TALON HISTORIAA - 1997

Sunnuntaina 29. kesäkuuta vietimme kesäjuhlaa yhdessä grillillä
Teksti: Aija Arminen

Timo ja Raila, Ritva ja kiikussa istuvat Kimmo ja Susa sylissään juhlan nuorin osanottaja Kurjen perheen kaksiviikkoinen poikavauva.
Grillin vieressä istuvat Pirita ja Veijo. Seisomassa on Laina ja Matti näkyy vain hiha ja "lihaksikas reisi".
Etualalla kesämekossaan keikistelee Piia.


Matti ja Laina kahvipöydän antimien parissa.


Raila, Timo K. ja Piia, sekä Ksenia, joka on tyttö hyppimään hyppynarulla.


Matti, Piia, Timo K. ja Raila


Kimmo ja Susa, joka harjoitteli pienen vauvan pitelyä Kurjen poikavauvan kanssa.Nimikkopuun istutus Elokuussa 1997

Keväällä olimme järjestäneet kaikissa rappukäytävissä äänestyksen pihaamme istutettavasta nimikkopuusta. Äänestyksemme voittajaksi selviytyi SEMBRAMÄNTY, joka sitten elokuun lopulla istutettiin takapihalle.


Tässä valitsemamme nimikkopuu saapuu juuri omaan pihaansa, jossa toivon mukaan kasvaa ja kukoistaa.

Tässä mainiot naisemme Anja ja Laina kaivavat Sembralle istutuskuoppaa. Naisilta lensi hiki ja tulipa purettua muutama patoutumakin varmaan mielestä, kun he lapioilla kaivoivat rutikuivaa ja kivikovaa maata. Savi oli kovaa kuin peruskallio, mutta tulihan sitä kuopalle lopulta riittävästi syvyyttäkin, eli vaaditut 70 - 80 cm. "Joka toiselle kuoppaa kaivaa, se itse..."

Istutuskuopan täyttö kävi työläisiltämme joutuisasti ja pian oli oma nimikkopuumme komeasti pystyssä. Puun ympärillä vas. Jari, Pertti ja Anja.

Anja vielä "pörröttelee" mäntymme oksat edustuskuntoon.

Siinä se nyt on. Demokraattisella äänestyksellä nimikkopuuksemme valittu "Sembramänty". Enemmänkin innolla, kuin tiedolla ja taidolla istutettu. "Niin siunatun sievä"

Jo pelkkä istutuksen katsominen sai asukkaat niin janoisiksi, että joimme kerhohuoneella Istutuskahvit pullan ja pipareiden kera.

Laina, Armi, Anja, Aija, Jari Meratekista ja Timo K. Lapset Mona, Joel, Piia ja Mika


Pikkujoulut 7.12.1997

Piirukuja 2:n pikkujoulua vietettiin sunnuntaina leikin ja laulun merkeissä. Talotoimikunnan naiset olivat laittaneet kerhohuoneen juhlakuntoon ja pöydät notkuivat taas jouluherkuista.


Ritu, Laina, "Kake" ja Timo

Anja P. keksi pitää mehunjuontikisan. Puolikkaanpulloon oli sujautettu desin verran mehua ja pullonsuuhun rusetilla koristeltu tutti. Tuttiin vaan oli tehty niin pikkuriikkinen reikä, että poski- ja leukalihakset saivat tehdä tosissaan töitä, ennen kuin mehu katosi vatsalaukkuihin.
Katsojat saivat nauraa vedet silmissä kilpailijoiden imemistaidoille

Timo, joka kaikkein nuorimpana osanottajana on tutista vieroitettu viimeisenä voitti pullon tyhjennyksen reilusti nopeimpana. Toiseksi tuli Kauko, kolmas oli Ritva ja neljänneksi tuli Laina.

Pikkujouluissa perinteisesti ratkaistun tikkamestaruuden voitti naisten sarjassa Tuija ja miesten sarjan voittajaksi tuli Timo K.


Tässä kunniakirjoin palkitut tikkakisan voittajat Tuija ja Timo K.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©Tirabitt.biz  2012-