Uutisarkisto 2006 viikot 17-20
9-12 | 13-16 | 17-20 | 21-24


 
30.4.2006
Ottawa Senators (4-1) ja New Jersey Devils (4-0) selvisivät ensimmäisinä jat-koon 29.4. pelatulla kier-roksella. 30.4. selvisi kaksi jatkoonmenijää lisää. San Jose Sharks ja Colorado Avalanche kukistivat vas-tustajansa voitoin 4-1. Nel-
jä seuraavaa jatkajaa on vielä selvittämättä ja jokaisessa otteluparissa voitot on 3-2, joten tiukkoja Playoff-otteluita on luvassa.
Jatkoon selvinneillä joukkueilla on huomat-tava etu tuleviin jatkoon pääseviin nähden, koska Playoff-rupeama on tiukka ja lepoaika on tiukassa. Joukkueiden avainpelaajat saa-vat levätä ja parannella paikkoja ennen seu-raavan kierroksen alkua, sillä kukaan pelaa-jista ei tässä vaiheessa Playoffeja halua kesälomalle, vaan jokaisella "kiiluu" silmissä Stanley Cup voitto.


 
7.5.2006
4.5. selvisi Playoff-ottelui-den jatkoparit ja enää jäl-jellä on vain 8 joukkuetta. Läntisessä konferenssissa Sharks sai vieraakseen Ed-montonin ja Anaheim Colo-radon. Itäisessä konferens-sissa taas Ottawa sai vas-tustajakseen Buffalon ja
Carolina New Jerseyn. Ensimmäisistä otte-luista vain Ottawan ja Buffalon välinen peli oli tiukka, mutta Carolina ja Anaheim murs-kasivat vastustajansa nollille. On kuitenkin odotettavissa, että ottelut tasoittuvat myös muissakin ottelupareissa, koska kar-siutuminen tällä kierroksella on paljon pa-hempaa kuin edellisellä kierroksella.


 
15.5.2006
Stanley Cupissa kolme jat-koonmenijää neljästä on jo selvillä. Läntisessä konfe-renssissa Anaheim lähetti Coloradon hieman yllättäin kesälomalle voitoin 4-0. Otteluparissa San Jose Ed-
monton voitot on Edmontonille 3-2, joten taistelu finaalipeleistä jatkuu vielä. Itäisessä konferenssissa molemmat jatkoon menijät ovat jo selvillä, Buffalo kukisti Ottawan ja Carolina New Jerseyn voitoin 4-1. Buffalon jatkoonmeno oli hieman yllätys konferenssin voittaneesta Ottawasta näinkin selvin nu-meroin, mutta ilmeisesti biisonitiimin voiton-tahto oli suurempi, koska jatkoaikavoitot menivät Buffaloon.
MM-kisoissa on käynnistynyt jatkosarjapelit, joiden perusteella välieräparit määräytyvät. Venäjä on ainoana varmistanut lohkonsa voiton, kaikkien muiden sijoitukset ovat vielä epäselvänä. Putoamissarjassa kaikki on taas aivan auki ennen illan kierrosta. 
21.5.2006
Playoffeissa on enää neljä joukkuetta jäljellä ja pela-taan konferenssien voitois-ta. Läntisen konferenssin voitosta taistelevat Ana-heim ja Edmonton. Suoma-laisista Selänne kohtaa siis
Markkasen. Edmonton avasi ensimmäisen kierroksen 3-1 vierasvoitolla ja siirtyi 1-0 johtoon. Itäisessä konferenssissa Carolina ottaa mittaa Buffalosta, joten suomalais-puolustajat Numminen ja Lydman saavat olla varuillaan kivikovan Carolina hyökkääjistön kanssa. Buffalo otti kuitenkin ensimmäisen askeleen kohti konferenssin voittoa, kun se kukisti tiukan kamppailun 3-2.
MM-kisat saatiin päätökseen, kun Ruotsi kukisti loppuottelussa Tshekin numeroin 4-0. Pronssiottelussa Suomea kiinnosti himmein mitali Kanadaa enemmän ja ottelu päättyi lopulta 5-0.