Jakso-opas - 6. Tuotantokausi

6.1 Dinner at 7:30
Ohjaaja: Michael Fresco
Käsikirjoittajat: Diane Frolov & Andrew Schneider
Sivuosissa: Moultrie Patten, Richard Cummins Jr., Bob Morrisey, David Wasman, Peggy O'Connell, Louis Ruykeyser, James L. Dunn, Omar Sippy, Maggie Stenson, Keala Hopps, Daniel C. Swanson
Joel sinkoutuu huimalle mielikuvitusmatkalle, kun tämä erehdyksissään juo Edin itsellensä tekemää parantavaa yrttijuomaa. Joel kuvittelee itsensä New Yorkissa asuvaksi rikkaaksi, mutta onnettomaksi lääkäriksi. New Yorkissa elävät myös mm. Joelin vaimo Shelly, au pair Maggie, ovimies Maurice, Pörssinero Ed, Pianisti Holling, taiteilija Chris ja lääkäri Ruth-Anne.

6.2 Eye of the Beholder
Ohjaaja: Jim Charleston
Käsikirjoittajat: Robin Green & Mitchell Burgess
Sivuosissa: Ronald G. Joseph, Charmaine Craig, Moultrie Patten, Dennis Cockrum, Philippe Bergeron, James L. Dunn, Rick Turner, George Barril
Ed avustaa yksityisetsivä Renaldoa mahdollisessa vakuutuspetos tapauksessa, jossa pääepäiltynä on Hayden Keys. Maggie ja Maurice lahjoittavat molemmat hyväntekeväisyys huutokauppaan jotain, mikä alkaa kaduttamaan heitä myöhemmin. Shelly ja Holling ostavat samaisesta huutokaupasta Mirandalle 1-vuotis syntymäpäivälahjaksi vanhan nukkekodin, joka alkaa kuiten ahdistaa Shellyä.

6.3 Shofar, So Good
Ohjaaja: James Hayman
Käsikirjoittaja: Jeff Melvoin
Sivuosissa: Jerry Adler, Jill Gascoigne, Moultrie Patten, Earl Quewezance, Michelle Thrush, Bob Morrisey, Lori Larson, James L. Dunn
Mauricelle saapuu arvokas vieras Englannista. Maurice järjestää vieraalleen perinteisen kettujahdin, mutta Ruth-Anne ei kuitenkaan pidä kettujahtia moraalisesti hyväksyttävänä ja päättää estää sen. Juutalaisten perinteiseen pastoon valmistautuvan Joelin uneen ilmestyy jo entuudestaan tuttu Rabbi Schulman varoittaamaan Joelia tämän omahyväisyydestä. Holling on allapäin, kun odottamansa vieras ei saavukkaan Cicelyyn.

6.4 The Letter
Ohjaaja: Jim Charleston
Käsikirjoittaja: Meredith Stiehm
Sivuosissa: Tara Subkoff, Moultrie Patten, Bill Cobbs, Curnal Aulision, Rock Reiser, Sean Griffin, Sheila Scott, Paul Roland
Maggie saa postissa kirjeen, jonka oli kirjoittanut itselleen ollessaan 15-vuotias. Cicelyyn saapuu uusi parturi, jonka kanssa Chris yrittää hieroa ystävyyttä, mutta parturi ei juurikaan Chrisistä välitä. Samainen parturi löytää Joelin päästä epäilyttävän kuhmun, josta Joel hätääntyy. Shelly saa ketjukirjeen, jonka pitäisi eteenpäin lähetettynä tuottaa hyvää onnea. Shelly kuitenkin heittää kirjeen roskiin...

6.5 The Robe
Ohjaaja: Lorraine Senna Ferrara
Käsikirjoittaja: Sam Egan
Sivuosissa: Shecky Green, Charles Martin Smith, Moultrie Patten, Earl Quewezance, James L. Dunn, Glenn Mazen, A. Michael Lerner
Cicelyyn saapuu porealtaita myyvä mies, joka osoittautuukin itse paholaiseksi. Paholainen tarjoutuu toteuttamaan Shellyn suuren unelman pientä palvelusta vastaan... Chris käyttää vatsastapuhujan taitojaan hyväksi juontaessaan lähetyksiään nuken kanssa. Chris kuitenkin huomaa pian, että ihmiset alkavat pitää enemmän nukesta, kuin Chrisistä itsestään. Ed pilaa vahingossa Joelin lääketieteellisen kokeilun.

