A-Ö

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U VW X Y Z Ä Ö
A
Adam -->
Alaska
Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen Cicelyn kaupunkiin, joka sijaitsee Alaskassa.
Aldrich
Adamin ja Even poika.
Anku
Edin setä, paikallinen poppamies ja innokas saunoja, jonka tapaamme jaksoissa 'Brains, Know-How and Native Intelligence' ja 'Love's Labour Mislaid'.
Apalanov, Nikolai Ivanovich
Jaksossa 'War And Peace’ tapaamme Venäläisen laulajalegendan, jolla on tapana saapua kerran vuodessa vierailulle Cicelyyn. Ainoa henkilö Cicelyssä, joka ei pidä Nikolaista, on Maurice, syynä Nikolain kommunistiset periaatteet. Mauricen ja Nikolain välinen shakki-ottelu on kuitenkin jo perinne.
Arrowhead
Kunta, jossa Cicelyn kaupunki sijaitsee.
Arthur
Jaksossa 'Wake Up Call' Maggie ihastuu Skandinaavisen näköiseen Arthuriin, joka myöhemmin osoittautuukin karhuksi!
Aurora Borealis
Latinaa ja tarkoittaa suomeksi revontulia. Myös jakson nimi.
B
Ballati, Enrico -->
Banks, Ted
Marilynin sähkömies poikaystävä, jonka Marilyn kertaalleen jätti (jakso 'Altered Egos') saadessaan tietää Tedin fyysisestä 'ongelmasta'. Ted esiintyi myös jaksossa 'Gran Prix', jossa hän vastasi Lester Haynesin uuden talon sähköasennuksista.
Bantz, Ron -->
Barbara
Jaksossa 'My Mother, My Sister' Joel saa hoidettavakseen Barbara-vauvan, joka löytyi hylättynä vastaanoton odotushuoneesta.
Bearded Nail
Jaksossa 'Cicely' käy ilmi, että Hollingin baaria kutsuttiin ennen nimellä 'Bearded Nail'
Bon Hiver
Jakson 'First Snow' lopussa, ensilumen sataessa, Cicelyn asukkaat toivottavat toisilleen 'Bon hiver', joka on ranskaa ja tarkoittaa 'hyvää talvea'
Bonner, Brad
80-luvulta parhaiten muistettu rokkistara Adam Ant, vieraili jaksossa 'Heroes', jossa hän esitti niinikään isoa rokkistaraa, Brad Bonneria
Brick, the
Hollingin omistama baari/ravintola, joka on Cicelyn asukkaille tärkeä kohtaamispaikka. Aito The Brick sijaitsee Roslynissä, Washingtonin osavaltiossa ja sitä pidetään osavaltion vanhinpana baarina. Tv:stä näkemämme baarin sisäpuoli ei kuitenkaan ollut aito vaan lavastettu.
Bristol, Lance
Jaksossa 'Northern Lights' Cicelyyn eksyi koditon mies nimeltään Lance Bristol. Vietnamin sodassa taistellu ex-merijalkaväen sotilas sai myös Mauricen sympatiat puolelleen.
Bromell, Jud
Jaksossa 'Baby Blues' Cicelyyn saapui agentti Hollywoodista, joka oli kiinnostui Edin elokuvakäsikirjoituksesta. Judin mielestä käsikirjoitukseen olisi kuitenkin pitänyt tehdä 'pieniä' muutoksia, joihin Ed ei suostunut. Takaisin Hollywoodiin Jud ei kuitenkaan enään palannut, sillä hänen kohtaloksi koitui myöhemmin vaellusretkellä kohtaamansa susilauma.
Burns (Metsänvartija)
Joelin potilaana ollut Burns on varsin puhelias mies, jonka työpaikka lakkautettiin ja hän joutui muuttamaan uuden työpaikan takia New Yorkiin. Esiintyi jaksoissa 'Aurora Borealis’ ja 'A Bolt From The Blue’.
Bus Stop
Jaksossa 'Bus Stop' Michelle Capra ohjaa Cicelyläisen version William Ingen kuuluisasta näytelmästä 'Bus Stop'.
C
Cadillac
Aina pilotti jaksosta, jaksoon 'Lost & Found', näimme Mauricen ajavan 1960-vuoden kullanväristä avo-Cadillacia. Maurice sai kyseisen auton Texasilaiselta autokauppiaalta ollessaan vielä astronautti. Jaksossa 'Lost & Found', Mauricen vanha ystävä Eversti Gordon McKern, kuitenkin romutti Cadillacin, menetettyään auton hallinnan.
