Uutisarkisto 2006 viikot 25-27
13-16 | 17-20 | 21-24 | 25-27


 
21.6.2006
Carolina Hurricanes onnistui ensimmäistä kertaa seuran historiassa voittamaan kaikkien pelaajien tavoitte-leman Stanley Cupin. Hurri-canes voitti Oilersin viimei-sessä ottelussa maalein 3-
1 ja koko ottelusarjan voitoin 4-3. Carolina hallitsi ottelua kaksi ensimmäistä erää, kun-nes Edmonton sai pelistä kiinni kolmannen erän alussa F. Pisanin tekemällä 2-1 tasoi-tusmaalilla. Carolina oli kuitenkin parempi ja voitti ottelun 3-1.
Kaksi Hurricanesin konkaripelaajaa onnistui tavoitteessaan. 37-vuotias puolustaja Glen Wesley ja Hurricanes kapteeni 35-vuotias Rod BrindŽAmour saivat vihdoin jättipotin kohdalleen. Nuori hyökkääjä Eric Staal voitti pudotuspelien pistepörssin ja tulokas maali-vahti Cam Ward palkittiin Conn Smythe Trophylla. Valitettavasti yhtään uutta suo-malaisvoittajaa ei tänä vuonna tullut, kun Markkasen tähdittämä Oilers hävisi.


 
24.6.2006
NHL:n varaustilaisuus jär-jestettiin Vancouverissa Ka-nadassa. Odotetusti ykkös-varaus koski amerikkalaista puolustaja Erik Johnsonia, varaajana St. Louis Blues.
Johnson on tällä hetkellä vasta 18-vuotias, joten pelaaminen NHL:ssa voi jäädä väliin opiskelujen takia.
Toisena varattiin kanadalainen keskushyök-kääjä Jordan Staal Pittsburgh Penguinsin toimesta. Kolmas varaus kohdistui myös kanadalaiseen keskushyökkääjään Jonathan Toewsiin. Varauksen teki Chicago Black-hawks. Heistä molemmat ovat 18-vuotiaita.
Suomalaisista maalivahti Riku Helenius va-rattiin numerolla 15 Tampa Bay Lightningin toimesta. Heleniuksen varaus oli ainoa suo-malaisvaraus ensimmäisellä kieroksella. Toi-sen kierroksen päätteeksi Jesse Joensuu va-rattiin numerolla 60 New York Islandersiin.


 
Viikko 27 »
Pararobertin "Viikon uutinen" -palsta on kesätauolla, ku-ten myös NHL:kin. Jos joi-takin kiinnostavia uutisaihei-ta kesän ja alku syksyn ai-kana tulee, niin raportoin
mahdollisuuksieni mukaan Teitä aiheesta.
Sivuston muut osiot tulevat kesän ja alku syksyn aikana päivittymään joko hieman tai sitten hieman enemmän, joten seuraattehan sivustoa aina silloin tällöin.
Kiitokset kaikille kävijöille kuluneen NHL-kauden osalta ja nyt rentoutumaan kesän auringon alle. Palataan syksyllä asiaan paremmin.