Henrika, Mannilantie 19, 04400 Järvenpää, (09) 271 1154
Sähköposti

Kartta
Työnäytteitä
Grafiikkaa

Etusivulle 

 


Kehystyspalvelu

Kehystäminen on olennainen osa taiteen ja muiden sisustuselementtien esillepanoa. Usein kehystyksellä suojataan teosta auringon valolta, pölyltä ja kosteudelta. Käytän kehystyksissa vain korkealuokkaisia materiaaleja, jotta teoksen arvo säilyisi.

Kehystys työn mukaan

Akvarellin, grafiikan tai piirroksen kehystykseen kuuluu kehyslista, taustapahvi, aukkopahvi eli paspartuuri tai paspis (ransk. passepartout) sekä lasi. Lasi on useimmiten kirkasta lasia, koska se suojaa teosta parhaiten. Paspartuurin tehtävänä on eristää lasi työstä ja sen väri on asiakkaan valittavissa. Yksiin kehyksiin voidaan laittaa useampi työ, jolloin käytetään moniaukkopaspista

Valmiiksi pingotettu öljyvärityö tarvitsee kehystyksekseen vain kehyslistan. Pelkkänä kankaana hankittu teos pingotetaan kehystämössä ennen kehyslistan kiinnitystä.

Valokuvat ja julisteet kehystetään useimmiten samalla tavalla kuin akvarellit. Valokuvan kanssa voidaan käyttää paspartuuria, mutta se ei ole välttämätön. Julisteissa paspartuuria ei yleensä käytetä.

Käsityöt pingotetaan yleensä liikkeessä, koska niiden pingotus kotioloissa ilman tarvittavia välineita voi olla hankalaa. Kehystäminen tapahtuu samaan tapaan kuin akvarelleilla ja grafiikalla. Lasi estää työn pölyyntymisen mutta ei ole välttämätön.

Esineet kehystetään yleensä vitriinikehykseen ja suojataan lasilla. Periaatteessa melkein mitä tahansa voi kehystää. Rajoitteena on useimmiten vain esineiden paksuus (yleensä alle 15 cm).

Kehystystilaus ja toimitusaika

Kehystys voidaan valmistaa myymälän varastossa olevasta materiaalista tai tilausmateriaalista. Tehtiinpä työ varasto- tai tilausmateriaalista on myymälässä esillä kattava mallivalikoima erilaisia kehyslistoja.

Kehystysten toimitusaika on yleensä 1 - 3 viikkoa riippuen varasto- ja työtilanteesta. Kehyslistaa sekä mahdollisesti paspartuuria valitessasi saat työllesi hinnan ja toimituspäivän. Kehystystyön hinnasta ei valitettavasti erilaisten vaihtoehtojen valtavasta määrästä johtuen voi antaa kovin tarkkaa arviota sähköpostitse tai puhelimitse.