NIKSIT 1    -> seuraava projekti
<- VALIKKOON
KUINKA KÄYTÄVÄN SYVENNYKSESTÄ SAATIIN VIIHTYISÄ ODOTUSHUONE
Lopputulos yllä, prosessi näytetty alla:
1) Käytävää pintaremontin jäljiltä 2) Kalusteet lisätty, mutta ne eivät vielä tee tilasta "huonetta"
3) Peili lisätty, se kyllä avartaa syvennystä, 
mutta epämääräisesti
4) Kun lisätään seinälle kuva ja pöytä, jotka kertautuvat peilissä, näyttää syvennys jo omalta tilaltaan.
 

Lopulta lisättiin valaisimet, joiden kiekot riippuvat matalalla ja tekevät kaiken muun kanssa käytävästä huonemaisen odotustilan (suuri kuva alussa).

Esimerkki siis osoittaa mm. seuraavaa:
- Peilit eivät paranna tilaa, ellei ole mitään erityistä heijastettavaa. Ne voivat jopa huonontaa tilaa hajottamalla näkymää, joten harkintaa vaaditaan niiden käytössä.
- Valaistus elävöittää vaikutusta, taaskin jos se on harkiten valittu.
- Kuvan voi sovittaa tilaan niin että syntyy trompe l´oeil vaikutelma, ikään kuin huone jatkuisi kuvassa. Tässä etualan ihmisten koko on luonnollinen ja kuvan pöytä jatkuu samassa tasossa huoneen pöydän kanssa ja on myös samanlainen.

Kaksi ensimmäistä kuvaa ovat valokuvia paikalta. Loput ovat tietokonemallinnuksia.

-> seuraava projekti
<- VALIKKOON