KOIRATANSSIA - KOIRAUINTIA - KARHUNHAUKKUKOE - VEPE - RALLYTOKO - VALJAKKOHIIHTO

Koiratanssin harrastajia:

Menestyksellisesti koiratanssin parissa ovat kisanneet: Anne Ahonen ja Tunturiketun Hjalli (SM kisoissa 7. sija 2004&2005) sekä Tunturiketun Manni (mm. SM kisojen 5. vuonna 2003&2004&2005), myös saman omistajan Hekla fra Timburhusinu on aloittanut koiratanssissa kilpailemisen. Myös Anni Liukkonen sekä Tunturiketun Nanna Finna eli Neeka ovat kisanneet koiratanssikilpailuissa.

Manni ja Hjalli Annen kera ovat heinäkuussa 2007 molemmat saaneet uransa toisen Kunniamaininnan ALO luokasta, Manni sijoittui lisäksi 1. sijalle ja Hjalli 2. sijalle! ONNEA!
Vuoden 2008 ensimmäisessä tanssikisassaan vanhat pojat kunnostautuivat jälleen Kunniamaininnan arvoisesti sijoittuen kisassa 2. (Manni) ja 3. (Hjalli) sijoille ALO luokassa. ONNEA!! Näin molempien on siirryttävä kisaamaan AVO luokkaan.

SM2008 kisoissa Manni oli upeasti kolmas! Hjallin sijoitus oli 11. ISOT ONNITTELUT!
SM2009 kisoissa kisauransa aloittanut pari Neeka ja Anni hienosti 9. sijalla, ONNEA!


Hjalli & Anne tanssikisoissa heinäkuussa 2007

Manni ja Anne tanssin pyörteissä

2011 aloitettiin koiratanssissa pyöriä virallisissa kisoissa ja Annen koirista sekä Hekla että Varda ovat jo ehtineet aloittaa viralliset kisaurat!
2012 kisauran ovat aloittaneet myös Anni ja Neeka, hienosti KP:n kera ekasta kisasta, ONNEA!


Koiratanssista lisää näillä sivuilla!


Karhunhaukkukoe

Tunturiketun Ingolfur Haförn eli Jasu ja omistajansa Ritva kokeilivat huhtikuussa 2010 mitä Jasu tykkäisi karhun kohtaamisesta. Konekarhu kohdalla Jasu ei ainakaan osoittanut pelkoa, vaan paimensi kovasti haukkuen karhua! Tästä tuli pisteitä 64/100, jolla Jasu oli oikeutettu Pesädiplomiin. Jasu oli kokeen 2. paras näillä pisteillä tuona päivänä.

Vesipelastus, VEPE

Tunturiketun Udi Raudsokki ohjaansa Sanna Rasimuksen kanssa kävivät kesällä 2010 avaamassa ihan uuden lajin islanninlammaskoirarintamalla. Aluksi Udi & Sanna suorittivat hienosti vesipelastus (VEPE) taipumustestin ja ehtivät vielä saman kauden aikaan ensimmäiseen kilpailuun ALO-luokassa, josta siitäkin upeasti 2-palkintoon oikeuttava tulos, UPEAA!
2011 Udi ja Sanna saavuttivat jo ensimmäisen 1 palkintoon oikeuttaneen suorituksen ALO luokassa, MAHTAVAA!
2012 Udi ja Sanna nousivat AVO luokkaan toisella ALO 1 tuloksella, ONNEA!

Rallytoko

Rallytoko on uusi harrastelaji, joka on rantautunut Suomeen. Se on sekoitus koiratanssia, tokoa ja agilitya. Radalla on kyltit, joiden mukaan mennään ja tärkeintä on, että koiran ja ohjaajan yhteistyö sujuu iloisesti. Kasvateistani Jasu (Tunturiketun Ingolfur Haförn) on jo suorittanut ALO luokasta kolme hyväksyttyä tulosta 2011, joten koulutustunnus RTK1 on saavutettu ja nyt Jasu ja Ritva kisaavat AVO luokassa, josta on jo yksi hyväksytty tulos. Myös Anne sekä Hekla, Hjalli ja Varda ovat kisanneet rallytokossa, Hekla on saavuttanut poikansa tavoin RTK1 tunnuksen. ONNEA kaikille hienoista tuloksista!

Valjakkohiihto
Valjakkohiihdossa on kisanneet aktiivisesti moniin lajeihin osallistuneet Udi ja Sanna - virallinen kisasuoritus on vuodelta 2009. Sanna aloitti talvella 2012 kisaamisen myös Udin pikkusiskon Jorunnin kanssa. UPEAA SANNA!

Koirauinnin SM kisat

25-26.8.2007 järjestettiin ensimmäiset koirauinnin SM kisat. Islantilaisia oli mukana joukkuekilpailussa sekä yksilöissä. Yksilökisaan osallistui Hekla fra Timburhusinu ja Hekla oli myös islanninlammaskoirajoukkueessa. Heklan lisäksi joukkueessa uivat Alma ja Dekkja - Manni ui vielä seisojien joukkueessa, joten islantilaiset olivat hyvin edustettuina.

Kuvassa ui Hekla, koira lähetettiin matkaan kumiveneestä kohti ohjaajaa, joka on rannalla. Heklan uinti oli sujuvaa, tosin uintirajan pallot oli tarkistettava, mikä vei toki aikaa huonompaan suuntaan :) Hekla sijoittui puolenvälin paikkeille kokoluokassaan