TALON HISTORIAA - 2015
 


 

Piirukujan pikkujoulut 5.12.15
Teksti: Aija, kuvat: Samsung

Taivaalta tuli vettä tuutin täydeltä, mutta sisällä meillä oli lämmin ja tunnelma katossa, kun vietettiin Piirukujan pikkujouluja. Kinkkua ja piirakoita ja muita jouluherkkuja sulateltiin joululauluja laulaen ja muuten hauskaa pitäen. Pukki oli jättänyt lahjat oven taakse ja sieltä Heikki-tonttu ne kävi hakemassa ja jakamassa meille. Hyvät lahjat oli pukki osannutkin hankkia.
 

     

     

     

     

     

 

 

 

 

VVO:n teemapäivät 26.10.15 Lappeenranta Hotelli Patriassa


Teemapäivät pidettiin taas Lappeenrannassa Hotelli Patriassa. Kokouksen puheenjohtajana toimi aluepäällikkö Pertti Vuorinen ja sihteerinä toimi Desiree Heschung-Niskanen.  Pöytäkirjan tarkastajat: Eero Niemi ja Leena Olander.

Sain taas parituntisen tiukkaa tietoa rahasta: mihin sitä on mennyt ja sen tulevasta käytöstä.

VVO investoi vuosittain Suomeen yli 200 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä on rakenteilla yli 1000 asuntoa ja tämä luonnollisesti luo työtä ja työpaikkoja Suomeen runsain määrin.

Taloudellinen vuokrausaste on Lumo -asunnoissa 97.59 % ja VVO -asunnoissa 99.00 %. Asukkaista 88 % suosittelee, tai on suositellut VVO/Lumo asuntoja ystävilleen.

Asuntojen keskivuokrat:

 

1.1.2016 10,01 €/m²/kk
1.3.2016 10,30 €/m²/kk
muutos Imatralla 3.01 %


Hoitomenoarviot
Vuoden 2016 hoitomenojen arvioinnin pohjana käytetään vuonna 2015 toteutuneita lukuja. Arvioinnit tehdään kustannuserittäin yleistä kustannuskehitystä vastaavasti huomioiden palvelutasossa tapahtuvat muutokset, sekä korjaustarpeiden kasvu. Asukastoiminnan määrärahaan tulee 15 %:n korotus vuodesta 2016 alkaen.

Korjauksiin varautuminen
Vuoden 2016 budjetissa suunniteltuihin korjauksiin varataan määrärahat niin, että suunnitellut korjaukset voidaan toteuttaa.

Autopaikat ja käyttökorvaukset
Autopaikkavuokrat ja käyttökorvaukset säilyvät ennallaan:

 

saunamaksut 12 €/kk (sauna joka viikko)
joka toinen viikko 10 €/kk
kertasauna 12 €/kerta

auton lämmityspaikka 12 €/kk
Autopaikkojen vuokrasopimukset ovat vuosisopimuksia, ts. kesäajaltakin on suoritettava vuokrat, jos haluaa talvella käyttää lämmityspistorasiaa.


Toukokuun Korkeasaaren matkalla kävi n. 4500 VVO:n asukasta ja elokuussa Särkänniemen kävijöitä oli n. 6500.

Kokouksen lopuksi tehtiin seuraavat jäsenvalinnat:

 

Eero Niemi, asukashallituksen varsinainen jäsen
Eija Kontiokorpi, kehitystyöryhmän jäsen
Aila Jääskeläinen, kehitystyöryhmän jäsen
Maritta Penttinen, kehitystyöryhmän jäsen

 

 


 

TALOTOIMIKUNNAN KOKOUS
 
Aika 8.10.15 klo 18:00 – 19:20
Paikka Piirukuja 2, kerhohuone
Läsnä

Mervi Paajanen, A 157
Hannu Silmäri, A157
Heikki Mäyrä, A 156
Ritva Tilli, A 165
Aija Arminen, A 161, pj, siht.
 

Kokous oli kaikille talon asukkaille avoin kokous, kahvitarjoilu oli järjestetty.
 
Suunniteltiin/tehtiin vuoden 2016 budjetti, Aija toimittaa sen isännöitsijälle mahd. pian.
 
Koska tämän vuoden budjetissa on vielä rahaa pikkujoulujen (5.12.15) järjestämisen jälkeenkin päätimme pitää vielä vuoden vaihtuessa uuden vuoden valvojaiset 31.12.15. Raketteja ei osteta, jokainen voi ne ostaa itse niin halutessaan.
 
