Työsulku 15.9.2004

Työsulku alkoi NHL:ssä 15.9.2004. Jääkö kausi pelaamatta kokonaan vai pääsevätkö omistajat ja pelaajat yhteisymmärrykseen ennen seuraavan kauden alkua? Näin asioista kertoi STT:n uutiset.

NHL-pelaajat eivät ota syytä niskoilleen työsulusta
STT:n uutiset kertoivat pelaajien näkökulman NHL:n työsulusta 16.9.2004 Jippiin kotisivuilla seuraavasti: "John LeClair ymmärtää, että NHL-jääkiekkoliigan talous kaipaa muutosta. Philadelphia Flyersin hyökkääjä ei vain pidä siitä, miten seurojen omistajat aikovat korjata tilannetta.

Omistajien aloittama työsulku pistää kauden pelaamisen hyvinkin epävarmaksi.

LeClair oli joukkuetovereidensa kanssa jäällä vielä eilen ennen harjoituspaikkojen sulkemista. Joukkueharjoituksiin saattaa tulla kuitenkin pitkäkin tauko, sen verran kaukana osapuolet (omistajat ja pelaajat) ovat toisistaan.

- Emme sulje silmiämme liigan taloudellisilta ongelmilta. Olemme tehneet monia myönnytyksiä, mutta tosiasia on, että tämä ei ole meidän vikamme. Emme luoneet tätä ongelmaa, LeClair mietti pelaajien puolesta.

- Olemme nähneet tämän tulevan, ja nyt se päivä on koittanut, Detroit Red Wingsin Darren McCarty puolestaan tiivisti.

Työsulun taustalla ovat NHL:n taloudelliset vaikeudet, jotka johtuvat palkkojen liian nopeasta noususta suhteessa tuloihin. Liigaorganisaatio on vaatinut työehtosopimusneuvotteluissa "varmuutta menoista", mikä käytännössä tarkoittaa palkkakattoa. Pelaajayhdistys ei ole hyväksynyt sitä.

NHL:n työsulku alkoi
STT:n uutiset kertoivat NHL:n työsulusta 15.9.2004 Jippiin kotisivuilla seuraavasti: "Jääkiekkoliiga NHL:n työsulku on alkanut odotetusti. NHL:n ja pelaajayhdistyksen välisen työehtosopimuksen viimeinen voimassaolopäivä oli tänään, eikä uutta sopimusta saatu aikaan. Seuraomistajat valtuuttivat NHL:n toimitusjohtajan Gary Bettmanin ilmoittamaan työsulusta jo ennen määräajan umpeutumista.

- Nykyinen systeemi ei mielestämme toimi. Tarvitsemme uuden systeemin, olemme turhautuneet nykyiseen, Carolina Hurricanesin toimitusjohtaja ja puheenjohtaja Jim Rutherford sanoi uutistoimisto AP:lle.

Työsulun taustalla ovat NHL:n taloudelliset vaikeudet, jotka johtuvat palkkojen liian nopeasta noususta suhteessa tuloihin. Liigaorganisaatio on vaatinut työehtosopimusneuvotteluissa "varmuutta menoista", mikä käytännössä tarkoittaa palkkakattoa. Pelaajayhdistys puolestaan vastustaa palkkakattoa henkeen ja vereen. NHL on Pohjois-Amerikan ainoa merkittävä palloilusarja, jossa palkkakattoa ei ole.

Myös nyt päättynyt työehtosopimus saatiin aikaan vasta 103 päivää kestäneen työsulun jälkeen. Se haukkasi lähes neljä kuukautta kauden 1994-1995 alusta."

Uusin uutinen työsulusta