News  Releases  Distro  Links  Book  Contact

T&A-005: Kyklooppien Sukupuutto/Death Token split 7"

Kyklooppien Sukupuutto:
Tampere wreckcity / Ymmärrä ettet tajua/tajua ettet ymmärrä / Kaupunkisotaa

Death Token:
Piss talk media shit / On the fields of prey / Exterminate / Chain of rules (chain of fools)

Co-release with Spild Af Vinyl and Hate Records.
Press: 500 as black vinyl. Second press out soon.


Equalizing X Distort
"What can you say about this split. First off it is a dynamite pairing between two very different but both amazing hardcore bands. And both bands deliver on the recordings with loads of songs and of great fuckin’ quality. KYKLOOPPIEN SUKUPUUTTO start out the split with three new songs. This is the band’s third vinyl release and they just keep getting better. KYKLOOPPIEN SUKUPUUTTO hail from the city of Tampere in Finland, the city of hardcore legends. This city has produced such great bands as KAAOS, RIISTETYT, PROTESTI, BASTARDS, VARAUS, and KOHU-63 to name a few. And although KYKLOOPPIEN SUKUPUUTTO follow in that same tradition the band sounds remarkably like a Swedish band the RAPED TEENAGERS. KYKLOOPPIEN SUKUPUUTTO has that same quirky sound played at a million miles a minute. It’s like a cross between VICTIM’S FAMILY and early HERESY. It’s not unlistenable like John Zorn. The band comes out charging at a whirlwind pace playing some of the fastest hardcore. And unlike so many of those bands that work on precision KYKLOOPPIEN SUKUPUUTTO play fairly wreckless that just adds the right amount of punk character to the sound. KYKLOOPPIEN SUKUPUUTTO offer up three new songs that start out with a track called “Tampere Wreck City”, which starts out with feedback like an UMLAUT record and quickly gets in a chaotic hardcore charge. It’s hardcore chaos incarnate. On the flipside we get four new tracks from Copenhagen’s DEATH TOKEN. They are no novices to releasing material and have at least two other releases under their belt. Their intro starts out with a casio organ that sounds like the CRASS “Merry Crassmas” ep. The band quickly dispenses with the cheeseball intro for a hardcore crescendo that works into an onslaught of hardcore that I have not heard since the likes of BOXED IN or RUIN. This band is a hardcore wrecking ball of DROP DEAD meets C.O.C. meets CUT THE SHIT. Their side is one flurry of hardcore madness. This is no funeral music unless it is for the system. You couldn’t do much better than to pick up this scandi pairing of Finland versus Denmark. There are no losers with this split." 9 stars out of 10!


Toinen Vaihtoehto 200-201
"K.S. kuulostaa siltä, että kärpäsparvi olisi kännissä tai siltä kuin astuisi sisään jonnekin moottorisahakonferenssiin, jossa on just samaan aikaan tuhannen moottorisahan esittely käynnissä. Oikein joutuu keskittymään ja pinnistämään, että kuulee mitä helvettiä siellä tapahtuu. Nopeeta, siis Nopeeta, erittäin kiivasta ja kaoottista hardcorea. Välimeren veren kuohahtelua on Kykloopit täynnä. Onhan tämä aika tolkutonta meininkiä, josta kuitenkin tajuaa missä mennään. Varmaan joku EU's Arse tai Declino tai joku muu vanha italialainen kaaostelu vois olla hyviä vertailukohtia ja siitä vähän vinksahtaneeseen suuntaan vielä, niin hyvä. Death Token on palannut takaisin kunnon hardcoren pariin, jos se nyt on koskaan sieltä lähtenytkään. Luulin, että bändi lähtee enemmän punkrokin urille, kun se edellinen sinkku ja siis varsinkin A-puoli oli aika erilaista eli just sitä punkrokimpaa osastoa. Mutta näin siis ei ole käynyt. Vanhan koulun hardcorea soitetaan edelleen. Ehkä tahti on vähän hidastunut ja soitanta parantunut. Eihän mitkään rokkarit Kyklooppien kanssa levyä tekisikään. Tilanne taitaa olla se, että kaikki osalliset ei ole tyytyväisiä levyn kaiverrukseen ja se tarkoittaa sitä, että ensimmäiset 500 kpl kuulostavat tältä ja mahdollisesti seuraava painos kuulostaa hieman erilaiselta. Mun mielestä tämä kuulostaa hyvältä tässä musiikissa, tosin en tiedä miltä on tarkoitus kuulostaa tai mitä haettiin. Vitun hyvä splitti kansia myöten." -.m.-


Visto 3
Tampereelta kotoisin oleva Extinction Of Cyclops jatkaa siitä mihin se kahdella ensimmäisellä seiskallaan jäi, eli tarjolla on hektistä ja koukkuista hardcorea. Mikan laulu ei tällä kertaa ihan niin pinnassa kuin aiemmin, ja kuulostaa muutenkin raaemmalta. Minulle se sopii näin paremmin, aiemminhan juuri tuo laulu on ollut minun korviini hieman epäsopusoinnussa musiikin kanssa. Tykkään siis enemmän suorasta huudosta, tässähän laulutyyli on välillä jopa melko puheenomaista. Oma osansa tähän saattaa toki olla sanoituksilla, nehän ovat sellaisia, että niiden sovittaminen musiikkiin on vaikeaa. Loppusoinnuista ei ole tietoakaan, ihan hyviä juttuja, verrattuna vaikkapa joihinkin mukamas poliittisiin sotasanoituksiin näissä on asiaa ja ajatusta. Kaupunkisuunnittelua ja yhteiskuntaahan tässä kritisoidaan, en nyt ryhdy sen tarkemmin näitä analysoimaan, koska en halua tehdä vääriä tulkintoja ja tehdä itsestäni narria. Kääntöpuolen yhtye on kai tanskalainen, ja esittää suoraviivaisempaa hardcorea englanninkielellä. Ihan pätevää mättöä, mutta ei sen kummemmin sytytä tai erotu muista vastaavista yrittäjistä niin musiikkinsa kuin sanoitustensakaan puolesta. Olisin toivonut, että bändin kotimaan vaikutus (mikä se sitten lienee voiskaan olla) olisi kuulunut lopputuloksessa, nyt tämä kuulostaa aivan tavalliselta, sanoisinpa jopa liian ruotsalaiselta. Kyllä tämä levy kannattaa kuitenkin hankkia, onhan a-puolella sentään edustettuna yksi Tampereen parhaista bändeistä.