Helppoa ruokaa

Antin pekonipastassa yli 10 000 kaloria

Ainekset neljälle

 
  • 500 g spagettia (kuivana)
  • 800 g pekonia
  • 800g mustaleimajuustoraastetta
  • 1,5 kpl punaista paprikaa
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 6 dl kermaa
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria ja suolaa

 

 
Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan. Kun vesi kiehuu, reippaasti suolaa kyytiin ja spagetit kiehumaan ”al dente”.

Leikkaa pekonit pieneksi pätkäksi. Pese ja kuutio paprika. Silpusta valkosipulinkynnet.

Ota iso pannu ja ala käristämään pekonipaloja siinä – ne irtoavat toisistaan kypsyessään. Lisää paprikakuutiot myös pannulle ja paista niin kauan, että ne hiukan pehmenevät. Mausta valkosipulilla ja reilulla pippurilla.

Lisää kerma sekä puolet juustoraasteesta. Ota lampö pois levyltä ja sekoita pekonipastan kastiketta pari minuuttia niin, että juusto sulaa.

Kun spagetti on kypsää, kaada vedet pois ja lorauta oliiviöljyllä. Sekoita spagetti kastikkeeseen kattilassa sekä loput juustoraasteet.

Anna pekonipastan tekeytyä hetki kattilassa ja nauti. Isosti.


   

Penan makkaraperunalaatikko

Ainekset - 4 annosta
 
1 pkt (580g) - HK Sininen lenkkimakkaraa
1 rkl - Mainio juokseva rasvaseosta
5 dl - vettä
1 - Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondi
1 ps (500g) - valkosipuliperunoita (pakaste)
1 ps (250g) - kasvissuikaleita (pakaste)
1 tl - rakuunaa
2 rkl - vehnäjauhoja

 

Kuori ja viipaloi lenkkimakkara puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Ruskista viipaleet kevyesti paistinpannussa.

Mittaa padan pohjalle 2 dl vettä ja lisää fondi. Kaada pataan pussista kerros valkosipuliperunoita. Levitä päälle kasvissuikaleita ja makkaraviipaleita. Ripottele pinnalle rakuunaa.

Lisää pataan loput aineet kerroksittain niin, että päälle tulee perunakerros. Sekoita loppuveden joukkoon vehnäjauhot. Kaada seos pataan.

Kuumenna pata ensin kiehuvaksi levyllä. Siirrä pata 200 asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi. Tarjoa makkara-perunalaatikon kanssa etikkapunajuuria ja maustekurkkuja.
 

 Tulosta  

 

Merimiehen makkarapannu

Ainekset - 4 annosta
 
1 pkt (580g) - lenkkimakkaraa
2 - 3 - sipulia
2 - 3 - porkkanaa
2 rkl - öljy
1 ps (500g) - viipaleperunoita (pakaste)
3 dl - tummaa Lager-olutta
2 dl - vettä
1 - lihaliemikuutio
2 rkl - sinappia
10 - maustepippuria
2 - laakerinlehteä
1/2 tl - suolaa
1 - 2 dl - persiljaa hienonnettuna


Leikkaa makkara noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa kuoritut sipulit ja porkkanat ohuiksi viipaleiksi.

Ruskista makkaraviipaleet paistokasarissa molemmin puolin. Siirrä viipaleet lautaselle odottamaan.

Kiehauta paistokasarissa sipulit ja porkkanaviipaleet tilkassa öljyä.

Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon perunaviipaleet. Kaada paistokasariin olut ja vesi. Lisää liemikuutio, sinappi, pippurit ja laakerinlehdet. Mausta vielä ripauksella suolaa. Hauduta kannen alla liedellä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Levitä pinnalle makkaraviipaleet ja hauduta edelleen 5 - 10 minuuttia.

Hienonna pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa maustekurkkujen, etikkapunajuurien ja salaatin kanssa.
 

