Jääkiekon MM-kisat 2005

Taas se alkaa! Oletko valmiina? Jääkiekon MM-kisat vuosimallia 2005. Mukana monet NHL:n huippupelaajat.
Itävalta 30.4.-15.5.2005


Taas on koittanut se vuodenaika, jolloin kaikki jääkiekkofanit etsivät parasta asentoaan kotisohvilla ja innokkaimmat matkaavat Itävaltaan seuraamaan jääkiekon MM-kisoja vuosimallia 2005. Tämän vuoden kisat eroavat edellisistä siinä mielessä, että nyt ei kenenkään maan tarvitse odottaa NHL-apuja kesken turnauksen, vaan nyt kaikki halukkaat ovat heti alusta asti mukana turnauksessa.

On siis odotettavissa todella tiukka ja tasaväkinen turnaus huippu jääkiekkomaiden osalta, joka entisestään repii eroa heikoimpiin nähden. On tulossa suurilukemisia voittoja ja loistavaa peliä monien maiden osalta. Toivottavasti pienet jääkiekkomaat pystyvät pistämään hanttiin suurille maille ja tekemään turnauksesta jännittävän ja tasaisen, kuten esimerkiksi Kreikka teki voittaessaan viime vuoden Euroopan mestaruudeen jalkapallossa. Pieniä yllättäjiä siis tarvitaan, että mielenkiinto säilyy entistä suurempana.

Me suomalaiset tietenkin toivomme, että Suomi uusisi kymmenen vuoden takaisen maailman mestaruutensa ja antaisi turkulaisittain "hunajata" meille suomalaisille. Kaikki on mahdollista, sillä Suomella on kova ryhmä kasassa, vaikka kuumimmat tähdet mm. Koivu ja Selänne kieltäytyivätkin turnauksesta. Maalivahtipelillä on suuri vaikutus turnauksessa, koska kaikilla on kovat joukkueet, joten toivotaan Bäckströmiltä ja Norrenalta onnistumisia turnauksessa.

Nyt ei kun innolla odottamaan turnauksen alkua, joka käynnistyy vapun aattona 30.4.2005.

MITALIKOLMIKKO
1. TSHEKKI
2. KANADA
3. VENÄJÄ

LEHDISTÖN TÄHTIKENTÄLLINEN
Maalivahti: Tomas Vokoun, CZE
Puolustajat: Niklas Kronvall, SWE ja Marek Zidlicky, CZE
Hyökkääjät: Joe Thornton, Rick Nash, CAN ja Jaromir Jagr, CZE

DIREKTORAATIN VALITSEMAT PARHAAT
Maalivahti: Tomas Vokoun, CZE
Puolustaja: Wade Redden, CAN
Hyökkääjä: Alexei Kovalev, RUS
Arvokkain pelaaja: Joe Thornton, CAN

Lohkojako
Otteluohjelma

Pistepörssi

Virallinen kisasivu: IHWC.net 2005
YLEn kisasivu: YLE - Urheilu - MM 2005

Pekka

(Päivitetty 27.4.2007)
Nedstat Basic - Free web site statistics Personal homepage website counter