Capra, Michelle -->
Capra, Phil -->
Chi Chi
Pieni villakoira, jonka Jedin haukka söi jaksossa 'Blood Ties'
Coe, Larry
Cicelyläinen savupiippujen nuohooja, joka tunnetaan paikallisten keskuudessa nimellä 'Bob'. Larry Coe oli aikoinaan nouseva golf-tähti. Vuonna 1978 hän menetti jo varmalta vaikuttaneen Masters-voiton möhlittyään helpon putin. Sitä Larryn pää ei kestänyt ja hän lopetti golfin pelaamisen. Jaksossa 'Burning Down The House' Joel lukee golf-lehtiään ja keksii Bobin harmiksi tämän todellisen henkilöllisyyden.
Chiba, Vincent
Vincent Chiba oli toinen kahdesta Japanilaisesta liikemiehestä, joita Maurice suostutteli jaksossa 'Dreams, Schemes Ans Putting Greens’, sijoittamaan rahojaan Cicelyyn.
Chigliak, Ed -->
Chuck
Jaksossa 'Realpolitik' Marilyn sijoittaa 5000$ hyvämaineiseen siitoshuskyyn. 'Chuck' kuitenkin osoittautui täysin haluttomaksi.
Cicely
Kuvitteellinen kaupunki, johonka Villin Pohjolan tapahtumat sijoittuvat. Kaupunki miljöö, jonka sarjassa näemme, kuuluu oikeasti Washingtonin osavaltiossa sijaitsevalle Roslynin kaupungille.
Cicely Film Festival
Jaksossa 'Rosebud’, Maurice antaa Edin vastuulle hoitaa Cicelyn Filmifestivaalien järjestelyt. Ed valitsee Festivaalien teemaksi suuresti ihailemansa Orson Wellesin elokuvat.
Cotillion
Perinteikkäät tanssiaiset, jotka ovat jakson 'Let’s Dance' pääaiheena.
D
Dave-kokki -->
Debbie
Tyttö, jota Edin setä oli suunnitellut vaimoksi Edille jaksossa 'Love’s Labor Mislaid'. Debbiellä oli kuitenkin muita suunnitelmia.
DeMent, Iris
Laulaja, jonka kappaleen 'Our Town', kuulemme sarjan viimeisen jakson lopussa.
E
Edna
Esiintyi Pilotti jaksossa, jossa ampui ja puukotti miestään Walteria!
Emmyt
Villi Pohjola voitti 3 Emmy-palkintoa: 1992 Paras draamasarja, 1992 Paras käsikirjoitus (jaksosta 'Seoul Mates') sekä 1992 Paras naissivuosa (Valerie Mahaffey - Eve)
Eugene -->
F
Fast Cloud
Löysi aikoinaan vauvana joen varrelle hylätyn Edin.
Fellini, Federico
Jaksossa 'On Your Own', Ed löytää pyydystämänsä kalan sisältä sormuksen, jonka nimikirjaimet F.F. viittaavat sormuksen kuuluneen suurelle elokuvaohjaajalle, Federico Fellinille. Edin pistettyä sormuksen sormeensa, hän alkaa nähdä maailmaa Fellinin silmin ja saa täten myös apua kärsimäänsä luovuuden puutteeseen. Lopulta Ed kuitenkin huomaa, että on parasta heittää sormus takaisin järveen.
Fleischman, Herb
Jaksossa 'Birds Of A Feather' Joelin isä-Herb (myös äiti-Nadine) vieraili Cicelyssä. Herb suututtaa Joelin neuvomalla ihmisiä sairauksien ja vammojen hoidossa. Herbillä on myös tapana korjata kaikki, minkä näkee olevan korjaamisen tarpeessa.
Fleischman, Joel -->
Fleischman, Jules
Jaksossa 'Jules Et Joel', Joel lyö päänsä ja menettää tajuntansa. Tajuttomana maatessaan hän näkee unta, jossa hänen kuvitteellinen kaksoisveljensä, Jules, saapuu Cicelyyn. Jules on Joelin täydellinen vastakohta ja saa aikaan paljon hämmennystä.
