TALON HISTORIAA - 2016
 

Uuden vuoden vastaanotto 31.12.16
Teksti ja kuvat: Aija

Image

 

   

 

Teksti: Aija, kuvat: Leena ja Aija

Lauantaina illan tummentuessa kokoonnuimme suurella joukolla kerhohuoneelle juhlimaan pikkujoulua. Ilmeisesti talon asukkaat  olivat jälleen kerran olleet koko vuoden kiltisti, kun pukin muori oli laittanut pöydät koreiksi ja kattilallisen makoisaa puuroa vielä kyytipojaksi.
Kopallinen lahjojakin oli ilmestynyt oven taakse salaa. Sieltä ne löysi Heikki-tonttu, joka jakoi jokaiselle pienen paketin.

Laulettiin monta, hauskaa joululaulua yhdessä ja kuunneltiin tuoreita, raikkaita sovituksia vanhoista, tutuista lauluista. Hyvää ja rauhallista joulun odotusta kaikille.


Image   Image   Image

Image   Image   Image

Image   Image   Image

Image   Image   Image

Image   Image   Image

Image   Image   Image

 

   

PIIRUKUJAN ASUKKAILLE AVOIN TALOTOIMIKUNNAN KOKOUS
kuva: Ritu, teksti: Aija
 
Aika sunnuntaina 30.10.16 klo 18:00 – 19:00
Paikka Piirukuja 2:n kerhohuone
Läsnä Jukka Hjelm
  Leena Hjelm
  Heikki Mäyrä
  Ritva Tilli
  Aija Arminen, pj, siht.

Pikkujoulua vietämme lauantaina 3.12.16 klo 17:00 kerhohuoneella. Tarjolla on jouluista syötävää. Jokainen voi halutessaan tuoda parin euron nimettömän lahjan joulupukin konttiin.
Itsenäisyyspäivän kahvittelu on tiistaina 6.12.16 klo 18:00 alkaen kerhohuoneella.
Uuden vuoden vastaanottoa grillillä lauantaina 31.12.16 klo18:00 alkaen. Talo tarjoaa kahvit, makkarat ja muuta, pientä purtavaa.
Huoltomestareita pyydetään korjaamaan grillin luona lojuva rojukasa pois niin pian, kuin mahdollista.
Isännöitsijään otetaan yhteyttä jo aiemmin tontilla merkittyjen puiden kaadosta.
Aijalle (A161) ilmoitus jos asukkaat keksivät jotain yhteiseen käyttöön (kerhohuoneelle, pihalle, grillille yms.) tarkoitettua ja haluttua asiaa. Katsotaan mitä voidaan asialle tehdä. Yhteydenotot pikaisesti, sillä osto/hankinta on tehtävä vielä tämän vuoden puolella


Aija Arminen

talotoimikunnan pj.

   
 

Image  Image  Image  Image

Teksti: Aija. kuvat: Aija, T.R.
Kyllä se nyt on uskottava. Syksy on kovaa vauhtia tulossa. Näin tulikin sitten sopiva aika viettää taas kesäkauden lopettajaisia grillillämme. Kokoonnuimme naapureiden kanssa yhdessä syömään ja juomaan ja rupattelemaan mukavia 1.10.16 Piirukujan grillille. Aurinkokin saapui pilven raosta sopivasti paistamaan ja aamuinen sade oli mennyt menojaan. Pienellä porukalla vietiin juhlat läpi; vain kymmenkunta henkeä oli saapunut paikalle, mutta hauskaa oli joka tapauksessa.

Image  Image  Image  Image

Image  Image  Image  Image

   
 

Lauantaina 9.7.16 juhlittiin talomme 40 vuotista olemassaoloa.

Aamu oli sateinen, mutta kun ihmeen kaupalla sade lakkasi keskipäivällä ja saimme hyvän ilman juhliimme.


kuvat: Leena, teksti: Aija - Grillikatos kesällä 2016

Ahkerat miehet olivat saaneet grillimme kuntoon juuri mukavasti ennen juhlia. Katto oli uusittu ja Valtti tuoksui vielä tuoreen puun pinnassa. Oven pielessä vartioiva nallekin oli saanut  sipaisun kyllästettä pintaansa. Kyllä nyt taas kestää säätä ja aikaa katto ja nalle.