6.6 Zarya
Ohjaaja: Jim Charleston
Käsikirjoittajat: Diane Frolov & Andrew Schneider
Sivuosissa: Christopher Neame, Tuska Bergen, Michael Des Barres, Ian Abercrombie
Ed kuvaa videolle Marilyniä, joka kertoo tarinan Leninistä ja Prinsessa Anastasiasta, jotka aikoinaan pitivät Cicelyssä salaisen tapaamisen. Anastasiaan ihastunut Marilynin isoisä Emery on myös tarinan pääosassa.

6.7 Full Upright Position
Ohjaaja: Oz Scott
Käsikirjoittajat: Robin Green & Mitchell Burgess
Sivuosissa: Trevor Bullock, Slav Troyan, Igor Paraminov, Hirsh Diamont, A. Michael Learner, Tim Michel, Moultrie Patten
Chris saa staattisesta sähköstä taiteellisen inspiraation. Sähköinen on tunnelma myös venäläisessä lentokoneessa, jossa Joel ja Maggie ovat matkalla Pietariin. Cicelyyn saapuu Mauricen nuori serkku, josta Maurice alkaa kouluttamaan jatkajaa bisneksilleen.

6.8 Up River
Ohjaaja: Mike Fresco
Käsikirjoittajat: Diane Frolov & Andrew Schneider
Sivuosissa: Gary Basaraba, Moultrie Patten
Joel ja Maggie ovat muuttaneet yhteen ja kaikki on hyvin, kunnes huomaavat, että joka kerta kun he "käyvät intiimiksi", niin tapahtuu jotain varsin odottamattomatonta ja jopa hengenvaarallista. Ongelmia syntyy enemmänkin ja Joel muuttaa "yläjoelle" pieneen intiaanikylään, Manonashiin. Chris palkkaa rakennusurakoitsijan uudistamaan pihapiiriään. Waltin ollessa metsällä ansoja asentamassa, Ruth-Anne tajuaa, että on toivottoman rakastunut Waltiin.

6.9 Sons of the Tundra
Ohjaaja: Michael Vittes
Käsikirjoittaja: Jeff Melvoin
Sivuosissa: Moultrie Patten, Apesanahkwat, Bob Morrisey, James L. Dunn
Uusi lääkäri, Philip Capra, ja hänen vaimonsa Michelle saapuvat Los Angelesista Cicelyyn ja kokevat samalla "lievän" kulttuurishokin. Ed alkaa nähdä vilauksia tulevaisuudesta. Holling mielii "Tundran pojat"-klubin jäseneksi, josta Shelly ei puolestaan pidä, saadessaan tietää klubin olevan vain miehille.

6.10 Realpolitik
Ohjaaja: Victor Lobl
Käsikirjoittaja: Sam Egan
Sivuosissa: Moultrie Patten, James L. Dunn, Earl Quewezance, Bob Morrisey
Chris paljastaa olevansa heikkona vaikutusvaltaisiin naisiin. Ja kun Maggie valitaan Cicelyn uudeksi pormestariksi, niin Chris huumaantuu täysin Maggien heiluttaessa pormestarin nuijaa. Joel kutsuu Philin pelaamaan golfia paikalliselle "kentälle". Marilyn ostaa sijoitusmielessä hyvämaineisen siitoshuskyn, jonka paritteluhalut osoittautuvat kuitenkin vähäisiksi.

6.11 The Big Mushroom
Ohjaaja: James Hayman
Käsikirjoittajat: Diane Frolov & Andrew Schneider
Sivuosissa: Moultrie Patten, Molly McClure, George Randall
Maggie lähtee tapaamaan Joelia Mononashin kylään. Phil ja Michelle järjestävät illallisjuhlat pienelle porukalle, mutta sana juhlista leviää ja vieraita saapuu odotettua enemmän. Edin pelko tietokoneita kohtaan herää, kun Phil kehoittaa Ediä ottamaan käyttöön hyllyllä pölyttymässä olevan Mauricen vanhan tietokoneen.

