Villi Pohjola?

Villin Pohjolan pilottijakso esitettin USA:ssa 12.7.1990 CBS-kanavalla. Alunperin sarjan oli tarkoitus jäädä 8 jakson mittaiseksi, eli kyseessä oli ns. "summer Replacement" -sarja. Villi Pohjola saavutti kuitenkin niin suuren suosion, että sitä päätettiin jatkaa.
Villi pohjola kertoo Joel Fleischmanista, nuoresta New Yorkilaisesta juutalaislääkäristä, joka rahoitti lääkärin opintonsa Alaskan osavaltiolta saamallaan stipendillä. Joelin harmiksi stipendin ehdoissa on kuitenkin pykälä, jossa hänet velvoitetaan työskentelemään Alaskassa 4 vuotta lääkärinä. Ja koska alunperin Joelin sijoituspaikaksi suunnitellussa Anchoragessa ei olekkaan vapaita paikkoja, hänet lähetetään pieneen Cicelyn kaupunkiin suorittamaan neljän vuoden "rangaistustaan". Urbaanissa New Yorkissa kasvanut Joel kokee melkoisen kulttuurishokin saapuessaan Cicelyyn! Villi Pohjola on siis pääosin Joelin tarina, mutta sarjan edetessä pääsemme tutustumaan myös muiden Cicelyn asukkaiden elämään. Varsinkin Joelin ja Maggien välinen viha-rakkaus-suhde on sarjan kantavia voimia.
Suomessa Villiä pohjolaa nähtiin ensimmäisen kerran MTV3-kanavalta 90-luvun alkupuolelta, vuoteen -96. Kummallista MTV3:n televisionnissa oli, että sarjan viimeisenä jaksona näytettiin "The Quest", joka todellisuudessa oli 23 jaksoa sisältäneen kuudennen tuotantokauden 15. jakso. Sarjan todellinen viimeinen jakso, "Tranquility Base", näytettiin ennen "The Questia". Hartaasti odotettu uusintakierros alkoi sitten vuonna 2000 TVTV-kanavalla, joka sittemmin muutti nimensä Subtv:ksi. Uusintoja kesti aina vuoden 2002 puolelle ja tällä kertaa edellämainitsemani jaksotkin näytettiin niiden oikeilla paikoillaan.
Kaiken kaikkiaan jaksoja tehtiin 110 kappaletta, joista viimeinen esitettin USA:ssa 26.7.1995. Vaikka sarjan loppumisesta on kulunutkin jo vuosia, niin innokkaita faneja on edelleen paljon ympäri maapalloa. Sarjan kuvauspaikkana käytetyssä Roslynin pienessä kaupungissa järjestetään joka vuosi "Moosefest", eli vuosittainen fanitapahtuma, jossa vierailee yleensä myös sarjassa esiintyneitä näyttelijöitä.
Villi pohjola aiheisia sivustoja löytyy netistä paljon ja myöskin monella eri kielillä. Itse olen listannut muutamia hyviä linkkejä-sivulle, mutta jos kaipaat kattavampaa linkkilistaa, niin kannattaa piipahtaa Moosechickin sivuilla.
Rikun Villi pohjola sivut ovat olleet olemassa vuodesta 2001. Osoite ja ulkonäkö on tosin matkan varrella hieman vaihdellut. Sivut tein alunperin lähinnä omaksi ilokseni, mutta silloin tällöin on sähköpostiini ilmestynyt viestejä muiltakin Suomalaisilta faneilta, jotka ovat löytäneet sivuni. Loistavaa, että Suomestakin löytyy vielä maailman parhaan tv-sarjan ystäviä!!
Cicely is a state of mind!