Fleischman, Nadine
Jaksossa 'Birds Of A Feather' Joelin äiti-Nadine (myös isä-Herb) vieraili Cicelyssä. Vilkas Nadine ärsyttää Joelia jatkuvalla hössötyksellään.
Fleming, Jed
Maggien vanha poikaystävä, jonka näimme ensin jaksossa 'Grosse Pointe 48230' Maggien isoäidin syntymäpäivillä ja myöhemmin jaksossa 'Blood Ties', jossa lipevä Jed saapui Cicelyyn kosimaan Maggieta. Maggien vastaus ei ollut kuitenkaan Jedille mieleinen ja kaiken lisäksi Joelinkin kanssa tuli riitaa. Jedin suosiota ei myöskään lisännyt se, että tämän metsästyshaukka, Tyler, söi paikallisen asukkaan villakoiran.
Founder’s day
Jaksossa 'What I Did For Love’, Cicelyssä juhlitaan ‘Founder’s daytä’, eli juhlapäivää Cicelyn perustajien Roslynin ja Cicelyn kunniaksi.
G
Gilliam, Pete
Pilotti jaksossa Joel tapaa Anchoragessa Pete Gilliamin, jolta hän saa kuulla tulevasta työpaikastaan ‘Alaskan Rivieralla’ - Cicelyssä. Pete kertoo myös, että jos Cicely ei miellytä Joelia, niin hän voi lähteä sieltä. Joel kuitenkin huomaa myöhemmin, että lähteminen on helpommin sanottu, kuin tehty.
Grosse Pointe
Varakas kaupunginosa Detroitissa, josta Maggie on kotoisin.
Guarneri Del Gesù
Jaksossa 'Mite Makes Right’, Maurice sijoittaa 1,6 miljoonaa dollaria, 1728-vuonna valmistettuun Guarneri Del Gesù-viuluun. Maurice pyytää viulisti Cal Ingramia koesoittamaan viulun, mutta arvokkaasta viulusta tuleekin Calille pakkomielle, joka lopulta ajaa hänet mielisairaalaan.
Gunaakadeit
Eli paikallisten kesken 'Goony', on East Noon-järvessä asuva Cicelyn oma Loch Nessin hirviö. Jaksossa 'Fish Story’, Joel, Ed ja Chris ovat kalastamassa, kun Goony nappaa Joelin syöttiin. Pitkän taistelun jälkeen Goony pääsee kuitenkin karkuun.
H
Hancock, Edna -->
Hankins, Edgar
Edgar on se henkilö, joka jaksossa 'Northern Hospitality’ tappoi itsensä kuultuaan radiosta Chrisin soittaman kappaleen ‘Pencil Neck Geek’, jonka sanoitukset eivät aivan ole siitä ’herkimmästä päästä’. Kyseisen tapahtuman jälkeen Chris havahtuu siitä millainen valta ja voima hänellä, radiojuontajana, ihmisiin on. Chris alkaakin näin sisällyttää soittolistaansa vain poliittisesti korrektia, eli tylsää musiikkia. Kaupunkilaiset kyllästyvät radion uuteen ’linjaan’ ja päättävätkin kokouksessa ettei radio tappanut Edgaria, vaan Edgar tappoi radion.
Hauser, Rolf
Nuori saksalainen kelloseppä, joka jaksossa 'Nothing’s Perfect’, saapui hienosäätämään Mauricen ostamaa arvokasta antiikkikelloa.
Haynes, Heather
Lester Haynesin tytär ja Edin lyhtytaikainen tyttöystävä. Esiintyi kolmessa jaksoissa 'Eye Of The Beholder’, 'The Graduate’ ja 'Balls’.
Haynes, Lester -->
Heals-With-Tools
Joel saa oman intiaani nimen ‘Heals-With-Tools’ Jaksossa 'Our Tribe’, kun potilaana ollut vanha intiaani-nainen 'maksaa' hoitonsa adoptoimalla Joelin oman heimonsa jäseneksi. Joel on ymmällään, vaikka Marilyn vakuuttaa, että kyseessä on kunnia-asia.
Heath, Dickie
Chrisin paras ystävä kotipaikkakunnaltaan West Virginian Wheelingistä.