Tusinan verran asukkaita tuli grillille paistamaan makkaroita ja syömään salaattia ja viettämään aikaa naapureiden kesken. Lopuksi joimme Toivosen Leipomolta tilatun mansikkakermakakun kanssa kahvit. Olipa mainio kakku, hyvin kävi kaupaksi kaikille.

Olisi meitä mahtunut juhlimaan enemmänkin, mutta ehkä seuraavissa juhlissa sitten.

 

   

Piirukujan grillin katon vaihto ja koivun kaato

Teksti: Aija. kuvat: Leena, Aija, T.R.
Paljon käytetyn grillikatoksemme katto oli pikaista korjausta vaille. Laudat räystäissä ja katossa olivat vaarallisen lahot jo ja kattohuopa kasvoi sammalta ja oli risa. Tuumasta toimeen. Neuvottelimme katon korjauksesta isännöitsijä Desireen kanssa ja saimme luvan uusia kattorakenteet. Talosta löytyi halukkaita, osaavia miehiä sen verran, että katon uusiminen onnistui hyvin omin voimin.

Huoltomestarit antoi ammattiapua tavaran toimituksessa ja koivun kaadossa. Koivun kaatoi Huoltomestareiden oma huoltomies nosturin kanssa. Miltei kaikki entinen katosta piti purkaa pois ja uusia. Hyvää jälkeä tulikin. Nyt se kestää taas seuraavat 25 vuotta hyvinkin.

Grilli on vielä pitkään asukkaiden käytössä ja ilon aiheena Piirukujalla. On sinne mukava piipahtaa iltaisin naapureita tapaamaan ja makkaroita paistamaan, tai juomaan kupponen kahvia hyvässä seurassa.

KESÄKAUDEN AVAJAISPIRSKEET


Teksti ja kuvat: Aija

Vappuaatto 30.4.2016, miten kaunis päivä tulikaan Piirukujan grillijuhliin. Aurinko paistoi ja lämmitti mieltä ja kehoa. Makkarat, salaatit ja muut eväät katosivat pöydästä nälkäisiin vatsoihin nopeasti. Syötävää ja juotavaa oli montaa sorttia ja jokainen tuli kylläiseksi.

Me talon asukkaat vaihdoimme kuulumisia. Menneitten muisteleminen sai kaikki nauramaan ääneen. Paljon on talossa väki vaihtunut. Enää ei tunneta kaikkia naapureita ja uusia asukkaita kaivattiin nytkin mukaan.

Kokoonnutaan pian uudelleen lämpimän grillin ääreen ja tavataan toisiamme lämpimän lieden ääressä. Kyllä yhdessä on mukavaa.

Aija

Maailmalle olet vain joku, mutta jollekin olet koko maailma.
Älä unelmoi elämääsi, vaan elä unelmaasi.

 

   


Alueellinen kevättapahtuma Jaalan Werlassa 23.4.16

Teksti ja kuvat: Aija

Imatralta lähtiessäni aamulla täällä paistoi kaunis kevätaurinko, mutta jo tuolla Joutsenossa alkoi hiljalleen sataa lunta ja todellinen lumipyry iski Lappeenrannassa. 6-tielläkin oli tyhjä tukkirekka ajanut suoralla tiellä penkkaan. Nuppi syvällä nurmikummussa. Liukasta oli ja päivä jatkui todella kylmänä.

Kun viimein saavuimme kaikki bussilla Jaalaan alkoi se kuivempi osuus: katsaus menneeseen vuoteen 2015 ja hieman kurkistettiin myös tulevaan, eli tähän vuoteen.

VVO:n vuokrauspäällikkö Mikko Purola kertoi viimeaikaisista tapahtumista.
 • tällä hetkellä VVO:lla on asukkaita yli 70 000
 • talojen keski-ikä on nyt 30,2 vuotta
Mikko kertoi 2015 tilanteesta ja strategian toteutumisesta
 • VVO:lla on kestävää toimintaa ja tehokkaat toimintamallit
 • VVO on vuokra-asumisen suunnannäyttäjä
 • osaava ja houkutteleva yritys
 • Suomen innostavin työpaikka korkeimmalla AAA-luokituksella
 • 2015 liikevaihto oli 390 M€
 • korjauksiin käytettiin 92 M€

vuokrausaste viime vuonna 97 %

Y-säätiön kanssa tehdyt kaupat

 • myytiin 8631 asuntoa
 • arvioitu kauppahinta 75 M€
 • ARA (Asumisen rahoitus- ja keihittämiskeskus) valvoi kaupan toteutumista ja hintaa
 • VVO konsernin vuokra-asuntokanta nyt kauppojen jälkeen yht. 32522 kpl (näistä Lumo – asuntoja 87 % ja VVO – asuntoja 13 %)
 • Y-säätiön kanssa tehdyssä kaupassa siirtyi säätiön palvelukseen 66 henkilöä