Asukkaiden pyynnöstä päätettiin järjestää lauantaisin peli-iltoja kerhohuoneella. Ensimmäinen pidetään jo 17.10.15 klo 18:00 – 21:00. Iltoihin toivotaan tuotavan seurapelejä, pelikortteja, voidaan heittää tikkaa, koronapeli yritetään korjata ja nappulat & kepit uusia.
 
Kesäkauden avajaiset pidetään 14.5.16.
 
Talon 40 v. juhlat järjestetään 2.7.16.
 
Koska ensi kesänä heinä-elokuun vaihteessa on Imatran ajot, ei sille viikonlopulle suunnitella mitään yhteistä kesäjuhlaa, vaan niiden aikaa mietitään myöhemmin.
 
Kesäkauden lopettajaisista ja muista loppuvuoden 2016 tapahtumista päätetään keväällä pidettävässä talotoimikunnan kokouksessa tarkemmin.
 
VVO:n teemailta on Lappeenrannassa 26.10.15. Tähän on Aijan tarkoitus mennä kuulemaan ajankohtaisia asioita, mm. toimintasuunnitelma vuodelle 2016, vuoden 2016 talousarvio ja budjetin perusteet.
 

Aija Arminen
pj, siht.
 

 

 

Teksti ja kuvat: Aija
3.10.15 Päätettiin sitten viimein laittaa pupujussien varalta uusille omenapuille verkot. Tulkoot vaan jussit nyt pihalle, mutta omenapuita eivät pääse nakertamaan. Heikki ja Jukka asensivat hienot verkot puidemme suojaksi Aijan hääriessä apuna ja pomona.


   

 

KESÄKAUDEN PÄÄTTÄJÄISET lauantaina 26.9.
Teksti ja kuvat: Aija


Aamun synkästä ja märästä ilmasta huolimatta päivällä lämpeni ja aurinko alkoi paistaa juuri mukavasti ennen juhlien alkua.

Ystävät ja naapurit kokoontuivat grillille syömään ja juomaan hyvin. Juttua ja naurua riitti ja jokainen sai vatsansa täyteen.

Syönnin päälle heittelimme vähän "mölkkyä". Kaiken kaikkiaan oikein hauska päivä meille kaikille.

Klikkaa pikkukuvaa...

     

     

     
 

 


   


Asukastoiminnan määrärahan käyttö ja talkookäytäntö>>


   
 


 
KESÄJUHLA 2015
Teksti ja kuvat: Aija
 
Joukko iloisia ihmisiä oli kokoontunut taas Piirukujan grillille kesäjuhlaa varten 11.7. Sää suosi taas meitä. Vettä ei tullut taivaalta ja kylmäkään ei vaivannut.

Mahtavaan joukkoomme on saatu mukavasti lisäystä: Heikki M, Mervi P. ja Hannu S. Tervetuloa taloon ja toimintaan mukaan kaikki muutkin, uudet asukkaat.
 

Klikkaa pikkukuvaa...

     

  
 

 

   
 

Teksti ja kuvat: Aija
Omenapuut istutettiin takapihan nurmikkoon 18.6.2015. Kyseessä ovat aikaiset lajikkeet, joista tulevaisuudessa saadaan syötävää jo alkusyksystä. Puut ovat Pirja ja Syysomena.


Klikkaa pikkukuvaa...

     
 

   

Grillijuhlat toukokuussa 2015
Teksti ja kuvat: Aija

9.5. Valkeni kauniin kylmänä, mutta aurinkoisena aamuna. Oli grillijuhlien aamu. Pikavauhtia pöydät kuntoon, kukat pöydille ja ruokien kattaminen esille. Salaatit, kahvit, makkarat ja pullat pikaisesti pöytiin ja pippalot voivat alkaa.

Jukka toimi tuttuun tapaansa grillimestarina jälleen ja pian miesten pyörien korjailun lomassa grilli hehkuikin kuumuuttaan ja ensimmäiset makkarat alkoivat kadota nälkäisiin suihin salaattien ja kahvin kera. Päivä jatkui mukavia jutustellen ja naapureiden kanssa keskustellen.

Klikkaa pikkukuvaa...

     

     


   


   


  

 

 

 

 

©Tirabitt.biz - 2012-2016