Hillman, Erick ->
Howard
Lentäjä, joka tuuratessaan Maggieta kuoli koneen maahansyöksyssä (jakso 'Do The Right Thing’)
I
Ingram, Cal -->
J
Jesse-karhu
Hollingin vanha vastustaja, jonka kanssa Hollingilla oli monia verisiä yhteenottoja ollessaan vielä täysipäiväinen metsästäjä. Kaikesta huolimatta suru valtaa Hollingin jaksossa 'The Final Frontier’, kun saa kuulla Jessen kuolemasta.
Jones, Wayne
Shellyn ensimmäinen aviomies, Kanadalainen jääkiekkoilija, joka vieraili jaksossa 'Sex, Lies, and Ed's Tapes’
Juutalaisuus
Joelin uskonto, joka nousee esille erittäin monessa jaksossa. Cicelyyn saapuessaan Joel järkyttyi, kun sai tietää, että on ainoa Juutalainen koko Arrowheadin kunnassa.
Juneau
Alaskalainen kaupunki, jossa Joel osallistuu lääkäreiden konferenssiin jaksossa 'It Happened In Juneau’. Joelin pitkään odottama matka ajautuu kuitenkin jo alussa väärille raiteille, kun hän joutuu jakamaan hotellihuoneen Maggien kanssa...
K
Kaddish
Traditionaalinen Juutalaisten sururukous, jonka lausumiseen tarvitaan vähintään kymmenen, yli kolmetoista vuotiasta Juutalaista miestä. Jaksossa 'Kaddish For Uncle Manny’, Joel suree kuollutta Manny-setäänsä, mutta Kaddishin lausuminen ei näytä onnistuvan, sillä Juutalaiset ovat lähiseudulla harvassa. Kaupunkilaiset kuitenkin haluavat auttaa Joelia ja aloittavat Mauricen johdolla Juutalaisten etsinnän.
Kafka
Kuuluisa Tsekkoslovakialainen kirjailija, jota Rob Morrow näytteli jaksossa 'Cicely’.
KBHR
Mauricen omistama Cicelyn legendaarinen ja ainoa radioasema. Taajuutena 570AM ja DJ:nä Chris Stevens.
Kenny
Shellyn äidin, Tammy Tambon, nuori poikaystävä jaksosta 'My Mother, My Sister’.
Kettujahti
Jaksossa 'Shofar, So Good', Maurice tuottaa Englannista ketun, jotta hän voisi järjestää kettujahdin arvokkaan Englantilaisen naisvieraansa kunniaksi.
Keyes, Hayden -->
Klochner, Ingrid
Jaksossa 'What I did for love' vieraillut Mauricen vanha naisystävä, joka alkoi epäillä Mauricen potevan uniapneaa.
Korppi
Intiaanien perinteen mukaan, korpinkuvia käytetään Cicelyssä perinteisesti jouluna, koristelemaan puita, rakennuksia ja katuja. Marilyn kertoo tarinan perinteen alkuperästä jaksossa 'Seoul Mates’.
Kupfler, Walt -->
L
LaMoulin, Pierre
Jaksossa 'The Body In Question’, Chris löytää joesta ison jääkimpaleen, jonka sisällä on hyvin säilynyt ruumis! Myös löytyneestä päiväkirjasta käy ilmi, että kyseessä on ranskalainen mies nimeltään Pierre LaMoulin ja että hän ilmeisesti ollut Napoleonin ystävä!
Larkin, Nedra
Jaksossa 'First Snow’ Joel hoitaa vanhaa naista, joka omien sanojensa mukaan tietää kuolevansa muutaman päivän sisällä. Joel ei löydä Nedran terveydentilasta mitään vikaa ja turhautuu Nedran 'turhista' luuloista. Nedran kuitenkin kuolee ja Joel on surullinen, koska ei pystynyt auttamaan Nedraa.
Larson, Jack
Jaksossa 'Lost And Found’ Joel kuulee outoja ääniä talossaan. Myöhemmin käy ilmi, että mies nimeltään Jack Larson on tehnyt samassa talossa itsemurhan vuosia aiemmin ja että miehen aave on outojen äänien takana.
Lightfeather Duncan
Nuori neiti, jonka Ed hurmaa Chrisin kirjoittamalla runolla jaksossa 'War And Peace’. Myöhemmin totuus käy ilmi ja Lightfeatherin kiinostus Ediä kohtaan hiipuu.
