Kameraopas aloitteleville kuvaajille
Etusivu Miksi perinteinen 35mm? Runko Salamalaite Objektiivit Filtterit Filmit Muut varusteet Kuvia Linkkejä ja jorinoita Muut
  Petri Leppänen  

 

 

Tämän kuvan otin Fuji Super 400 XTRA värinegatiivifilmille, minkä käänsin kuvankäsittelyohjelmassa harmaasävykuvaksi. Jotenkin värit veivät kuvalta puhtia. Siis joutivat tällä kertaa pois - weks! Harvoin hylkään värit jos värille kuvaan. Mutta tässä oli poikkeus.

Tämä kuva on otettu ex tempore- periaatteella. Pikkumies tuli suihkusta saunatakki päällään, ja istuutui sängyn päälle. Minä otin kaksi kuvaa herrasta. Tämä on se parempi niistä. Kuvaan erittäin harvoin suunnitelmallisesti. Yht'äkkinen kuvan ottaminen tuntuu monasti paremmalta, elävästä elämästä taltioituja hetkiä.

Nykyään käytän värinegana aina tuota Fuji Xtra 400:sta. Se vaan on niin hyvä filmi. Ja mikä kummallisinta; se on suunniteltu nimenomaan harrastajakuvaajille, ei Pröö-kuvaajille. Silti se tuottaa erittäin hyvää jälkeä, ja se on vielä hyvin edullista, kolme rullaa (36-ruutuista) saa kympillä ihan katukaupasta.

 


Klikkaa kuvaa päästäksesi takaisin sivulle "Kuvia"
.

30.11.2008/ Petri Leppänen.

All rights reserved. Petri Leppänen, 2002-2008. Email: vastausosoite@hotmail.com   Search powered by Google hakutoiminne auttaa etsimisessä