 Tulosta  

 

Cowboy kastike

Ainekset
 
400g - jauhelihaa
1 tlk - valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
2 dl - vettä
suolaa
pippuria
sinappia
sipulia
lihaliemikuutio
 


Paista jauheliha. Lisää tölkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa (Heinz, tai Eldorado)
ja mieleisesi mausteet. Liraus vettä joukkoon, jotta saat haluamasi sakeuden kastikkeeseen.
Kiehauta hetki pannulla ja nauti perunoiden, makaronin, tai keitetyn riisin kera.
 

 

Tomaattinen peruna-jauhelihalaatikko

Ainekset
 
1 pss - perunasipulisekoitusta kaupan pakastealtaasta (iso, tai pieni pussi)
390g - tölkki tomaattimurskaa (yrtti/valkosipuli/chilimaustettu)
1-2 rlk - haluamaasi sinappia
400g - jauhelihaa


lisää hieman vettä
murenna mukaan lihaliemikuutio
suolaa
pippuria

 


Paista jauheliha ja lisää kaikkien aineiden kanssa yhteen sekoittaen. Laita isoon pataan, tai uunin kestävään vuokaan. Paista uunissa n. tunnin verran 200 °C.

Tätä perusohjetta on helppo muunnella. Voit lisätä joukkoon vaikka pakastevihanneksia mieltymyksesi mukaan, tai laittaa juustoraastetta päälle. Jauhelihan voit hyvin korvata kinkkusuikaleilla, broilerilla, soijarouheella. Vain mielikuvitus on rajana. Tähän ruokaan pakasteita ei tarvitse edes sulattaa, kaikki suloisessa sekamelskassa vain samaan pataan ja uuniin.
 

 Tulosta  


Jälkiruokia

 


 


Perunajauhokakku

200g sokeria
200g voita
125g perunajauhoja
75g vehnäjauhoja
1-2tl leivinjauhetta
sitruunaa tai vaniljaa
3 kpl kananmunaa


Sokeri, voi ja perunajauhot vatkataan.
Kananmunat vatkataan sekaisin yksitellen.
Jauhot lisätään joukkoon.
Paistetaan 175 asteessa kunnes kypsä.
 
 

Riisimurokarkit

125 g kookosrasvaa
2 dl tomusokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
7 1/2 dl riisimuroja

 



Sulata kookosrasva ja jäähdytä sitä hieman. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe koko ajan sekoittaen.
Mausta vaniljasokerilla ja huolella pestyn appelsiinin kuorella.
Lisää riisimurot. Annostele seos karkkivuokiin tai levitä se leivinpaperille levyksi ja leikkaa jäähtyneenä paloiksi.
Säilytä makeiset kylmässä.

 
 

Makkarasnapsi

Ainekset - 4 annosta - valmistusaika 5 min.

pala lenkkimakkaraa
juomaa
sinappia

Kaada snapsia lasiin ja leikkaa makkarasta siivu lasin koristeeksi. 

Toinen vaihtoehto on tehdä makkarasta lasi. 
Leikkaa makkara neljään noin 5 cm korkeaan palaan. Koverra sisukset ja kaada tyhjiin kuoppiin kirkasta viinaa. Koristele reunus sinapilla. Kippis! 

Voit myös pursottaa sinappia kämmensyrjälle. Ja snapsin kumoamisen jälkeen pistä makkaralasi suuhun ja nuolaise sinapit kämmensyrjältä.
 




Paloittele korput monitoimikoneeseen. Hienonna ne karkeaksi jauhelmaksi.

Sekoita murujen joukkoon kylmä kahvi ja appelsiinimarmeladi. Painele seos kevyesti tarjoilukulhon pohjalle.

Kuori ja paloittele appelsiinit.

Vaahdota kerma. Sekoita kerma, tiramisurahka ja appelsiinit keskenään. Levitä seos kumpuilevasti vuokaan.

Viimeistele jälkiruoka rouhitulla suklaalla. Voit tarjota jälkiruoan heti tai antaa sen vetäytyä jääkaapissa 1-2 tuntia.

 


 



 

 

 

 

 

©Tirabitt.biz  2012-2017