Linko
Jaksossa 'Burning Down The House', Chris päättää taiteen nimissä singota lehmän ilmojen halki, valmistamallaan jättiläislingolla. Chrisin suunnitelmat kokevat kuitenkin kolauksen, kuullessaan Ediltä, että Monhy Python on jo ehtinyt lingota lehmän elokuvassa 'Monty Python and the Holy Grail'. Chris saa kuitenkin uuden idean lingota Maggien palaneesta talosta ehjänä säilynyt piano. Jaksossa 'Heroes’ Chris käyttää samaa linkoa lähettäessään kaverinsa Tooleyn ilmojen halki.
Lockner, Amy
Jaksossa 'Nothing’s Perfect’ esiintynyt eläinrakas matemaatikko, johon Chris hullaantuu ja lisäksi tappaa vahingossa kaksi Amyn lemmikkieläimistä.
Louie Louie
Kappale, joka soi Pilotti jaksossa Edin ajaessa Joelia bussipysäkiltä Mauricen talolle. Kappaleen esittää Richard Berry ja sillä on jopa omat internet sivut - www.louielouie.net
Luontoäiti
Jaksossa 'Baby Blues’ Shelly turhautuu tulevan lapsensa kunniaksi järjestetyillä lastenkutsuilla ja livahtaa karkuun. Metsässä kulkiessaan Shelly törmää Kuningatar Victoriaan ja luontoäitiin, joka yllättäen onkin tummaihoinen nuori nainen!
M
Mammutti
Jaksossa 'Lovers and Madmen’, Joel löytää metsästä jäätyneen mammutin. Mutta ennen kuin Joel ehtii esitellä löytöään professori Bob Pickeringille, niin Walt on jo ehtinyt teurastaa mammutin, sen herkullisen lihan takia!
Manny
Joelin setä, jonka kuolemaa Joel suree jaksossa 'Kaddish For Uncle Manny’.
Manonash
Kylä ‘yläjoella’, jonne Joel muuttaa Cicelystä. (Ennen paluutaan New Yorkiin)
Masuto, Okie
Toinen kahdesta Japanilaisesta liikemiehestä, jotka vierailivat Cicelyssä Mauricen kutsumana jaksossa 'Dreams, Schemes And Putting Greens’ . Maurice yritti suostutella heitä sijoittamaan rahojaan Cicelyyn - huonolla menestyksellä.
Maxwell, Angelo
Cicelyn uusi parturi, jonka tapaamme jaksossa 'The Letter’.
Isä McCeary
Pappi, joka kastaa Shellyn ja Hollingin lapsen, Miranda Blissin, jaksossa 'A Wing And A Prayer’
McKern, Gordon (Eversti)
Mauricen suuresti kunnioittama eversti saapui Cicelyyn jaksossa 'Lost and Found’, ehdottamaan Mauricelle 'hyvää' sijoituskohdetta.
Miller, Matthew
Toinen Ruth-Annen pojista, investointipankiiri Atlantasta. Jaksossa 'Blowing Bubbles’, Matthew vierailee Cicelyssä äitinsä luona.
Miller, Ruth-Anne -->
Minnifield Communications Network
Mauricen 'viestintä verkosto', johon kuuluvat radioasema 'KBHR' ja sanomalehti 'Cicely News And World Telegram'. Maurice perusti kyseisen yrityksen saapuuessaan ensi kerran Cicelyyn, kehittämään kaupungin taloudellista pohjaa. Jaksossa 'The Big Feast’, Maurice järjestää isot juhlat yhtiön 25-vuotis päivän kunniaksi.
Minnifield, Malcolm
Mauricen veli, jonka näimme pari kertaa Mauricen unissa.
Minnifield, Maurice -->
Miss Nortwest Passage
Maurice löysi Shellyn 'Miss Northwest Passage', eli 'Miss Luoteisväylä'-missikisoista, jotka Shelly myös voitti. Shelly lähti Mauricen mukaan Cicelyyn, mutta kuten tiedämme, päätyi lopulta Mauricen parhaan ystävän, Hollingin, vaimoksi.
Monroe, Mike -->
Morty -->
N
NASA
Entisenä astronauttina, Mauricelta löytyy NASAn logo monista pitämistään vaatteista - kylpytakeissa, hatuissa, puseroissa...
Norell, Bonnie
Tyttö, jonka Shamaanikokelas Ed, parantaa jaksossa 'Heal Thyself’. Ed saa palkkioksi pölynimurin ja kutsun piknikille.
