Suolahuonehoito Vaikutukset Kenelle Yritys Yhteystiedot Hinnasto
Suolahuonehoito - luonnonmukainen ja rentouttava hoitomuoto hengitystie- ja iho-ongelmiin

Suolahuonehoito on luonnonmukainen ja rentouttava hoitomuoto hengitystie- ja iho-ongelmiin. Suolahoitoa annetaan vuorisuolalla päällystetyssä huoneessa, johon sumutetaan hienojakoista suolatomua, joka ulottuu keuhkorakkuloihin irrottaen limaa sekä poistaen tulehduksia. Vaikutukset tuntuvat tukkoisuuden ja hengenahdistuksen vähenemisenä. Iho-oireisille, kuten atoopikoille, suola tuo helpotusta tunkeutumalla huokosiin ja imemällä niihin kosteutta ympäröivästä ilmasta. Suola myös tuhoaa iholla olevia bakteereita.

Hoito kestää yleensä 40 min, pienille lapsille riittää 5-10 min hoito. Suolahuonehoito on tehokkaita 5-15 hoidon jaksoina. Suolahuoneeseen mahtuu kerralla neljä henkilöä. Hoidon aikana istutaan mukavissa tuoleissa ja kuunnellaan rentouttavaa musiikkia.

Suolahoidon historiaa

Suolahoito (haloterapia) on vanha hoitomuoto, jonka juuret ulottuvat perimätiedon mukaan keskiajalle. Munkit veivät keuhkosairauksista kärsiviä suolaluoliin ja hienonsivat suolakiveä potilaiden hengitettäväksi. 1800-luvulla Puolassa suolalla parantamisesta kiinnostuttiin, kun ilmeni, ettei suolakaivostyöläisillä ollut keuhkosairauksia. Myöhemmin suolakaivoksia on käytetty hoitopaikkoina useissa Euroopan maissa. Nykyään hoitoa annetaan siihen tarkoitukseen rakennetuissa suolahuoneissa. Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana suolahuoneita on rakennettu useita satoja kylpylöihin, sairaaloihin ja hoitolaitoksiin ympäri Eurooppaa.

 

 

Hinnasto »

Suolahuone La Sal, Leenankuja 2 LH 124, 02230 Espoo. Puhelin: 050 5448814, sähköposti: suolahuone.lasal (ät) elisanet.fi