Jakso-opas - 3. Tuotantokausi

3.1 The Bumpy road to love
Ohjaaja: Nick Marck
Käsikirjoittajat: Martin Sage & Sybil Adelman
Sivuosissa: Valerie Mahaffey, Cathryn de Prume, Diane Delano, Adam Arkin
Maggie on teettänyt Rickistä patsaan, mutta on pettynyt patsaan lopulliseen ulkonäköön ja pettymyksen tunne kasvaa, kun patsaan paljastus tilaisuuteen saapuu nainen, joka väittää olevansa Rickin tyttöystävä. Maurice onnistuu voittamaan Barbara Semanskin sydämmen puolelleen, mutta ongelmia tulee, kun Barbara kuulee Mauricen veronkierrosta. Adamin luulosairas vaimo Eve kidnappaa Joelin, tämän ollessa kotikäynnillä.

3.2 Only you
Ohjaaja: Bill D'Elia
Käsikirjoittaja: Ellen Herman
Sivuosissa: Caitlin Clarke
Joelia ihmetyttää huomatessaan Chrisin vetävän naisia puoleensa magneetin lailla. Maggieta huolettaa näkönsä huonontuminen. Hollingin ottama valokuva Mauricesta ei miellytä Mauricea itseään.

3.3 Oy, wilderness
Ohjaaja: Miles Watkins
Käsikirjoittaja: Robin Green
Sivuosissa: Christine Elise
Maggien lentokoneessa ilmenee kesken lennon tekninen vika ja hän joutuu tekemään pakkolaskun keskelle Alaskan erämaata. Mukana oleva Joel on kauhuissaan. Shellyn paras ystävä saapuu Cicelyyn vierailulle.

3.4 Animals R us
Ohjaaja: Nick Marck
Käsikirjoittaja: Robin Green
Sivuosissa: Sparkle, Harry Pringle, Bryson Liberty, Kellee Bradley
Maggie huomaa ihastuttavan koiran seuraavan häntä ja päättää ottaa sen hoitoonsa. Ajan kuluessa Maggie vakuuttuu, että koira onkin uudelleensyntynyt Rick. Maurice saa kuulla Marilynin strutsifarmista ja yrittää houkutella Marilyniä miljoonabisnekseen. Ed tekee elokuvaa Cicelystä.

3.5 Jules et Joel
Ohjaaja: Jim Hayman
Käsikirjoittaja: Stuart Stevens
Sivuosissa: Raymond O'Connor, Douglas Rowe, Gary Taylor, John Procaccino, Diane Delano, Dave Guppy, Lou Hetler, Shelley Henning, Ben DeGregorio, Robert J. Zenk
On Halloween, Joel kaatuu talonsa kuistilla, lyö päänsä ja alkaa nähdä unta kuvitteellisesta kaksoisveljestään Julesista, lipevästä New Yorkilaisesta. Chris saa puolestaan suoraan lähetykseen soiton rikolliselta kotikaupungistaan West Virginiasta, joka haluaa antaa itsensä ilmi, mutta vain Chrisille.

3.6 The Body in question
Ohjaaja: David Carson
Käsikirjoittaja: Henry Bromell
Sivuosissa: Gabriel Salvador, Allan Miller, Shmuly Levintin, William Greenberg, Sharon Collar
Kalastamassa oleva Chris huomaa joessa valtavan jäälohkareen, jonka sisällä on vanha Ranskalaisen sotilaan ruumis. Joel tutkii kuolleen miehen päiväkirjaa, joka saa Joelin kyseenalaistamaan historian kulun. Maurice haaveilee miten Cicely voisi hyötyä tästä suuresta löydöstä. Shelly pohtii hedelmällisyyttään ja Holling kertoo julmista esi-isistään.

3.7 Roots
Ohjaaja: Sandy Smolan
Käsikirjoittajat: Dennis Koenig and Jordan Budde
Sivuosissa: Jessica Lundy, Richard Cummings,Jr., Adam Arkin, Djimbe West African Drummers and Dancers, Ceedo Senegalese Dance Company
Elaine - Joelin entinen morsian, saapuu ilmoittamatta vierailulle Cicelyyn. Myös Bernard saapuu kaupunkiin, juuri kun Chris näkee outoja unia Afrikasta. Vedonlyönnin seuraksena Adam työskentelee The Brickissä. Adamin ruoat osoittautuvat valtavaksi menestykseksi.

3.8 A-hunting we will go
Ohjaaja: Bill D'Elia
Käsikirjoittaja: Craig Volk
Sivuosissa: -
Joel kiinnostuu metsästystä, kun näkee Maggien ampuman hirven. Innostunut Joel lyöttäytyy mukaan Chrisin ja Hollingin vuosittaiselle metsästysretkelle. Ed huolestuu kuullessaan, että Ruth-Anne on JO 75-vuotias.

