Uutisarkisto 2006 viikot 9-12
1-4 | 5-8 | 9-12 | 13-16


 
3.2.2006
Owen Nolan, 33, ilmoitti, ettei hänen polvensa ole kuntoutunut tarpeeksi, jot-ta voisi pelata tällä kaudel-la. Nolan myöntää, että oli-si kohtuutonta vaatia mil-tään seuralta hänen pe-luuttamistaan, jos hän ei
pystyisi antamaan 100-prosenttista panos-ta. Polvivamman takia Nolanin ja Maple Leafsin välille muodostui kolme ristiriitaa: joulukuussa 2004 väitetty laiton pelikielto Nolanille, tammikuussa 2005 Leafs kieltäytyi maksamasta 5,6 miljoonan dollarin palkkaa tälle kaudelle ja syyskuussa 2005 seura ei arvostanut Nolanin kauden 05-06 optio-ehtoa. Kaikesta huolimatta Nolan toivoo löytävänsä uuden seuran ensi kaudeksi.


 
9.3.2006
NHL:n pelaajakauppojen ta-karaja umpeutui torstaina 9.3. Mitään suurta siirto-rulettia ei nähty, mutta kui-tenkin joitakin tärkeitä ja suuria siirtoja tehtiin.
Canucks hankki puolustuslinjoilleen kokeneen Eric Weinrichin Bluesista. Vaihdossa Blues sai Tomas Mojzisin ja 3. kierroksen varaus-vuoron. Canadiensin Jose Theodore ja Ava-lancen David Aebischer vaihtoivat paikkoja. Venäläistähti Sergei Samsonov kaupattiin Edmontoniin, Boston sai Marty Reasonerin, 2. kierroksen varausoikeuden sekä Yan Stastnyn. Mark Recchi matkasi Carolinaan, Pittsburgh sai N. Nordgrenin, K. Kolanoksen ja 2. kierroksen varausoikeuden. Myös Ozolinsh, Kvasha, Arnason, Friesen, Parrish, Czerkawski ja Roloson vaihtoivat seuroja.


 
18.3.2006
Maalivahti Tim Thomas, 31, on tehnyt kolmen vuoden jatkosopimuksen nykyisen seuransa Boston Bruinsin kanssa. Thomas on lunas-tanut Bruinsin ykkösmaali-vahdin paikan hieman on-nenkantamoisella, kun hä-
net kutsuttiin Bruinsin farmiseura Providen-cesta loukkaantuneen Hannu Toivosen tuu-raajaksi. Tällä kaudella Thomas on pelannut 24 ottelua (10-7-5) torjuntaprosentilla 92,9, joka oikeuttaa NHL:n tämän hetkisen ti-laston ensimmäiseksi. Päästettyjen maalien keskiarvo on vain 2,33 / ottelu. Syksyllä Thomas solmi yksivuotisen sopimuksen, joka takasi hänelle NHL:n minimipalkan, 450 000 dollaria. Nykyisen sopimuksen arvoa ei kerrottu julkisuuteen.


 
23.3.2006
Pittsburgh Penguins hankki hiljattain puolustuslinjoilleen poliisiksi Eric Cairnsin, 31. Cairns on täyttänyt roolinsa hyvin ja tuonut kovuutta Penguinsin puolustukseen. Cairns joutuu kuitenkin hui-
laamaan seuraavat kolme ottelua Penguinsin paidassa, koska hänelle tuomittiin pelikieltoa kolmen ottelun verran torstaina Ottawa Senatorsia vastaan. Cairns otti yhteen iso-kokoisen puolustaja Zdeno Charan kanssa, joka loukkasi kätensä tappelussa. Cairnsille tuomittiin tilanteesta tuplapelirangaistus ja yhteensä yli 40 minuuttia jäähyjä. Myös Chara sai pelirangaistuksen. Cairns menet-tää pelikieltonsa takia reilut 9000 dollaria.