Myytävät lampaat/karitsat

Lampaita myynnissä, blogissa kuvia! 

Tilalla vaikuttavat/vaikuttaneet pässit ovat seuraavat 3, 4, 5, 6 , 7 ja 9 linjoja edustavat pässit:

 

 

Linja 6
Ensimmäinen tilamme linjan edustaja Havis Saaristo ei ole enää elossa, tätä linjaa jatkaa poika Pohjolan August (e Primalan Leia (Harald 6)); molemmat laikukkaita, ei sarvia. Molemmilla kihara villa. August on hyvin lempeäluonteinen, kookas pässi.Havis, August yllä oikealla karitsana, alla aikuisena; Havis oli samalla lailla kirjava, mutta muflon värityksellä

Rantakivi
6

Rölli
6

Kuutamo Saaristo

Pricken 
 5

Vivi

 

 


Leif Saaristo, edusti linjaa 9
mustavalkea muflon, ei sarvia.
Leifin poika, Pohjolan Daniel, jatkoi tätä sukuhaaraa 2013 karitsoissa. Daniel oli sarvekas, kirjava muflon värinen pässi (e Hulda Saaristo). Molemmat ovat jo poistettu, mutta suku jatkuu uuhien kautta linjautuen toiseen linjan 9 pässiin.


Leif Saaristo

Pohjolan Daniel 

                                                                

Charisma Saaristo
9

Pekka  
 9

Kuutamo

 Primalan Leia

 

Harald linjaa 6

 

Lillan ID1249

 

 

 

 

Linja 7
Beck saapui syksyllä 2013, joten sen ensimmäisiä karitsoita toivotaan syntyväksi keväälle 2014. Beckillä on karkea, laineikas villa ja komeat sarvet. Beck on hieman harmaantunut musta.

Beckin linjaa edustaa nykyään sen valkea-beige poika Pohjolan Ilari. Ilari on isänsä tavoin kookas, mutta nupo.


 

Laurilan Julle
7

Uljas
7

Primalan 
Bellis

Laurilan Jenny

Sigurd
7

Pippi

 

 


Linja 9


Pohjolan Gepardi, laikukas melko matala mutta leveäselkäinen pässi

Isä Pohjolan Eero ii Prins Apricot Saaristo

emä Pohjolan Astid jonka isä Leif Saaristo (9)

                                                                                                                                

Prins Apricot Saaristo 9

Pekka
9

Primalan Bomull


Linja 4
Ulappa Saaristo menehtyi keväällä 2015, se oli kirjava harmaamuflon pienet kippurat sarvet omaava pässi, mutta ehdimme onneksi käyttää sitä muutamaan kertaan. Sen villa oli kiharaa. Ulapan uuhijälkeläisilläkin on sarvia. Se jätti myös kaunista musta muflonia hyvin ruskeilla muflon merkeillä.


                                        

Pohjolan Igor, emä 6 linjan isästä kirjava uuhi Pohjolan Bletta . Igor muutti Aholaidan tilalle, joten sen poika Pohjolan Laava tulee jatkamaan meillä tätä linjaa. Laavan emä on vankka musta sarvekas uuhi Bertta.  Myös Laavan siskolla on sarvet, Laava on itse nupo.                            


Molli Saaristo
4

Mustapilvi Saaristo
4

Fanny Pipana Saaristo

Ulpsi Saaristo 

Sixten
linja 3

 

 

Ulpukka Saaristo

 

 

 


Linja 3 

Jami Saaristo saapui myös syksyllä 2013, se on vahvasti samaa sukua kuin Ulappa, mutta linjana isän mukaisesti 3. . Jamilla on kihara villa ja se on harmaantunut musta, melko kookkaat sarvet. Sen jälkeläiset ovat olleet vankkoja ja hyvärakenteisia.Jamin poika Pohjolan Kekäle sai ruskean värin vuoksi jäädä jatkamaan Jamin sukua, vaikka valitettavasti sarvikulma ei ole paras mahdollinen. Kekäleen emä on Pohjolan Garbo joka on Ulappa Saariston sekä Pohjolan Brennan tytär

                                                                                                                          

Jalle Häger
3

Sixten
3

ID1831

Milli Saaristo 

Mustapilvi 
Saaristo
4

 

Fanny Pipana Saaristo

 

 

 

 

5 Linja


Linjasta 5 saatiin pässi Lasse syksyllä 2014, Lasse on syntynyt 2009, mutta hyväkuntoinen ikäisekseen. Jälkeläisissä on ollut laaja kirjo värejä.


