Kameraopas aloitteleville kuvaajille
Etusivu Miksi perinteinen 35mm? Runko Salamalaite Objektiivit Filtterit Filmit Muut varusteet Kuvia Linkkejä ja jorinoita Muut
  Photo by Petri Leppänen  

 

Aika paljon on viime aikoina tullut vodaa. Tämä näkymä on Espoon joesta 10.2.2008, mutta tilanne on täsmälleen sama nyt 7.12.2008. Tuntuu, että koko ajan vesistössä on pieni tulvanpoikanen päällä. Joku tuossa valitteli, että metsissäkin on vettä ennätyksellisen paljon. Sinne ei metsätyökoneilla ole paljon asiaa, tai jos on, niin pirunmoiset urat ne raskaat koneet saavat aikaiseksi herkkään maastoon. Nicht gut. Luontoa ei voi aina arvottaa rahassa. Kunnioittakaamme luontoa, sillä joskus tulemme vielä näkemään sen todelliset voimat.

Valokuvaukseen liittymättömästä esipuheesta (toivottavasti kestitte) suoraan jatkoon:

Vaikka oma kuvauskalustoni on täysin filmillä toimivaa, olen silloin tällöin näpsäissyt jonkun ruudun myös vaimoni vajaa pari vuotta sitten paikallisesta Citymarketista hurjaan 99 euron hintaan ostamallaan Nikon L10- digipokkarilla. Näissä digipokkarinäpsyissä on se hauska puoli, että kuvatiedoston exif-tiedoista näkee kuvauspäivämäärän lisäksi muutakin kivaa: Tämä kuva on otettu aukolla f2.8, suljinaika 1/30 sekuntia (juu- kuvattu käsivaralta, sillä jalustaa digiräpsyn kanssa ei tule kanniskeltua. Tässä kamerassa ei muuten ole kuvanvakaajaa). ISO-nopeutena on ollut hieman kummallinen ISO 124. Olen näköjään alivaloittanut -0,7 pykälää kameran mittaamasta. (Tässä L10-kamerassa on jostain syystä taipumus ylivaloittaa. Mutta kun asian tietää, sen voi kompensoida helposti).

En tiedä voiko tätä kuvaa nyt taiteena pitää, mutta itse pidän tästä kuvasta. Veden värinät näkyvät joen pinnassa hyvin, ja tummat puut luovat kivan fiiliksen. Toivottavasti tekin pidätte.

 


Klikkaa kuvaa päästäksesi takaisin sivulle "Kuvia"
.

7.12.2008/ Petri Leppänen.

All rights reserved. Petri Leppänen, 2002-2008. Email: vastausosoite@hotmail.com   Search powered by Google hakutoiminne auttaa etsimisessä