3.9 Get real
Ohjaaja: Micheal Katleman
Käsikirjoittaja: Diane Frolov & Andrew Schneider
Sivuosissa: Bill Irwin, Judith Kahan, Richard Brestoff, Remy Ryan, Armenia Miles, Dean Perkins, Regginald Ward
Kiertävän sirkuksen bussi hajoaa ja sirkus asettuu Cicelyyn korjauksen ajaksi. Sirkuksessa esiintyvä "lentävä mies" Enrico Bellati ihastuu Marilyniin. Holling erehtyy arvostelemaan Shellyn jalkoja, saaden Shellyn raivostumaan. Joel innostuu "ahmimaan" lääketieteen kirjoja.

3.10 Seoul mates
Ohjaaja: Jack Bender
Käsikirjoittajat: Diane Frolov & Andrew Schneider
Sivuosissa: Kim Kim, Kwi Hun (James) Song, Chi Muoi Lo, Ralph P. Martin
Joulu on jo ovella ja Joel ostaa itselleen elämänsä ensimmäisen joulukuusen. Maggielle joulun odotus on onnettomuuksille altista aikaa. Shelly kaipaa lapsuuden jouluja. Maurice on ihmeissään saatuaan Korealaisia vieraita.

3.11 Dateline: cicely
Ohjaaja: Michael Fresco
Käsikirjoittaja: Jeff Melvoin
Sivuosissa: Adam Arkin, Gary Taylor, Eddie Levi Lee
Maurice on huolissaan sanomalehtensä suosiosta, joten hän palkkaa Adamin kirjoittamaan omaa kolumniaan. Maggie yrittää vakuuttaa skeptiselle Joelille, että puut puhuvat. Verovelkainen Holling pyytää Chrisiä Brickin osaomistajaksi, mutta huomaa pian katuvansa pyyntöään.

3.12 Our tribe
Ohjaaja: Lee Shallet
Käsikirjoittaja: David Assael
Sivuosissa: Rosetta Pintado, Harry Pringle, Mary Waskey, Katherine Davis, Al Hood, Robert Nicholson, Frank Welker(ääni)
Joel saa kokea, että intiaanit saattavat osoittaa kiitollisuuttaan hieman erikoisilla tavoilla, kun potilaana ollut vanha intiaani-nainen "maksaa" hoitonsa adoptoimalla Joelin oman heimonsa jäseneksi. Joel on ymmällään, vaikka Marilyn vakuuttaa, että kyseessä on kunnia-asia. Maggie huolestuu Hollingista, joka Shellyn poissaollessa sulkee baarin muutamaksi päiväksi "vahatakseen lattiat".

3.13 Things become extinct
Ohjaaja: Dean Parisot
Käsikirjoittaja: Robin Green
Sivuosissa: Bryson Liberty, Jerry Morris
Holling kärsii keski-iän kriisistä ja vetäytyy omaan tislaamoonsa mietiskelemään. Joel tuntee itsensä yksinäiseksi tutkiessaan Juutalaisten lukumäärää Alaskassa. Ed tekee dokumenttia intiaanimiehestä, jonka perinteinen taito tehdä ainutlaatuisia puuhuiluja on vaarassa kuolla miehen mukana.

3.14 Burning down the house
Ohjaaja: Rob Thompson
Käsikirjoittaja: Robin Green
Sivuosissa: Bibi Besch, John M. Jackson, Gary Taylor, Haynes Brooke
Maggien äiti saapuu Cicelyyn yllätysvierailulle, tuoden samalla yllättäviä uutisia. Taiteellinen Chris etsii sopivaa lehmää, jonka hän aikoo lingota rakentamallaan katapultilla. Joel tunnistaa paikallisen savupiippujen nuohoajan olevan entinen golf-ammattilainen.

3.15 Democracy in America
Ohjaaja: Michael Katleman
Käsikirjoittaja: Jeff Melvoin
Sivuosissa: Rita Taggart, Robert Nicholson, Clayton Corzatte, Eric Ray Anderson, Dorothy Hanlin, Patrick Ryals
Cicelyn pormestari Holling, saa ensi kertaa kilpailijan vaaleihin, kun hänen vanha ystävä Edna Hancock asettuu ehdolle. Chris on vaaleista innoissaan, vaikka hän itse onkin menettänyt äänestys oikeutensa. Vaalivirkailijoiksi valituilla Joelille ja Maggielle syntyy vaaliasioista erimielisyyksiä.

