Tilastot

Tappelukortti
Jody Shelley:
Syntynyt: 7.2.1976 Yarmouth, Nova Scotia, Kanada
Ampuu: Vasen
Draft vuosi: -
Pituus: 193 cm
Paino: 102 kg
Edellinen seura: Columbus Blue Jackets
Nykyinen seura: San Jose Sharks
Rooli: Neloskentän laituri

Paras kausi pisteissä:

Paras kausi jäähyissä:
96-97 (QMJHL, tehoilla: 25+19)
05-06 (NHL, tehoilla: 3+7)
96-97 (QMJHL, 420 min / 59 ottelua)
02-03 (NHL, 249 min / 68 ottelua)

Vahvuudet:
- isokokoinen
- pelaa kovaa ja erittäin fyysisesti
- joukkuepelaaja
- pelätty mies kaukalossa
Heikkoudet:
- pelilliset taidot
- fyysinen peli sääntöjen rajamailla
- jäähypenkin kuluttaminen

Jody Shelley on aika tuore tappelija NHL:ssa, koska kausi 2003-2004 oli hänen neljäs kautensa NHL:ssa. Pelillisesti Shelleyta ei voida pitää mestarina, kuten ei montaa muutakaan tappelijaa, mutta fyysinen peli on hänen erikois osaamistaan. Fyysisyys on tietenkin hyväksi, jos sitä osaa käyttää oikein, mutta Shelleyn heikkous onkin sääntöjen rajamailla pelaaminen. Kuitenkin Shelley saa pelata liigassa ja matsejakin tulee kautta kohti riittävästi ainakin jäähypörsseihin katsottuna. Onhan Shelley noussut kaikkina kolmena peräkkäisenä vuotena pelaajin Top-10 jäähypörssiin. Ensimmäisenä vuotena Shelley pelasi vain yhden ottelun, joten top-listalle toiveita ei paljon ollut, mutta sen jälkeen tahti on ollut murskaava.

NHL:n työsulun aikana (kausi 2004-2005) Shelley edustaa Jyväskylän JYP:ia. Rooli on varmaan samantyylinen kuin NHL:ssa, fyysisen pelityylin tuominen kaukaloon. Suuri kaukalo voi oli kuitenkin ongelmana kookkaalle pelaajalle, joten Shelley pelasi vain 11 ottelua JYPin paidassa sekä kolme Playoff ottelua.

Shelley palasi takaisin Columbukseen, jossa mies oli pelannut koko aiemman NHL-uransa. Columbuksessa Shelley pelasikin kolme kautta, kunnes kaudella 2007-2008 Shelley matkasi San Jose Sharksiin. Sharksissa Shelley on siitä asti viihtynytkin ja lunastanut paikkansa poliisina.