TALO-TIEDOTTAA


Vinkkejä jokaiseen taloon


PIHA-ALUE

Leikkipaikkojen siisteys ja talon pienempien turvallisuus ovat kaikkien yhteinen asia. Hiekkalaatikolla ja hoidetulla pihalla tapaavat toisensa niin äidit ja isät lapsineen, kuin perhepäivähoitajat pikkuisineen.

Pihatalkoot voivat olla vuoden hauskin tempaus. Tai miksei voisi järjestää lettukestit, hernesoppatapahtumat, makkaranpaistajaiset tai vaikka leikkimieliset olympialaiset arjen piristämiseksi.

Oman pihan kirpputoreilla tavarat ja raha vaihtavat omistajia. On ympäristöystävällistä ja järkevääkin laittaa tarpeettomaksi käyneet tavarat mieluummin kiertoon kuin roskikseen. Ilmoitus tilaisuudesta myös lähitalojen ilmoitustauluilla tai lähikaupan ilmoitustaululla laajentaa asiakaskuntaa ja tarjoaa oivan tilaisuuden tutustua naapureihin laajemminkin.

KERHOHUONE

Kerhohuoneessa voidaan järjestää erilaisia juhlia, yhteisiä peli-iltoja tai lasten ja nuorten taide-, musiikki- ja askartelukerhoja.

Talon omaksi kierrätyskeskukseksi voidaan kerhohuoneessa järjestää hylly ja tanko, joille voi jättää tarpeettomaksi käyneitä kunnollisia tavaroita, kuten kirjoja, urheiluvälineitä, vaatteita, kukkaruukkuja, verhoja, kasetteja ja CD-levyjä odottamaan uutta käyttäjää.

Lehti- ja kirjalainaamo tarjoaa luettavaksi aikakausilehtiä, joita tilaajat voivat tuoda kerhohuoneeseen yhteiseksi iloksi ennen paperinkeräystä ja jo luettuja kirjoja lainattavaksi muillekin asukkaille.

LIIKUNTA

Hyvä kunto on henkilökohtainen ilo, mutta kunnon kohotus sujuu paremmin porukalla. Lenkille, peleihin tai vaikka sauvakävelylle on mukava lähteä yhdessä.

Kerhohuoneeseen voidaan hankkia kuntosalivarusteita ja järjestää vaikka jumppatunteja.

TULLAAN TUTUIKSI

Yhdessä tekemällä saadaan nopeasti ja mukavasti aikaan paljon näkyvää. Samalla syntyy naapuriverkostoja, jotka tuovat turvallisuutta ja laatua elämään. Kun hihat heiluvat pihatalkoissa ja juttu luistaa, vieraista tulee tuttuja. Talosta tulee koti, jonka hyvinvointi ja viihtyisyys ovat kaikkien yhteisiä asioita.

SINÄKIN VOIT VAIKUTTAA

Jos sinä haluat parantaa talosi viihtyisyyttä ja osallistua sen asioiden hoitamiseen, tartu toimeen. Alkuun pääset vaikka siten, että otat ideat puheeksi naapureiden kanssa pihalla, talkoissa ja talon kokouksissa. Voit ryhtyä talotoimikunnan jäseneksi, kouluttautua ekspertiksi tai ilmoittautua kerhotoiminnan vetäjäksi. Asukasedustajia on myös VVO:n hallinnossa. Ideat on tehty toteutettaviksi.

Innostava, turvallinen, viihtyisä ja yhteisöllinen.
- Toimeliaassa talossa viihdytään!
- Tervetuloa mukaan!

  

 

 

 

 

©Tirabitt.biz  2012-