O
O’Connell, Jane -->
O’Connell, Maggie -->
One-Who-Waits -->
Ootockalockatoovik
300-vuotta vanha Virginianpoppeli, joka oli Cicelyn asukkaille tunnearvokas puu, mutta jonka Maurice kaatoi jaksossa 'Old Tree‘, kun 'Old Vicky' alkoi kuihtua.
Our Town
Iris DeMentin kappale, jonka kuulemme sarjan viimeisen jakson lopussa. Löytyy Iris DeMentin albumilta 'Infamaous Angel'.
P
Pack Soon Ae
Mauricen Korealaisen pojan, Duk Wonin morsian. Pack Soon Aen isä, Eversti Pack Soon Yat, oli Korean sodan aikaan julma vankileirin komentaja, josta syystä Mauricen vihan kohde.
Paris Of The North
Jaksossa 'Cicely', Ned Svenborg kertoo, että 1900-luvun lopulla Cicelyn kaupunkia kutsuttiin nimellä 'Paris Of The North', eli 'Pohjolan Pariisi'
Patterson, Amy
Veroviraston virkailija, joka saapuu Cicelyyn tarkistamaan Ruth-Annen raha-asiota jaksossa 'A River Doesn’t Run Trough It’.
Percy, Elizabeth
Tuomari, joka jaksossa 'Crime And Punishment’ tuomitsee oikeusjuttua Chrisin ehdonalaisen rikkomisesta.
Pete
Jaksossa 'Duets’ One-Who-Waits kertoo Edille löytäneensä miehen nimeltään Pete, joka todennäköisesti on hänen pitkään etsimä isänsä.
Pickering, Bob
Professori , jonka Joel houkutteli katsomaan löytämäänsä mammuttia jaksossa 'Lovers and Madmen’. Esiintyi myös jaksossa 'Balls’, jossa Bob oli Maggien keilausparina.
Pinetree, Reynaldo
Paikallinen yksityisetsivä, jonka Ed palkkaa auttamaan äitinsä etsinnässä, jaksossa 'Blood Ties’. Reynaldo esiintyy myös jaksossa 'Eye Of The Beholder’, jossa hän tutkii Hayden Keyesin mahdollista vakuutuspetosta.
Princess
Jaksossa 'The Bad Seed' Ed ystävystyy etelän lämpöön matkalla olevan kurjen kanssa ja antaa tällä nimen 'Princess'
Pölypunkit
Jaksossa 'Mite Makes Right' Maggielle iskee järjetön kammo pölypunkkeja kohtaan.
Q
Quebec
Hollingin kotikaupunki Kanadassa.
Queens
New Yorkin kaupunginosa, josta Joel on kotoisin.
Quinhagak, Leonard -->
R
Rodenet, Irene
Jaksossa 'Only You’, Chris ihastuu kaupungissa vierailulla olevaan Ireneen. Valitettavasti tunne ei ole kuitenkaan molemminpuoleinen.
Ronkonhoma, Chief
Jaksossa 'Soapy Sanderson’, Soapy Sanderson jättää Joelille ja Maggielle yhteiseksi perinnöksi maaläntin, jonka Chief Ronkonhoma tarjoutuu ostamaan.
Roslyn
Pieni kaupunki Washingtonin osavaltiossa, jossa kuvattiin suurin osa Villistä Pohjolasta. Kaupungissa järjestetään edelleen vuosittainen fanitapaaminen, nimeltään 'Moosefest'.
Roslyn’s cafe
Itse Roslyn’s cafe’ta, eli Roslynin kahvilaa ei oikeastaan koskaan mainita sarjassa, mutta tiiliseinään maalattu kuva on tehnyt siitä merkittävän osan sarjaa. Maalauksen alkuperäinen teksti 'Roslyn Cafe', oli selkeä viittaus kuvauspaikkana käytettyyn Roslynin kaupunkiin, joten tekstiä muutettiin muotoon 'Roslyn’s Cafe'. Näin tekstille saatiin järkevä selitys Cicelyn kaupungin perustajien, Roslynin ja Cicelyn kautta (jakso 'Cicely’).
S
Salama
Jaksossa 'A Bolt From The Blue’, Ediin iskee salama!
Sanderson, Soapy
82-vuotias herrasmies, joka jaksossa 'Soapy Sanderson’ otti itsensä hengiltä ja jättää maansa perinnöksi Joelille ja Maggielle.
Saperstein, Grant
Lääkäri, jonka toimi Joelin sijaisena jaksossa 'Gran Prix’.