6.12 Mi casa, su casa
Ohjaaja: Daniel Attias
Käsikirjoittajat: Robin Green & Mitchell Burgess
Sivuosissa: Sam Vlahos, Alvin A. Casimir, Diane Delano, Moultrie Patten
Joelin löytämä sisäinen rauha järkkyy, kun Marilyn saapuu vierailulle Mononashin kylään. Maurice lähtee metsästysmatkalle ja jättää kotinsa Edin hoidettavaksi. Ed ottaa ilon irti Mauricen talon antamista mahdollisuuksista. Barbara Semanski on myymässä taloaan, josta Shelly kiinnostuu, mutta entäpä Holling?

6.13 Horns
Ohjaaja: Michael Fresco
Käsikirjoittaja: Jeff Melvoin
Sivuosissa: Diane Delano, Simon Templeman, Gerard Ismael, Earl Quewezance, James L. Dunn
Phil huomaa ensimmäisenä, että Cicelyn uudessa pullotetussa vedessä on jotain vialla, kun naiset alkavat käyttäytyä enemmän miesten tavoin ja päinvastoin. Viulisti Cal saapuu jälleen vierailulle Cicelyyn. Alaskan osavaltio vapauttaa Joelin sopimuksestaan ja Joel saapuu Cicelyyn valmistelemaan lähtöä takaisin New Yorkiin.

6.14 The Mommy's Curse
Ohjaaja: Michael Fresco
Käsikirjoittajat: Robin Green & Mitchell Burgess
Sivuosissa: Debra Mooney, Linden Chiles, Moultrie Patten, James L. Dunn, Harry Woolf
Maggien äidin vieraillessa Cicelyssä, Maggie huomaa, että heillä on enemmän yhteistä mitä on aiemmin tajunnutkaan. Maurice tulee mustasukkaiseksi, kun huomaa Hollingin ystävystyvän Philin kanssa. Ruth-Annen ja Waltin suhde joutuu testiin, kun Ruth-Anne palkkaa Waltin kauppaansa töihin.

6.15 The Quest
Ohjaaja: Michael Vittes
Käsikirjoittajat: Andrew Schneider & Diane Frolov
Sivuosissa: Richard Cummings, Jr., Adam Arkin, Seth Sakai
Vanhan kartan löytänyt Joel houkuttelee Maggien mukaansa etsimään myyttistä "Pohjoisen jalokivikaupunkia". Chris haastaa Philin oikeuteen hoitovirheestä, veljensä Bernardin toimiessa lakimiehenä. Holling ja Shelly puolestaan tekevät kaikkensa miellyttääkseen Michellea, joka on kirjoittamassa ravintola-arvostelua The Brickistä "Alaskan Highways"-lehteen.

6.16 Lucky People
Ohjaaja: Janet Greek
Käsikirjoittajat: Andrew Schneider & Diane Frolov
Sivuosissa: Moultrie Patten, Earl Quwezance, Tom Hammond
Cicelyn juhliessa kaupungin perustamisen vuosipäivää, Chris ja Maggie remontoivat Roslynin ja Cicelyn vanhaa T-mallia. Philiä ja Michelleä alkaa kaduttaa, ostettuaan 60 eekkeriä maata keskeltä korpea. Maurice väittää Mirandan olevan tämän uudelleensyntynyt Elvy-setä ja ryhtyy lahjomaan lasta todenteolla, jota Holling ei puolestaan katso hyvällä.

6.17 The Graduate
Ohjaaja: James Hayman
Käsikirjoittaja: Sam Egan
Sivuosissa: Charmaine Craig, Jack Blessing, David Spielberg, Moultrie Patten, Peter Simmons, Earl Quewezance, James L. Dunn, George Barril, Roger Tompkins, William Saylers, Brad Goodman
Kaksi varsin erilaista professoria saapuvat Cicelyyn arvioimaan Chrisiä, joka suorittaa filosofianmaisterin loppututkintoa. Maggie ostaa Cicelyn vanhan elokuvateatterin ja palkkaa työntekijöiksi Edin ja Lester Hainesin tyttären, Heatherin. Edin valitsema ohjelmisto ei kuitenkaan miellytä kaikkia ja Heatherin työskentelyssäkin löytyisi parannettavaa. Hollingille aiheutuu päänvaivaa, kun nuori mies armeijan uniformussa saapuu Cicelyyn uskoen, että Holling on hänen isänsä.

