World Cup of Hockey 2004

World Cup of Hockey 2004 turnaus lähestyy, oletko valmiina? Turnauksessa on mukana kahdeksan suurinta jääkiekkomaata parhaimmilla pelaajilla maustettuna.

Tosiaan... Maailman suurimpaan jääkiekkoturnaukseen ei ole enää pitkää aikaa. Entisenä Canada Cupina tunnettu turnaus pelataan nyt toista kertaa World Cup nimellä. Edellisen kerran turnaus pelattiin vuonna 1996, jolloin USA voitti Kanadan loppuottelussa.

Kaikilla mailla on mukanaan "parhaat" joukkueet, lukuunottamatta loukkaantumisen takia pois jääneet pelaajat. Jokainen joukkue vilisii tuutin täydeltä nimipelaajia, jotka kaikki lähtevät "veren maku suussa" voittamaan turnausta. Mitä onkaan odotettavissa? Tietenkin maailman parasta jääkiekkoa vuosimallia 2004.

Turnauksessa on mukana kahdeksan huippu jääkiekkomaata. Euroopan lohkossa pelaavat Saksa, Suomi, Tshekki ja Ruotsi, joista kaksi pääsee jatkoon. Pohjois-Amerikan lohkossa pelaavat sitten Kanada, USA, Venäjä ja Slovakia, joista myös vaan kaksi pääsee finaalipeleihin.

World Cupin säännöt poikkeavat hiukan Suomessa totutuista säännöistä, koska pelataan NHL säännöillä ja kaikissa otteluissa tuomioita jakavat NHL-tuomarit. Säännöistä merkittävimmät ovat kahdenviivansyöttö eli pelissä on mukana punaviiva. Jokaisessa erässä pidetään kolme mainoskatkoa, jonka aikana mm. tähtipelaajat saavat huiliaikaa. Pitkäkiekko poikkeaa myös totutusta, nimittäin pitkäkiekko vihelletään vasta, kun puolustaja on ehtinyt ennen hyökkääjää kiekkoon, jos taas hyökkääjä ehtii kiekkoon ensiksi tai maalivahti puuttuu peliin, peli jatkuu. Paitsiosäännössä on myös pieni muutos eli hyökkäysalueella ei saa olla yhtään pelaajaa ennen kiekon toimitusta alueelle. Jos hyökkääjät ovat palaamassa hyökkäysalueelta pois ja kiekko toimitetaan alueelle, tulee paitsio, kun esimerkiksi SM-Liigassa paitsiota ei tuolloin vihelletä.

World Cup Uutiset
Sarjataulukko
Otteluohjelma
Pelaajat maittain

Virallinen kisasivu: http://www.wch2004.com/

Pekka