Booger Harp

Risto Hämäläinen            Laulu, akustinen kitara ja huuliharppu
Olli Haapaporras              Laulu ja kitara
Tapio Tekoniemi             Basso
Marko Keinonen              Huuliharppu ja managerointi
Markku Hyvälä                  Kitara
Mika Hyvälä                     Rummut
Marko Rautava                 Rummut

Boocd-100 093
Boomc-100 047

Ansiokkaasti mm. Levyraadissa, kanavanvaihtokarnevaaleissa, PTV:n musaohjelmissa, missikisoissa ja "Ei itketä launtaina"-ohjelmassa esiintynyt sodankyläläinen Booger Harp julkaisi vuonna 1996 ensimmäisen ja toistaiseksi viimeisen debyyttilevynsä "Ihmeiden aikaa".

Booger Harp sai alkunsa voitettuaan kapakkalaulun SM-tittelin ja tästä ilostuneena bändi väsäsi sinkun "Juppinainen / Seitsemän vuoden jälkeen", joka soikin radioissa tuon tuosta. Seuraavaksi tehtiin yleisön nauruhermoja kutitellut "Aladdinin lampun henki", joka oli Levyraadissa menestys. "Linnanneito" nousi listoille heti ilmestyttyään syksyllä 1995 ja tästä her­kistyneenä väsättiin boocd täyteen ajatonta musiikkia.

"Ihmeiden ajan" tekee mielenkiintoiseksi sen musiikillinen ja varsinkin sanoituksellinen värikkyys ja moni-ilmeisyys, niin että tunnetiloista löytyy... "Ihmeiden aikaa" sisältää letkeää humoristisromanttista suomipoppia rock-, blues-, funk- ja country-mausteilla.

Radiotoimittajat eivät siis suotta valinneet levyä tammikuun 1996 kuukauden 4. parhaaksi levyksi! Levy myytiin loppuun.

Booger Harp oli ahkera keikkabändi. Vuoden -95 loppuun mennessä saldo oli lähes 300 keikkaa mukaan lukien lukuisat tv-ohjelmat sekä useat rauhanturvaajille suunnatut kiertueet.

Bändin jäsenten yksityiselämä alkoi hiljalleen loksahdella kohdilleen ja Boogereiden bänditoiminta alkoi hiipua. Osa Boogereista oli samaan aikaan muodostanut lähinnä cover-biisejä soittavan rock n roll-yhtyeen Royal-52 (www.royal52.com).  Booger Harp keikkailee enää harvakseltaan, viimeisin keikka Oulussa kesällä 2005.

T. Hämis 15.12.2005

© 2005 Risto Hämäläinen