Saskatoon
Shellyn kotikaupunki Kanadassa
Sauna
Arrowheadin kunnassa on ainoastaan yksi sauna ja sen omistaa Edin Anku-sedän vaimo. Rouva Anku voitti kyseisen saunan bingosta! ('Brains, Know-How and Native Intelligence’)
Rabbi Schulman -->
Shulman, Elaine -->
Semanski, Barbara -->
Shamaani
Leonardin ammatti ja Edin tuleva ammatti. 'Shamaani' on myös Edin kirjoittaman elokuvakirjoituksen nimi.
Veli Simon
Jaksossa 'Revelations’, Chris kokeilee minkälaista luostarissa asuminen käytännössä on. Chris on ihmeissään, huomatessaan tuntevansa vahvaa eroottista vetoa luostarissa asuvaa hiljaista veli Simonia kohtaan. Hämmentynyt Chris kokee kuitenkin helpotuksen, kun veli Simonin hupun alta paljastuukin nainen!
Sons of the Tundra
Tundran pojat on perinteikäs miesten kerho, jonka jäsenlista koostuu pääosin varakkaista ja vaikutusvaltaisista miehistä(esim. Maurice ja Lester Haines). Myös Holling pääsee jäseneksi Mauricen avustuksella, mutta huomaa pian, ettei tunne oloaan kovinkaan kotoisaksi. Myöskin jakson nimi.
Sourdough Inn
Ronin ja Erickin omistama Bed & Breakfast - liike. Kiinteistön he ostivat Mauricelta, joka tosin oli aluksi vastahakoinen myymään, kun sai tietää Ronin ja Erickin 'elämäntavasta'.
Springer, Ivory
Mauricen naapuri, jolla on aina valittamista Mauricen tekemisistä.
Stevens, Bernard -->
Stevens, Chris -->
Strutsi
Jaksossa 'Animals ’R Us’ Maurice saa tietää Marilynin strutsi-farmista. Maurice haistaa rahan ja ehdottaa Marilynille liikekumppanuutta, mutta turhaan.
Summer Wonderland Festival
Pilotti jaksossa Cicelyssä vietettävä festivaali, joka ilmeisesti on vuosittainen tapahtuma Cicelyssä. Muissa sarjan jaksoissa ei viittauksia kyseiseen festivaaliin ole.
Svenborg, Knute
Viulunsoittaja, joka esiintyi Minnifield Communications Networkin 25-vuotis juhlissa jaksossa 'The Big Feast’.
Svenborg, Ned
Jaksossa 'Cicely’, Joel tapaa 108-vuotiaan miehen, joka on palannut Cicelyyn monien vuosien poissaolon jälkeen. Mies kertoo tarinan Cicelyn kaupungin historiasta.
Sweethearts
Cicely Sweethearts on kaupunkin oma keilaseura, jonka suorituksia saamme nähdä jaksossa 'Balls’.
T
Tambo-Vincoeur, Shelly -->
Tambo, Gorman
Shellyn isä, joka olisi halunnut Shellyn naivan Mauricen. Esiintyi jaksossa 'Dreams, Schemes And Putting Greens’.
Tambo, Tammy
Shellyn nuorekas äiti, joka vierailee jaksossa 'My Mother, My Sister'.
Tellman, Clem
Clem tekee lyhyen esiintymisensä Pilotti jaksossa. Joelin odottaessa puhelua Elainelta Brickin yleisöpuhelimeen, tulee puhelu Clemille.
Veli Timothy
Jaksossa 'Revelations’, Chrisin tutustuessa luostarielämään, Veli Timothy toimii hänen opastajanaan.
Tislaamo
Hollingilla on metsässä 'salainen' pontikan valmistuskoju, josta hän löytää masentuneena lohtua itselleen ja myöskin tarjoaa sitä muille. Hollingin vieraana ovat käyneet ainakin Chris, Joel, Isä McCeary ja Erik.
Tlingit
Vanha intiaanikieli, jonka katoamista Ed yrittää elvyttää jaksossa 'Sleeping With The Enemy'.
Tomaatit
Kiitospäivää juhlitaan Cicelyssä Intiaanien perinteitä kunnioittaen, eli heittelemällä toisia tomaateilla! Joelilla on vaikeuksia ymmärtää tätä tapaa. (jakso 'Thanksgiving’)
Tooley
Chrisin vanha ystävä, jonka ruumis saapui Chrisille postissa jaksossa 'Heroes’. Pitkään mietittyään parasta hautaustapaa, Chris päätti lingota arkun järveen.
