Cajanus
design
Sisustussuunnittelu
ETUSIVULLE  PROJEKTI
VALIKKO
REFERENSSI-
LUETTELO
SISUSTUS-
ARKKITEHTI
  VISUALISOINTI

TAUSTAANI

 

Ennen sisustusarkkitehdiksi opiskeluani ehdin toimia tanssija-koreografina ja lukea yo-merkonomiksi Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa.

Tanssin olin aloittanut jo 5-vuotiaana. Nuorena tanssijana tein mm. käsikirjoituksen ja koreografian puolen tunnin teokseeni Pienet Illusioonit YLE TV:lle, valtakunnallisessa koreografiakilpailussa sain 2. palkinnon; Englantiinkin suunnittelin tanssiproduktion lontoolaiselle Experimental Dance Companylle.

Merkonomina en varsinaisesti työskennellyt, vaan siirryin heti tanssin lopetettuani sisustusarkkitehtuurin opintoihin.  Valmistuttuani työskentelin 9 vuotta sisustus- ja arkkitehtitoimistoissa Helsingissä. Myöhemmin asuin monta vuotta Tukholmassa, missä työskentelin aluksi arkkitehtitoimistossa ja perustin sen jälkeen oman design shopin, pienen sisustusmyymälän keskustaan Biblioteksgatanin kulmalle. Palattuani Suomeen perustin oman yrityksen täälläkin vuonna 2001.

Miten koreografin ja merkonomin alat liittyvät sisustusarkkitehdin ammattiin?
Koreografia on 3-ulotteista visuaalista tilasuunnittelua siinä missä sisustuskin. Tansseja tehdessäni suunnittelin myös lavastuksen, joka usein oli vuorovaikutuksessa koreografian kanssa, ei pelkästään "kulissia".
Kauppatieteet taas tutustuttaa monipuoliseen taloudelliseen ajatteluun, mikä mielestäni on sekin olennainen osa sisustusten suunnittelua.
Nämä taustat ovat tasapainottaneet taiteellisen ja kaupallisen ajatteluni niin, että ne tukevat toisiaan luovalla tavalla.

Lisää faktaa ammattitaustastani Linkedinissä: www.linkedin.com/cajanus

 

 

Maria Cajanus SISUSTUSARKKITEHTI SIO p. 050 3442551 m.cajanus@kolumbus.fi