vaatii samanlaista sitkeyttä kuin voikukan kasvaminen karuimmassakin maassa jopa asfaltin lävitse .Fillan pentue syntyi juuri voikukkien kukkiessa keltaisenaan niityillä joten nimi kuvaa myös syntymäaikaa. Filla on sijoituskoira joka synnytti 11.12. 2003 4 potraa pentua : 1 uroksen Kvikur ja 3 narttua Klara, Kinna ja Keyfa Tunturiketun kenneliin.Pentujen isä on Islannnista tuotu Kolur,C-lonkat 0- polvet, terveet silmät, näyttelystä 2x sert. Filla asuu vuodesta 2006 maaliskuusta lähtien sijoituskoirana Korrin perheessä Siilinjärvellä.

Fillan pennut Kolur 17 kk seisoo

Fillan pennut parin tunnin ikäisinä Kolur sulhanen elokuussa 2003 photo: Riitta Lumiluoto

Filla ja Salka ovat keskenään serkuksia sillä Skutla Fillan emo ja Sorti Salkan isä ovat pentuesisaruksia. Kooltaan Filla on keskikokoinen narttu, sen säkä on 43 cm ja painoa on 12 kg, Fillalla on toisessa takajalassa yksöiskannus ja toisessa kaksoiskannus. Filla on tyypillinen islanninlammaskoira joka haluaa uteliaana kiivetä korkealle ja jokapaikkaan; lämpökompostorin päälle, isoimmalle kivelle.Se on himouimari. Tottelevaisuutta on harjoiteltu lähinnä kotikoulussa . .

Fillan pennut04 Keyfa Klara

Kinna ja Kvikur, Keyfa ja Klara 7 vkoa photo: Riitta Lumiluoto

TOKO:ssa kilpaileminen alkoi 7.7. 2005, kun pääsimme mukaan kilpailuvalmiiden ryhmään harjoittelemaan. Ukkosmyrskyssä käydyssä kisassa 3.tulos.Elokuussa Filla sai TOKO:n ALO:ssa 2.tuloksen 148 pistettä Tottelevaisuusliikkeistä on Fillan mielestïä parasta noutaminen ja kotitemppuna se noutaa sukat likapyykkiin.

Luonteeltaan Filla poikkeaa serkustaan Salkasta mm. siinä että sillä on pienempi keskittymiskyky. Se on myös itsenäisempi ja itsepäisempi. Se on toimintatarmoinen ja nauttii harjoittelusta. Filla päässyt kokeilemaan myös poropaimennusta, mutta Salkan tasoista ammattitaitoa ei sillä vielä ollut. Se kyllä paimensi tokkaa, mutta aina porojen mennessä liian kauas minusta Filla palasi luokseni katsomaan minne jäin. Filla oli tuolloin varsin nuori, se täytti 14 kk samana päivänä.

Filla kompostoi Filla uimassa

kuva vas. Filla kompostoi photo Tuula Pessa, kuva oik. Canis lutra: intohimoinen uimari photo Tuula Pessa

FILLAN LUONNETESTI 17.8.2003 Tampere tuomareina Kai Tarkka ja Sami Kiiveri LT +138 pistettä, laukauskokematon

I toimintakyky -1, pieni,

II terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävïäähyökkäyshalua

III puolustushalu -1 haluton

IV taisteluhalu +2 kohtuullinen

V hermorakenne +1 hieman rauhaton

VI temperamentti +3 vilkas

VII kovuus +1 hieman pehmeä

VIII luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen luoksepäästävä avoin

Filla lte testissä

Filla päätti jättää puolustustehtäät Salkalle. Pimeässä huonessa koira toimi ihan ok ja tuli luokseni , mutta kelkkamörkö oli siitä aivan kamala ja se kuormitti koiraa. Eli koira toimii ihan mukavasti ilman uhkatilannetta. Filla veli Frodi oli samassa testissä ja sain tismalleen samat pisteet ja samoin jakautuneena, paitsi Frodi sai myös laukausvarman tulokseksi. Kuten yllälevista kuvasta näkyy testi ei kokonaisuudessaan sen ihmeemmin ylikuormittanut koiraa, vaan tuloksen kuulemisen hetkellä saattoi ottaa jo rennosti

Filla tokoilee

Filla Islantilaisten TOKO-treeneisessä Janakkalassa -photo Satu Grahn

FILLAN NÄYTTELYT

Fillan harrastus- ja näyttelyura on jäänyt Salkan varjoon.Näyttelyissä on ollut vaihtelevaa menestystä.Tässä Fillan sertit.

TAMPEREEN KV. näyttely 15.3.2003 Lilian Hanniste (Viro) NUO ERI 1

HATTULA Islannin lammaskoirien erikoisnäyttely 19.7. 2003, Hans-Åke Sperne (Ruotsi) AVO EH 1 (luokkavoitto) "Mycket feminin tik med fint uttryck. Välformade ögon. Passande hals. God överlinje. Behöver utveckla sin bröstkorg. Saknar alldeles underull. En enkel o. en dubbelsporre. Något flata tassat. Bär sin svans väl. Rör sig ännu instabilt bak. Bra helhet. Trevlig temperament. Väl uppvisad." suomennos: "Hyvin feminiininen narttu jolla hieno ilme. Hyvin muotoituneet silmät. Sopiva kaula. Hyvä ylälinja. Rintakehän tarvitsee vielä kehittyä. Puuttuu kokonaan aluskarva. Yksi yksnäis- ja yksi tuplakannus. Hieman latteat tassut. Kantaa häntäänsä hyvin. Liikkuu vielä epävakasti takaa. Hyvä kokonaisuus. Miellyttävä luonne. Hyvin esitetty."

Tampere 5.10.2003 ryhmänäyttely 5 & 9 ryhmät, tuomarina Juhani Hirvelä AVO ERI 1,SERT,PN,VSP p>

Islanninlammaskoirien erikoisnäyttely 5.8.2004 KUOPIO, tuomari Gert Christenssen (Tanska) AVO ERI 1 SERT PN 2

TAMPERE 12.9.2004 tuomari Istvan Czepai(Unkari)AVO ERI 2 PN 3 VARA-SERT

Filla lokakuussa 2003, photo: Riitta Lumiluoto

Filla lokakuussa 2003, photo: Riitta Lumiluoto

 

Takaisin ylös

 

Etusivu | Salka | Filla | Eka | Kuvia | Sukulaiset | Koirani | Ystävät | Linkit