Toomey, Gillis
Matkustava vaatekauppamies, joka harkitsee asettautumista Cicelyyn ja kosii Ruth-Annea jaksossa 'Midnight Sun’.
Toteemipaalu
Jaksossa 'Family Feud’, Leonardin veistämä toteemipaalu repii vanhat haavat auki korppi- ja karhu-heimon väliltä. (Korppiin kuuluu mm. Marilyn ja Karhuun mm. Dave)
Tranquility Base
'Jakso nro. 110, eli sarjan viimeinen. Nimi tulee paikasta Kuussa, johon ihminen ensimmäisen kerran laskeutui.
Turk
Moottoripyörä jengi The Diablos’in johtaja. Jaksossa 'Fish Story’, Ruth-Anne tapaa törmää kyseiseen jengiin lainattuaan Chrisin Harley Davidsonia.
Twin Peaks
Jaksossa 'Russian Flu' on lyhyt kohta jossa parodioidaan Twin Peaksia. Holling, Elaine ja Joel ovat vesiputouksella ja taustalla soi hyvin "twinpeaksmäinen" musiikki. Lisäksi Holling myös kysyy Joelilta: "Haluaisitko kahvia ja donitseja?", johonka Joel vastaa: "Löytyisikö sinulta kirsikkapiirakkaa?".
U
Unet
Unilla on Villissä Pohjolassa varsin merkittävä rooli. Muutamia esimerkkejä: - Veljekset Chris ja Bernard löytävät toisensa unien avulla ('Aurora Borealis’) - Maggie näkee unta Joelin kuolemasta ('What I Did For Love') - Cicelyn asukkaat näkevät toistensa unia ('Mr. Sandman')
VW
Walter
Esiintyi Pilotti jaksossa Joelin potilaana. Edna-vaimo oli vihoissaan ampunut Walteria jalkaan - ja myöhemmin myös puukotti häntä!
Wheeling, West Virginia
Chrisin kotikaupunki
Whirlwind, Marilyn -->
Whitman, Walt
Yksi Chrisin suosikki runoilijoista, jonka kirjoituksia Chris usein siteeraa lähetyksissään. Maurice ei pidä Whitmanista, tämän seksuaalisen suuntautuneisuuden takia.
Widowmaker's Cave
Jesse-karhun koti
Wilbur
Wilbur on tryffeleiden metsästykseen erikoistunut sika, josta Maurice maksoi kovan hinnan jaksossa 'Mud And Blood’.
Wilkins, Kevin
Jaksossa 'A River Doesn't Run Through It', esiintyi lukiolainen Kevin Wilkins, joka pyysi Maggieta koulun päättäjäistanssien 'kuningattareksi'. Kevinin roolia esitti Jack Black, joka on noussut sittemmin suosituksi koomikoksi ja näyttelijäksi (mm. High Fidelity)
Vincouer, Holling -->
Vincoeur, Jackie
Hollingin vähemmän rehellinen, jo aikuinen tytär, jonka olemassaolosta Holling saa tietää vasta jaksossa 'The Bad Seed’.
Vincoeur, Miranda Bliss ('Randi') -->
Wingfeather, Ira
Jaksossa 'Things Become Extinct’, Ed tekee dokumentti-elokuvaa Ira Wingfeather nimisestä huiluntekijästä, joka on viimeisiä tämän perinteikkään huiluntekotavan hallitsevia ihmisiä. Myöhemmin Ed kuitenkin luopuu projektista, mutta sen sijaan hän ryhtyy Iran oppipojaksi, jotta tämä perinne saisi jatkoa edes yhden sukupolven verran.
Worldwide Church of Truth and Beauty
Eli 'Maailmanlaajuinen Totuuden Ja Kauneuden Kirkko' - Kirkko johon Chris on vihitty papiksi, vastattuaan ilmoitukseen Rolling Stone Magazinen takakannessa!
Y
Yukon
Jaksossa 'Dreams, Schemes And Putting Greens’ Holling kertoo syntyneensä Yukoninssa, Alaskassa.
Yom Kippur
Juutalaisten vuosittainen paastopäivä, jota Joel suorittaa jaksossa 'Shofar, So Good’