SYYSKUU 2006

22.09.2006: Tie Domi lopettaa

Tie Domi, 36, ilmoitti lopettavansa aktiivipelaajauransa tiistaina 19.9.2006. Lopettamispäätöstä vahvistivat Toronton valmentajavaihdos Pat Quinnista Paul Mauriceen, mutta suurimpana syynä olivat iän ja kehon tuomat rasitteet pärjätä maailman kovimmassa ammattilaisliigassa. Tämä yleisön rakastama ja vihaama tappelija pelasi loistavan uran NHL:ssa. Yli 1000 NHL-ottelua 16 kaudessa pelannut Domi oli yksi parhaimmista tappelijoista NHL:ssa, vaikka mies ei ole kuin reilu puoltoistametriä pitkä. Voimaa ja kovuutta sitä vastoin Domilla on, vaikka muille jakaa.

Domi teki urallaan 104 maalia ja antoi 141 maaliin johtanutta syöttöä. Jäähyminuutteja Domi keräsi huikeat 3515 + 238 (1020+98 ottelua), jotka oikeuttavat tämän pienikokoisen albaanitappelijan kaikkien aikojen jäähyminuuttitilastossa kolmanneksi. Tappeluihin Domi osallistui peräti 270 kertaa. Domi edusti uransa aikana kolmea eri seuraa: NY Rangersia, Winnipeg Jetsiä ja Toronto Maple Leafsia kahdesti.

NHL-piireissä Domi muistetaan ainakin nyrkiniskustaan Ulf Samuelssonin leukaperiin, törkeästä kyynärpäätaklauksesta New Jerseyn Scott Niedermayerin päähän ja kahinastaan philadelphialaisfanin kanssa. Domi palkattiin aikoinaan suojelemaan myös huippulahjakasta Teemu Selännettä Winnipeg Jetsiin.

Pekka