Vasemmalla Pohjolan Kaneli (Lassen poika) sitten joukko Augustin poikia ja oikealla Igorin poika Laava
Nuorista pojista Kaneli ja Laava pääsivät nyt (2017 talvi)  astutuskäyttöön, lisäksi kesään on tulossa Augustille karitsoita.

uuhet, joista lammaskatras aloitettu

Primalan Leia isä Harald linjaa 6 emä Lillan sekä Leian täyssisko Primalan Leona, syntyneet tammikuussa 2007. Leian hopeanharmaa villa kiiltävää, pitkää ja loivasti kihartuvaa. Leonalla musta, hieman harmaantunut, voimakkaasti kihartuvaa ja ei kovin pitkäkuituinen, hyvin karkea villa. Siskollaan paljon silkkisempi, pitkäkuituisempi hyvin kauniisti harmaantunut villa.
Sekä Leian että Leonan karitsoissa on useita läikikkäitä, Leonan karitsoissa sarvia sekä uuhilla että pässeillä. Leian karitsoissa myös beigeä. Leonan suku on jatkunut jo 4. polveen asti Amanda tyttären kautta. Leian puolelta sukua on jatkettu pässikaritsoilla sekä Golla tyttären kautta, myös Juova tytär on jätetty jalostukseen. Leona menehtyi äkillisesti syksyllä 2013 ja Leiakin on jo karitsoinnista eläkkeellä. 
Kuvissa vasemmalla Leia, keskellä Leona kirjavan Don karitsan kanssa ja oikealla Leonan tyttären Amandan tytär Pohjolan Enne (isä Pohjolan Daniel). Leonan suorista tyttäristä ovat jatkaneet Amanda, Björk, Bertta ja Diana.Tuikku Saaristo s. 2009 isä Lumiranta Saaristo ii Rantakivi linja 6 emä Tuisku Saaristo ei Primalan Svarte Rudold linja 4, Tuikku on syntynyt 2009. Villa ei kovin pitkää, kihartuu voimakkaasti ja valkea. Pieni beigelaikku.
Karitsoissa musta valkeaa (osa harmaantunut), muflon sekä beigeä. Uuhikaritsoilla ei ole ollut sarvia. 
- Tuikun tyttäriä on jätetty useita jatkoon (kuvassa ensimmäisistä karitsoista Afrida) ja pojista Pohjolan Birk jatkoi sukua meillä muutamana vuonna ennen muuttoa Hirvensalmelle. 
 

Kuukivi Saaristo s. 2009 isä Kivikko Saaristo ii Harald linja 6 emä Kuutamo ei Pricken 5, syntynyt 2009. Karkea, voimakkaasti kihartuva villa, joka väriltään hieman harmaantunut musta muflon. Ei sarvia
Vasta 7 karitsaa, joista pässit ovat olleet sarvekkaita, jättää hopeanharmaata.
Kuukivi on lauman johtava uuhi tällä hetkellä, se on rauhallinen ja varmaluonteinen. Kuvassa tyttärensä Ellariinan kanssa, Ellariina on muuttanut keskiseen Suomeen jalostuskäyttöön. Kuukiven tyttäristä sukua jatkamaan ovat jääneet Gudrun ja Ilmatar, myös oikealla kuvassa oleva tytär Donna ehti saada pari kertaa karitsoita ennen tapaturmaa, jonka vuoksi jouduimme siitä luopumaan. 


Nopsa Saaristo s.2010 isä Karikaritsa Saaristo ii Prins Apricot Saaristo linja 9 e Valkosäde Saaristo ei Hugo Rosten linja 4. Karkea, voimakkaasti kiihartuva villa, joka on väriltään hieman harmaantunut musta muflon. Ei sarvia.
Pässikaritsoille jättää sarvia reilusti. Nopsan jälkeläisistä on yksi uuhista (Pohjolan Juna) jäämässä jalostuskäyttöön. Nopsan pässikaritsat eivät toistaiseksi ole jatkaneet sukua.


Hulda Saaristo s. 2010 isä Bastian Saaristo ii Harald linja 6 emä Halda ei Hugo Rosten linja 4; valkea laikukas muflon isot vuohen sarvet
Jättää sekä uuhille että pässeille sarvia, läikikkäitä, voimakkaasti valkokirjavia ja hopean värisiksi harmaantuvia. Oma villatyyppi (hyvin pitkäkuituinen, loivasti kihara) myös voimakkaasti periytynyt.
Myös kaksi Huldan tytärtä ovat jatkaneet sukua, kuvassa Hulda taaimpana kahden tyttärensä kanssa, Esikko on Pohjolan Birkin kanssa, Bletta on jo kahdesti saanut karitsoita itse, sen isä on Pohjolan August. Oikealla olevassa kuvassa Leif Saariston ja Huldan tytär Pohjolan Doris. Pässikaritsoista Pohjolan Daniel ja Pohjolan Boris ovat myös jatkaneet Huldan sukua.


Lumisade Saaristo s. 2009 isä Hanni Saaristo ii Hugo Rosten linja 4 emä Primalan Snjöflingan ei Harald linja 6; valkea mustin pilkuin, ei sarvia
Jättää sarvia pässeille, uuhikaritsoita vasta 1. Jättää myös beigeä ja läikikästä väriä oman valkean lisäksi. Lumi on kooltaan hyvin suuri ahvenanmaanlampaaksi.
Kuvassa Lumi beige (harmaantunut) uuhikaritsansa Pohjolan Erikoisen kanssa. Erikoisen kautta suku on jo jatkunut jo kolmasti ja näistä Hilla jäi jalostukseen. Lumen pässikaritsat eivät ole jatkaneet sukua.

_______________________________________________________________________________________________________

 


Tilalla M1 status ja lampaamme ovat alkuperäisrotutukikelpoisia, tilalla tavattu ORFia.
Karitsat 150 e/kpl + alv