Pienoisvesivoimala PowerPal®

- nyt edullisesti 200-1000 wattia sähkötehoa purosta!

 


Tätä tuotetta tuhansien järvien ja jokien maassa on kauan kaivattu: helposti asennettava vesiturbiini-generaattori, joka tuottaa 1½ metrin putouskorkeudella ja pienellä vesimäärällä riittävästi sähköä valaistukseen, televisioon, kaivopumppuun – tai jopa kahvinkeittimeen, auton lohkolämmittimeen tai pölynimuriin!

 

PowerPal-generaattori tuottaa puhtaasti  ja lähes äänettömästi 220 voltin vaihtosähköä. Toisin kuin aurinkosähkö- tai pientuulienergialaitteissa, tämä jännite voidaan johtaa kaapelilla pitkänkin matkan päähän. Verkkotasoisella jännitteellä voidaan tietenkin käyttää tavanomaisia laadukkaita kodin sähkökojeita. Tehoa riittää myös akkujen lataamiseen.  Yötä päivää, säästä riippumatta.

 

Pienin PowerPal-matalapaineturbiini tarvitsee ainoastaan 34 litraa vettä sekunnissa. Kevyt laite on helppo kantaa ja asentaa.

 

PowerPalilla on tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä kaikkialla maailmassa. Laite on erityisen suosittu kehitysmaissa. PowerPal-generaattorien rakenteet ovat valurautaa, terästä ja alumiinia. Laakerit ja kestomagneettigeneraattorin käämitykset on reilusti ylimitoitettu, jolloin saavutetaan pitkä käyttöikä ja vähäinen huollontarve. Generaattori on varustettu elektronisella ylijänniterajoittimella.

 

PowerPal valmistetaan kanadalaisen päämiehen toimeksiannosta Vietnamissa. Suomessa jokainen PowerPal-generaattori tarkistetaan, varustetaan maadoituksella ja roiskevesisuojatuilla kytkentäkoteloilla sekä koekäytetään.

 

Helppo asennus

 

Generaattorin mukana toimitetaan täydelliset asennus- ja turvaohjeet.

 

Powerpal voidaan asentaa helposti vanhaan myllypatoon tai luonnonputoukseen. Jos putous ei ole riittävän jyrkkä, turbiinille voidaan johtaa vesi erikseen rakennettavaa sivukanavaa myöten.

 

Lisävarusteina on saatavissa lujitemuovinen imuputki ja virtauskanava, joilla saavutetaan paras mahdollinen tehontuotto ja hyötysuhde.

PowerPal-pienoisturbiineja edustaa Suomessa Saukkolan Voima Oy. Pidämme varastossa 200, 500 ja 1000 watin tehoisia turbiineja ja niille sopivia virtauskanavia sekä imuputkia. Saatavana on myös 200 ja 500 watin keskipaineturbiinit 5-11 metrin putouskorkeudelle. Päämiehemme koko mallisto löytyy nettisivuilta www.powerpal.com 

 

 

 

Ennen pienvesivoimalan hankintaa

 

Varmistakaa, että joessanne on käytettävissä riittävästi vettä, ja riittävästi pudotuskorkeutta. Powerpal-matalapaineturbiinit vaativat ehdottomasti äkkijyrkän putouskohdan (padon), jossa korkeusero on oltava 1½ metriä. Powerpal-keskipaineturbiinit asennetaan alavedenpinnan lähelle, joten niihin vesi voidaan johtaa kaukaakin putkella. Selvästi alle 1½ metrin putouksessa, ja varsinkaan ilman putousta toimivia turbiineja ei ole ohjelmassamme.  

 

Huomautus

Voimalaitoksen asentaminen luonnonuomaan saattaa olla luvanvaraista. Suosittelemme tarkistamaan vesirakentamisen luvantarpeen alueellisesta ympäristökeskuksestanne.


Tekniset tiedot ja hinnat

Käyttöturvallisuudesta
PowerPal-kuva
Asennuskaavio
PowerPal toiminnassa

Taulukko vesivoimalaa syöttävän vesiputken painehäviön laskemiseksiAivotrusti ry. – tieteellis-teknillinen harrastusyhdistys. Kirjallisuutta vesivoimasta.Vesioinas

(loppuunmyyty)

Saukkolan Voima Oy on tuonut Suomen markkinoille perinteisen pumpun, joka ei tarvitse sähköä eikä lihasvoimaa, ja joka kestää käytössä vuosikymmeniä.

 

Vesioinas pumppaa matalasta koskesta liike-energiaa, painekammiota ja oikein mitoitettuja venttiilejä hyväksikäyttäen pienemmän määrän vettä jopa kymmenien metrien korkeuteen, automaattisesti ja ilman valvontaa. Metrin putouskorkeus riittää. Oinas ei kaipaa mitään hoitoa, kunhan varotaan, ettei se talvella pääse jäätymään.  Terminen hyötysuhde on putouskorkeudesta riippuen 35-85 %.

 

Bruzaholmsin valimo Ruotsissa valmisti useita kokoja vesioinasta samanlaisena 1890-luvulta lähtien melkein sadan vuoden ajan. LO Lundgren i Nässjö AB  valmisti sarjan täsmälleen perinteisen Bruzaholmsin mallin n:o 4 mukaisia uusia oinaita. Pumppaa 10-25 litraa vettä minuutissa vastapaineesta riippuen. Tämä ajattoman tyylikäs kone on valmistettu valuraudasta ja messingistä. Tiivisteet ovat paksua nahkaa.

 

Vesioinas myytiin loppuun, eikä LO Lundgren aio enää valmistaa uutta sarjaa. Selvitämme mahdollisuuksia teettää Suomessa lisää. Vanha myyntihinta oli 488 euroa (sis.Alv. 24%).

 

 

Vesioinas Lotin N:o 4 kuva

 

 


Saukkolan Voima Oy
Kiertolinnuntie 19
02660 Espoo
Puhelin: 0400-706991 (parhaiten tavattavissa iltaisin ja viikonloppuisin)
Telefax: 09-5482920
email: saukkolan.voima.oy [at] kolumbus.fi