3.16 The Three amigos
Ohjaaja: Matthew Nodella
Käsikirjoittajat: Mitchell Burgess & Robin Green
Sivuosissa: Joanna Cassidy, Norbert Weisser, Brian T. Finney, Tom Spiller
Holling ja Maurice kuulevat vanhan metsästyskaverinsa kuolleen. Aikoinaan tehty lupaus pakottaa heidät lähtemään hakemaan ruumis ja hautaamaan se syvälle erämaahan, paikkaan nimeltä 'No-Name Point'.

3.17 Lost and found
Ohjaaja: Steve Robman
Käsikirjoittajat: Diane Frolov & Andrew Schneider
Sivuosissa: Valerie Mahaffey, Noble Willingham, Time Winters, Rick Tutor, Gary Taylor, Robert J. Zenk
Luulosairas Eve ilmestyy Joelin vastaanotolle kysymään viimeisimmistä oireistaan. Mauricen vanha tuttava Eversti Gordon McKern, saapuu vierailulle - rahaa pyytämään. Joel kuulee outoja ääniä talostaan ja saa myöhemmin tietää, että äänet aiheutuivat 40 vuotta sitten samassa talossa itsemurhan tehneen miehen aave.

3.18 My mother, my sister
Ohjaaja: Rob Thompson
Käsikirjoittajat: Kate Boutilier & Mitchell Burgess
Sivuosissa: Wendy Schaal, Sean O'Bryan, Adam Arkin
Hylätty lapsi saa koko kaupungin sympatiat puolelleen ja herättää myös tulevan isän, Adamin, mielenkiinnon. Shelly saa päänvaivaa, kun hänen nuorekas äitinsä saapuu vierailulle uuden poikaystävänsä kanssa.

3.19 Wake-up call
Ohjaaja: Nick Marck
Käsikirjoittajat: Diane Frolov & Andrew Schneider
Sivuosissa: Andreas Wisnieski, Graham Greene, Robert Nicholson
Koko Cicelyn kaupungilla on kevättä rinnassa ja se myös näkyy kaupunkilaisten olemuksessa. Holling jakaa ilmaisia kananmunaruokia Brickissä ja Shelly kärsii merkillisestä kokovartalo ihottumasta. Intiaani parantaja ja poppamies Leonard, antaa Joelille uutta näkökulmaa potilaiden hoitamiseen. Maggie huomaa toistuvasti törmäävänsä metsällä ollessaan komeaan Arthuriin.

3.20 The Final frontier
Ohjaaja: Tom Moore
Käsikirjoittaja: Jeffrey Vlaming
Sivuosissa: Doug Ballard, Don R. McManus, Rob Narita, Akemi Namei, Paul Fleming, Wally Dalton
Lauma Japanilaisia turisteja saapuu Cicelyyn nähdäkseen revontulia. Holling lähtee yksin metsälle ottamaan selvää onko Jesse-karhu todella kuollut. Kaupunkilaisten uteliaisuus kasvaa postissa tullutta isoa pakettia kohtaan, jolle ei tunnu löytyvän omistajaa.

3.21 It happened in Juneau
Ohjaaja: Michael Katleman
Käsikirjoittaja: David Assael
Sivuosissa: Richard Cummings Jr., Jim Katleman, Beth Broderick, Woody Eney, Peter Bradshaw, John Billingsley, James Marstens, Kent MacLachlan
Joel odottaa innolla pääsyä lääkäreiden konferenssiin Juneauhun tapaamaan viehettäviä naislääkäreitä. Suunnitelmat menevät kuitenkin poskelleen, kun Joel huomaa joutuneensa samaan hotellihuoneeseen Maggien kanssa. Bernard palaa kolmen kuukauden Afrikan matkaltaan ja samalla Chris huomaa, että ei osaa enään puhua normaalisti.

3.22 Our wedding
Ohjaaja: Nick Marck
Käsikirjoittajat: Diane Frolov & Andrew Schneider
Sivuosissa: Adam Arkin, Valerie Mahaffey, Richard Cummings Jr., Diane Delano, Ralph P. Martin
Adamin ja Even häät lähestyvät ja Adam saa viime hetkillä tietää morsiammestaan varsin yllättävän asian. Shelly puolestaan on innoissaan, kun Eve antaa häiden järjestämisen hänen vastuulleen. Joel ja Maggie yrittävät selvitellä Juneaun tapahtumia.

3.23 Cicely
Ohjaaja: Rob Thompson
Käsikirjoittajat: Diane Frolov & Andrew Schneider
Sivuosissa: Roberts Blossom, Jo Anderson, Yvonne Suhor, Michele Joyner, Brian T. Finney, Sharon Collar, Krisha Fairchild
Joel tapaa 108-vuotiaan miehen, joka on palannut Cicelyyn monien vuosien poissaolon jälkeen. Mies kertoo Joelille tarinan kahdesta naisesta, Roslynista ja Cicelystä, jotka vuonna 1909 saapuivat kaupunkiin, tehden siitä "Pohjolan Pariisin".