Kameraopas aloitteleville kuvaajille
Etusivu Miksi perinteinen 35mm? Runko Salamalaite Objektiivit Filtterit Filmit Muut varusteet Kuvia Linkkejä ja jorinoita Muut
  Photo by Petri Leppänen  

Olipas melkomoinen joulukuu, ja näyttää siltä, että tammikuu mennään hieman samoilla tahdeilla. Kiirettä on piisannut liiankin kanssa. Joulun pyhät tosin sai levätä ja se tekikin hyvää.

Lepäämisen harjoitteluun wanhojen diojen skannailu on oivallista puuhaa. Kinodiasta tulee massiivisia 120 megaisia tiff-tiedostoja. Kovalevy täyttyy mukavaa tahtia. Varakopiot otan ulkoiselle kovalevylle. Tavallisen DVD-levyn kapasiteetti on yllättävän pieni silloin kun yhden kuvatiedoston koko on näinkin massiivinen.

Yllä oleva kuva on joulun pyhien skannailujen satoa. En ole aiemmin tätä diaa edes kehystänyt, joten jälkikäsittely on ”vähän” venähtänyt. Kuva on otettu nimittäin vuonna 2004 Porvoosta, ja silloin oli sikäläisessä kirkossa vielä originaali kattokin jäljellä. Kuvaa reunustavat sisimmäiset, paksummat mustat reunat ovat muuten dian alkuperäisistä reunoista, eli kyseessä on originaali rajaus.
Ehkä tästä täytyy joskus paperikuva teettää.

Klikkaa kuvaa päästäksesi takaisin sivulle "Kuvia".

06.01.2009/ Petri Leppänen.

All rights reserved. Petri Leppänen, 2002-2009. Email: vastausosoite@hotmail.com   Search powered by Google hakutoiminne auttaa etsimisessä