6.18 Little Italy
Ohjaaja: Stephen Cragg
Käsikirjoittaja: Jeff Melvoin
Sivuosissa: Richard Romanus, Joe Nipote, Nancy Cassaro, Ralph Manza, Penny Santon, Moultrie Patten, Earl Quewezance, James L. Dunn, Sue Morales, Stefano LoVerso, Harry Pringle, Robert Siegel
Italialaissyntyinen Phil löytää uusia ystäviä, kun hän ajautuu spaghetti kastikkeen tuoksun perässä Cicelyn Italialaiseen kaupunginosaan, "Pikku Italiaan". Pormestari Maggie joutuu avioliittoneuvojan rooliin, kun Hollingin ja Shellyn välille syntyy erimielisyyksiä. Ruth-Anne puolestaan saa tilaisuuden esiintyä koko maan kattavassa radio-ohjelmassa.

6.19 Balls
Ohjaaja: Scott Paulin
Käsikirjoittaja: Jeff Melvoin
Sivuosissa: Charmaine Craig, Apesanahkwat, Wayne Pere
Cicelyssä eletään keilailu huumassa, kun on vuosittaisen sekapari kilpailun aika. Loistavaksi keilaajaksi osoittuneelle Michellelle ja vähemmän loistavalle Philille tulee erimielisyyksiä keilailusta ja myöhemmin muistakin asiosta - seurauksena asumusero. Chris etsii kuumeisesti sopivaa keilailuparia Maggielle. Ed puolestaan on täysin hullaantunut hienostuneeseen Heather Hainesiin.

6.20 Bus Stop
Ohjaaja: Daniel Attias
Käsikirjoittajat: Robin Green & Mitchell Burgess
Sivuosissa: Doug Ballard, Don R. McManus, James L. Dunn
Michelle lupautuu ohjaamaan Cicelyläisen version näytelmästä "Bus stop". Ron lahjoo Michellen, jotta Eric saisi haluamansa roolin. Shelly ei ole tyytyväinen roolijakoon, koska ei saanut haluamaansa pääosaa. Miespääosaa esittävä Chris kohtaa odottamattomia ongelmia suutelukohtauksessa Maggien kanssa.

6.21 Ursa Minor
Ohjaaja: Patrick McKee
Käsikirjoittaja: Sam Egan
Sivuosissa: Felicity Waterman, Moultrie Patten, Earl Quewenance
Ed löytää metsästä eksyneen karhunpennun ja ottaa sen hoiviinsa. Chris suorittaa unikokeita laitteen avulla, jolla unista tulee enemmän elävämpiä. Maurice huolestuu Cicelyn laskevasta asukasluvusta.

6.22 Let's Dance
Ohjaaja: Daniel Attias
Käsikirjoittaja: Sam Egan
Sivuosissa: Diane Delano, Simon Templeman, Ashleigh Aston Moore
Virkavaltaa pitkään pakoillut viulisti Cal päättää vihdoinkin antautua, joten Maurice ja Barbara lähtevät viemään häntä takaisin lukkojen taa. Phil huomaa, että hänellä on todella paljon opittavaa paikallisten kulttuurista ja käytöstavoista. Chris opettelee tanssimaan.

6.23 Tranquility Base
Ohjaaja: Michael Fresco
Käsikirjoittaja: Robin Green, Mitchell Burgess & Jeff Melvoin
Sivuosissa: Diane Delano, Jerry Adler, Moultrie Patten, James L. Dunn
Maurice kutsuu ystävänsä viettämään viikonloppua upouudelle lomatilalleen ja suunnittelee myös kysyvänsä Barbaralta "sen ison kysymyksen". Chris huomaa kaipaavansa Maggieta, joka ei saapunut Mauricen mökille. Michelle saa tärkeitä neuvoja Joelin vanhalta ystävältä.