Singer n Songwriter  HÄMIS

Risto `Hämis` Hämäläinen on jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan soittanut juurimusiikkia tyyliin mies, kitara ja huuliharppu. Varsinkin huuliharpputyöskentelyä voidaan pitää Hämiksen omintakeisena tavaramerkkinä, bluesit ja melodiateemat irtoavat vaivattomasti. Cover-biiseistä Hämis esittää itsensä näköisiä versioita eikä hän yritäkään apinoida alkuperäisiä.

Duo –ja triokeikkaa Hämis ”säätää” pääasiassa Markus Heinosen(gtr & voc)), Mikko Robertsin(cajoun) ja Mika Lahnajoen(gtr & voc) kanssa.

Hämiksen keikkaohjelmisto on varsin monipuolinen. Ohjelmisto koostuu pääasiassa coverbiiseistä niin suomeksi kuin englanniksi. Ohjelmistosta löytyy mm. NEIL YOUNG, JACKSON BROWNE, JANIS JOPLIN, CCR, BRUCE SPRINGSTEEN, BILLY JOEL, HOOTERS, BEATLES, EAGLES, ESA ´Garbo` ELORANTA, KUUSTONEN, HECTOR, KOLMAS NAINEN, Sir ELWOOD, EPUT…Omia biisejä on taltioituna Booger Harp-yhtyeen nimellä julkaistulla CD:llä (1996) ja Hämis ”Tie Vapauteen”-CD:llä (2005).  

Keikkoja Hämis on tehnyt ristiin rastiin ympäri Suomen maan aina Helsingistä Ivaloon ja Joensuusta Turkuun. Meriittilistaan voi lisätä jammailut New Yorkin Manhattanin blues-klubeilla sekä useilla bändikiertuevierailuilla Lähi-idässä(1994 ja 1995) ja Balkanilla(Makedonia/Bosnia 1996), trubaduurina Eteläisessä-Afrikassa(1989 ja 1992), Israelissa (2003), Libanonissa (2004) ja Liberiassa (2005), Israel (2017) j Ukraina (2017). Viime vuosien aikana Hämis on soitellut ahkerasti Lapin hiihtokeskuksien lisäksi myös TallinkSiljan Itämeren risteilijöillä.

 

© 2005 Risto Hämäläinen