Uutisarkisto 2006 viikot 21-24
13-16 | 17-20 | 21-24 | 25-27


 
29.5.2006
Läntisen konferenssin voit-taja on jo selvillä ja se on Edmonton Oilers. Edmonton kukisti Anaheimin voitoin 4-1 ja jatkaa Stanley Cupin metsästystä, jonka seura on voittanut jo viisi kertaa. Anaheim ei ole koskaan voittanut Stanley Cupia,
mutta katkaisi seitsemän vuotta kestäneen tappioputkensa Edmontonin kotihallissa.
Itäisessä konferenssissa Carolina johtaa voi-toin 3-2, mutta mikään ei ole vielä varmaa, sillä Buffalo haluaa finaalipaikan yhtä kovasti kuin Carolinakin. Ratkaisupelit ovat edessä ja huomenna finaalipaikka on ensimmäisen kerran katkolla Carolinalle. Kumpikaan seu-roista ei ole aiemmin voittanut Stanley Cupia, joten finaalipaikka on molemmille to-della suuri ja tärkeä asia.


 
4.6.2006
Stanley Cup finaalipari on vihdoin selvillä: Edmonton kohtaa Carolinan. Itäisen konferenssin voitti lopulta tiukkojen otteluiden jälkeen Carolina Hurriganes lähet-täen suomalaisten tähdit-tämän Buffalon kesälomalle voitoin 4-3.
Stanley Cup finaaliottelut käynnistyvät 5.6., jolloin Carolina ottaa ensimmäistä kertaa mittaa Edmontonista. Stanley Cupin voit-toon tarvitaan neljä otteluvoittoa, kuten ai-emmilla kieroksilla, joten tiukkaa vääntöä on luvassa. Carolina on finaalista toista kertaa seuran historiassa. Edellinen kerta oli vuon-na 2002 Detroitia vastaan, jolloin Detroit vei ottelusarjan 4-1. Edmonton pelasi finaalissa viimeksi vuonna 1990, jolloin seura voitti Stanley Cupin viidennen kerran.


 
11.6.2006
Stanley Cup finaalit ovat jo hyvässä vauhdissa. Caroli-na onnistui ensimmäisessä ottelussa Edmontonia pa-remmin nousten kolmen maalin takaa-ajosta 5-4 voittoon.
Seuraava ottelu olikin Ca-rolinan suvereenia hallintaa
ja ottelu päättyi 5-0. Edmontonin tilannetta pahensi ensimmäisessä kohtaamisessa louk-kaantunut ykkösmaalivahti Dwayne Roloson, jota paikkasi Jussi Markkanen.
Kolmas kohtaaminen Edmontonin kotiaree-nalla olikin jo aivan toista luokkaa. Markka-sen huippusuoritukset ja kapteeni Ryan Smithin tekemä johto-osuma 2 minuuttia ennen ottelun loppua olivat Carolinalle liikaa, joten Edmonton vei ottelun 2-1. Carolina johtaa nyt voitoin 2-1. Seuraava ottelu pelataan 12.6. Edmontonissa.


 
18.6.2006
Stanley Cup finaali sai jat-koa, kun Edmonton tasoitti ottelusarjan 3-3.
Carolina johti finaalia jo 3-1, kun joukkue vei neljän-nen ottelun tiukin numeroin 2-1 Mark Recchin tehdessä voittomaalin toisen erän loppupuolella.
Viides ottelu oli myös tasainen, mutta Ed-monton onnistui Fernando Pisanin jatkoaika-maalilla tasoittamaan ottelusarjan 3-2.
Kuudes kohtaaminen olikin jo Edmontonin suvereenia hallintaa, kun joukkue vei ottelun kotonaan numeroin 4-0. Jussi Markkanen onnistui loistavasti ja on nyt iskussa, kun joukkueet kohtaavat viimeisen kerran 19.6. Carolinan kotihallissa. Onko Markkasen hyvä vire vai Carolinan kotietu ratkaisevampi teki-jä Stanley Cup voittoon, jää nähtäväksi.