Etusivu

KEHOTERAPIA

Tmi Silverweiss


Niskahieronta, 
jännityshellitys 
ja tunnevireys!Keho 

Kipu     

Mieli

 

Kehon levollisuus ja mielen eheys, hiljainen hoiva
Oletko levollinen, tunnetko itsesi eheäksi? Monet ihmismielet ja -kehot ovat  kiihkeän aktiivisuuden rasittamia, toiminnan ja toimeentulon vaateiden jännittämiä.
Fyysisten keho kipujen, jännitysten, aggressiivisuuden, masennuksen ja uudistumisen tarpeeseen kehoterapiat auttavat eheytymään, tuntemaan kiireettömyyttä ja levollista virkistymistä olemassaolossaan. Monet tunteet saattavat jännittää lihaksia ja viedä tilaa kehokokonaisuuden elämisen olotilalta.

T
arjoa itsellesi sisäistä tilaa omaksi hyvinvoinniksesi. Se ei maksa enempää kuin ravintolailta, leivoskahvit tai konserttilippu.
Hyvä olo on tasapainoa.


ROSEN-menetelmä kehoterapian pohjana

Rosen-menetelmä on fysioterapeutti Marion Rosenin kehittämä kehoterapia lihasjännitysten tunnistamiseen.Se auttaa rentoutumaan, laukaisee lihasjännityksiä, lisäten liikkuvuutta ja elinvoimaa.

Krooninen lihasjännitys on kehollinen ilmaus tukahdutetuista tunteista ja
kokemuksista, jotka olivat liian vaikeita käsiteltäviksi silloin kun ne tapahtuivat. Lihaksia muistutetaan, että niillä on luontainen mahdollisuus rentoutua. Jännitysten lauetessa ja unohdettujen tunteiden tai tapahtumien noustessa pintaan, syntyy mahdollisuus uusiin valintoihin.

Psyykkisten suojamekanismien lisäksi ihmisellä on fyysisiä suojautumistapoja. Suojautuminen tapahtuu lihastyön avulla. On olemassa fyysisen ja psyykkisen voiman luonnollinen ja optimaalinen tila. Rosen terapia auttaa uudelleen löytämään tämän optimaalisen tilan, jossa kaikki mahdollisuudet ilmaisuun ja aitoon, spontaaniin käyttäytymiseen löytyvät.

Rosen-menetelmässä lihasjännitystä ei pyritä muuttamaan, poistamaan tai
rentouttamaan, vaan se yksinkertaisesti vain kohdataan painamalla sitä jännitystä vastaavalla voimalla. Kosketus ja läsnäolo tavoittaa koko ihmisen
persoonan. Ne luovat mahdollisuuden yhteydelle tiedostamattomaan, ja sitä
kautta luonnolliseen olemiseen ja hengittämiseen.

Keskeisiä termejä:
- Sisäistetty tukahduttaminen (Internalized oppression)
- Jäädytetyt tunteet ( Frozen needs)
- Identiteetin väärät oletukset, pidätetetään ajattelumalleissa ja lihaksistossa
- Alitajuiset pelot ja läsnäolo kehossa
- Dissosiaatio auttaa yhdistämään kehoa ja mieltä.

Tavoitteena ei ole niinkään parantaa, kuin auttaa ihmistä tunnistamaan jännitys ja kehon pidättäminen. Vasta silloin on mahdollista tulla tietoiseksi kehon jännityksestä elämän-tilanteiden suojamekanismina, jännityksen ja kivun merkityksestä, hellittämisestä. Kun ihminen tutustuu syvällä oleviin pidäkkeisiinsä, eikä enää suostu sulkemaan tunteitaan pois, elämä alkaa muuttua. Vaikka jännitysten hellittämistä ei heti syntyisi, kosketuksen voima rauhoittaa kehoa ja mieltä. Sen ansiosta verenpaine laskee, ruuansulatus vilkastuu, hermoston, sydämen ja keuhkojen toiminnat rauhoittuvat, vastustuskyky  paranee, mieli tasaantuu, keskittymiskyky sekä tietoisuus itsestä lisääntyvät.

Sopii mm. erilaisista jännitystyskivuista kärsiville (päänsärky, vatsavaivat, niskakivut). stressaantuneille ja väsyneille, sekä halutessasi rentoutua, lisätä itsetuntemustasi ja yhteyttä tunteisiisi, löytää uusia voimavaroja itseilmaisuun (tanssijat, näyttelijät, muusikot, puhujat).

Linkkejä
http://www.yle.fi/genreportaalit/portaali.php?genre=terveys&osannimi=hyvaolo_kehojamieli&jutunid=7205
http://acta.uta.fi/teos.phtml?8808 (H Svennevig väitöskirja kosketushoidoista)


Kosketuksella on oleellinen merkitys hyvinvoinnillemme. 
Syntymästä alkaen syleily ja hoivaaminen saa meidät tuntemaan itsemme rakastetuksi ja halutuiksi. Samalla se auttaa terveen ja vahvan itsetunnon kehittymistä. Fyysisellä kosketuksella on tärkeä merkitys meille koko elämän ajan.

Kun viestitämme aitoa välittämistä, hoivaavaa asennetta ja auttamiskyvyn herkkyyttä, voimme saada aikaan syviä hyvänolon ja eheyden tunteita hierottavassa. Käsien käytöllä on siis hieronnassa oleellinen merkitys toiselle ihmiselle.

Kosketus on aina ollut vaistomainen reaktio mm. kipuun ja suruun. Hieromme automaattisesti kuhmuja, mustelmia, särkeviä ja kipeitä paikkoja, pidämme kädestä kiinni kriisitilanteessa olevaa ja halaamme rauhoittavasti järkyttynyttä.

Kosketus on kenties vanhin kaikista parannustavoista ja siitä ovat kehittyneet monet muut hoitokeinot kuin käsien päälle paneminen, osteopatia, kiropraktiikka, vyöhyketerapia ja tietenkin hieronta.

Hieronnassa otteet ja kosketus vaihtelevat kevyistä kosketuksista syviin ja keskittyneisiin hierontaotteisiin. Parantava kosketus lievittää jännitystä, särkyä ja kipua.
Läsnäolon sallivuus
Paneutuminen
Ajankohtaisuus

 

 

Teresia         
050-492 4220

Olet sydämellisesti tervetullut! Odotan sinua, ihminen.Marion Rosen