Image   Image   Image

Mikko kertoi, että viimeaikainen uutisointi lehdissä ja televisiossa on ollut VVO:n osalta hyvinkin negatiivista ja että vuokrien vertailuissa ei ole otettu huomioon mm. sitä, että vesimaksua ei ole ja jokaiseen asuntoon kuuluu kiinteä laajakaista.

Tästäkin huolimatta uutisoinnin kyllä ymmärtää ja kun katsoo vuokranmaksulappua huomaa, miten kallista tämä asuminen todellakin on (Aijan huom.)

VVO on maksanut veroja viime vuonna n. 98 M€ ja tehnyt investointeja 230 M€:lla luoden työtä ja työpaikkoja näin Suomeen.

ARA suoritti uutisoinnista johtuen 2015 tarkastuskäynnin VVO:lla, eikä vuokraustoiminnassa löytynyt mitään huomautettavaa.

Image

Image
Klikkaa kuvaa...

Tulossa olevia asukastapahtumia 2016:

 • joulukonserttiperinne jatkuu (esiintyjä ei vielä tiedossa)
 • kesän huvipuistotapahtumat:
  11.6.16 Linnanmäki
  27.8.16 Särkänniemi

   


PÖYTÄKIRJA

Piirukuja 2:n asukkaille avoin talotoimikunnan kokous
 
Aika Sunnuntai 17.4.16 klo 18:00 – 19:10
Paikka Piirukuja 2:n kerhohuone
Läsnä Aija Arminen, A161, pj,siht.
Heikki Mäyrä, A156
Jorma Hämäläinen, A155
Ritva Tilli, A165

Kokous aloitettiin kahvittelulla ja kuulumisten vaihtamisella klo 18:00.

Grilli/kesäkauden avajaisia vietetään tänä vuonna 30.4.16 klo 14:00 alkaen. Aija hoitaa kestityspuolen; ruuat ja juomat paikalle.

Kesäjuhlia ja samalla talon 40 v. juhlia vietämme hieman ”juhlavammin” 9.7.16 klo 14:00 alkaen ja siihen, kuten muihinkin tilaisuuksiin toivotaan runsasta osanottoa.

Kesäkauden/grillauskauden lopettajaiset pidetään 1.10.16 klo 14:00 alkaen.

Sovittiin, että Aija on vielä yhteydessä isännöitsijään grillikatoksen katon korjausasiassa ja puiden kaadosta takapihalta ja grillin ympäristöstä. Työt aloitetaan vasta isännöitsijän kanssa yhteisymmärryksessä ja yhteisellä aikataululla.

Tänäkään vuonna ei pihatalkoita järjestetä, jokainen voi toki omatoimisesti haravoida ja siivoilla halunsa mukaan pihamaalla.

Kerhohuone/kuntosali siivotaan 25.4.16 klo 18.00. Kerhohuoneen siivous ei kuulu siivoojalle, vaan meille asukkaille yhteisesti. Aija hoitaa iltakahvit siivousväelle ja pientä purtavaa. Siivoukseen toivotaan runsasta osanottoa. Siivousvälineitä kyllä löytyy, omia ei tarvitse tuoda mukana.

Sovittiin myös, että yritetään etsiä nyrkkeilysäkkiä hakkaaville harjoitteluhansikkaita parit kappaleet. Jorma ja Aija etsiskelevät niitä.

Kerhohuoneen avain siirtyy huhti-toukokuun vaiheessa Silmäri & Paajanen pariskunnalta Heikki Mäyrälle. Heikki (A 156) lainaa sitä kuntosaliin haluaville asukkaille.

Aija ilmoittaa punaisesta Volvosta huoltoyhtiöön, jotta se saataisiin poistettua piha-alueelta. Asukas on muuttanut jo talostamme pois, mutta auto on yhä pihalla.

Kokous päättyi klo 19:10.
Aija Arminen, pj


 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

©Tirabitt.biz  2012-