Saunan ohjeet - Poliisien kesäkoti

Go to content

Main menu:

Saunan ohjeet

Saunoissa on puulämmitteiset kiukaat, jotka asiakas lämmittää itse. Pieni puoli lämpenee löylykuntoon alle tunnissa, iso puoli reilussa tunnissa. Lämmitysvaiheessa ja koko saunomisen aikana puita tulee lisätä noin puolen tunnin välein. Kiukaat ovat jatkuvalämmitteisiä. Puut on kannettu valmiiksi sisälle.

Ison saunan ylälauteille mahtuu kerrallaan max 12 tai 13 hlöä, alalauteille ehkä 3 hlöä. Ison puolen tilat (takkahuone) muutoin ovat riittävät enint. 15-20 hlölle. Pienen puolen ylälauteille mahtuu kerrallaan 5 hlöä, alalauteille 4 hlöä. Pienen puolen tilat ovat riittävät enintään 10-12 hlölle.

Pesuhuoneisiin tulee kuuma ja kylmä vesi. Lämpimät nykyaikaiset vesivessat löytyvät viereisen varastorakennuksen takasivulta.

Ota omat peseytymisvälineet mukaan. Pyyhkeitä on vuokrattavissa yhdistykseltä. Varaa ne etukäteen hyvissä ajoin (paikan päällä se ei enää välttämättä ole mahdollista, koska isäntä/emäntä ei ehkä ole paikalla). Vuokra 3,00 €/pyyhe. Jos pyyhkeistä lähetetään eri lasku, sen lähettää siivouksesta vastaava huoltoyhtiö.

Molemmilla puolilla on takkahuoneet,  joissa on jääkaapit ja VEDENkeittimet. Ruoanvalmistusaparaatteja ei ole, paitsi että ulkona on grilli. Takkahuoneiden valaisimet on varustettu himmentimillä.

Kesällä ja syksyllä laiturilla on asennettuna portaat veteen. Saunarakennuksen edustalla on iso patio (ei näy vielä saunarannan panoraamakuvassa). Uimalaituri on sauna-asiakkaiden yhteisessä käytössä. Venettä ei saa kiinnittää uimalaituriin eikä tuoda saunojia sille, koska aluportaat vääntyvät todella herkästi ja siitä koituisi saunan vuokranneelle satojen eurojen lisälasku.

Meriveden lämpötilan näet Poliisimajalaiset r.y:n sivuilta (heti avaussivulta, sen yläosasta), linkki tässä.

Eikun saunomaan!

Back to content | Back to main menu