Kausi peruutettu 19.2.2005

NHL:n komissaari Gary Bettman kertoi 16.2.2005 lehdistötilaisuudessa, että NHL-kausi 2004-05 on virallisesti peruutettu, vai onko? Kanadalaisen televisiokanavan Sportsnetin saamien tietojen mukaan pelaajayhdistys olisi tekemässä aloitetta ryhtyä uusiin neuvotteluihin viikonloppuna!

NHL-kausi on nyt sitten "virallisesti" peruutettu, kun Bettman antoi asiasta lausunnon 16.2. lehdistötilaisuudessa. Kanadalaisen televisiokanavan Sportsnetin saamien tietojen mukaan NHL:n pelaajayhdistys (NHLPA) olisi kuitenkin ottamassa asiaa uudelleen puheeksi tänä viikonloppuna. Kuitenkin on epätodennäköistä, että tämä kausi voitaisiin edes teorissa pelata, koska seurojen "käynnistämiseen" menisi käytännössä ainakin kuukausi ja kausi jäisi todella lyhyeksi, jos sopimukseen päästäisiin. Nyt kannattaisi keskittyä seuraavaan kauteen, josta Bettman antoikin jo lausuntonsa.

- Teemme töitä, jotta kausi 2005-2006 saataisiin pelattua. Toivon, että pelaajayhdistys tulee neuvotteluissa vastaan muutaman seuraavan viikon aikana, Bettman kertoi jatkosuunnitelmista.

Mitä haittaa NHL:n työsulusta on?
Näkemykseni mukaan, NHL:n työsulku on todella huono asia varsinkin Pohjois-Amerikkalaisesta näkökulmasta. Monet yrittäjät, kuten makkaranmyyjät, torikauppiaat, kioskienpitäjät, lipunmyyjät, erilaiset hotellit ja motellit sekä monet muut yritykset ja yrittäjät ovat kärsineet todella paljon työsulusta, koska NHL on todella SUURI asia heille. Monien elinkeinonharjoittajien elannonsaanti riippuu kokonaan NHL:sta. Kuinka he nyt tekevät työtään?

Seuraavana uhrina ovat myös nuoret pelaajat, joiden unelmanaan on aina ollut päästä pelaamaan NHL:aan ja nyt kautta ei sitten pelatakaan. Heidän unelmansa on ikään kuin kariutunut pahemman kerran ja seuraavaa mahdollisuutta ei välttämättä enää tule. Vähentääkö tällainen unelmienkariutuminen lajin junioreiden harrastajia, koska he eivät voi tehdä unelmistaa totta, edes teorissa? Isot miehet vaan tappelevat siitä, että saavatko he 8 miljoonaa dollaria vai 10 miljoonaa. Toisille tuollaisien summien saaminen on monille todellinen unelma, jota on mahdotonta edes ajatella, käsittämisestä puhumattakaan.

Mielestäni pelaajayhdistyksen ja pelaajien olisi aika ottaa itseään niskasta kiinni ja ajatella välillä muitakin kuin vaan itseään, eikä valittaa muutaman miljoonan takia, koska tuskin he konkurssiin pienen palkanalennuksen takia menisivät. Onhan se tietenkin "väärin", jos uraansa tekevä ihminen saa palkanalennuksen parantamastaan työsuorituksesta, mutta kohtuus pitäisi silti säilyttää. No jospa NHL ja NHLPA pääsisivät jonkinlaiseen sopimukseen, jotta "elämä" Pohjois-Amerikassa ei kokonaan pysähtyisi!

Pekka (19.2.2005)

Vanhemmat uutiset aiheesta
Työsulku jatkuu 3.2.2005
Työsulku jatkuu 18.11.2004
Työsulku 15.9.2004