Tilastot

Tappelukortti
Stu "The Grim Reaper" Grimson:
Syntynyt: 20.5.1965 Kamloops, British Columbia, Kanada
Ampuu: Vasen
Draft vuosi: 1985
Pituus: 193 cm
Paino: 109 kg
Edellinen seura: Nashville Predators
Nykyinen seura: lopettanut
Rooli: Vasen laituri, tappeleminen

Paras kausi pisteissä: 97-98 (tehoilla: 3+4)
Paras kausi jäähyissä: 00-01 (235 min / 72 ottelua)

Stu Grimson oli yksi NHL:n kovimmista tappelijoista urallaan. Hän pelasi kaikkiaan 14 kautta NHL:ssä ja oli huipulla vain jäähy- ja tappelutilastoissa, sillä hänen parhaaksi kaudekseen jäi pisteiden valossa kausi 1997-1998 tehoilla 3+4. Vähäisistä tehoista huolimatta Grimson omasi yhden NHL:n kovimmista laukauksista. Grimsonin viimeiseksi seuraksi jäi Nashville Predators, jonne hän siirtyi Los Angeles kauden 2000-2001 jälkeen.

Grimsonin viimeinen kausi meni aivan pilalle, kun hän otti ensimmäisenä kuonoonsa McCarthylta ja asiaa pahensi vielä tappelu Laraqueta vastaan, jolloin Grimson sai aivotärähdyksen ja joutui olemaan pitkään sivussa. Grimson ei pelannut kaudella 2001-2002 kuin 30 ottelua tehoilla 1+1 ja saaden 76 jäähyminuuttia. Tämän kauden jälkeen Grimson lopetti NHL uransa huipulle, vaikka "loukkaantuikin" viimeisellä kaudellaan. Grimsonin uroteot ovat varmasti monien mielessä vielä useita vuosia.

Pro Hockey-lehti rankkasi Grimsonin ykköseksi tappelijoiden top 10 -listalle kaudeksi 2001-2002. Tämäkin osoittaa kuinka kova tappelija hän oli, vaikka kausi Nashvillessa ei onnistunutkaan, koska Grimsonin sai aivotärähdyksen tappelussa Laraqueta vastaan.

" Länsirannikon kunkut saivat mahtavan aseen, kun "The Grim Reaper" tuli seuraan. Harjoituskauden vaikeuksien jälkeen Grimson jyräsi huipulle. Tampa Bayn riidankylväjä Matthew Barnaby teki sen virheen, että haastoi Grimsonin. Lopputulos oli raaka ja yksipuolinen.
Myös Reid Simpson haki kauden kovanyrkkien ykköstä tanssiin. Kaksi iskua myöhemmin hän lojui jäässä. Iskuvoimaa saivat maistaa myös Jim McKenzie, Bob Probert ja Dale Purinton.
Stu Grimson on tappelija ytimiään myöten, mutta hän on myös huomaavainen ihminen, joka panee seurakaverit aina etusijalle. Hän ei koskaan kieltäydy kutsusta, mutta helpoin tapa saada hänet raivostumaan on käydä seurakaverin päälle.
On kunnia nostaa Grimson valtaistuimelle. Ei pelkästään erinomaisen kauden ansiosta, vaan myös kiitokseksi pitkästä ja uskollisesta palveluksesta."
(Teksti: Pro Hockey 4/2001)

Grimson liittyi NHL:n pelaajayhdistykseen yhdessä Vincent Damphoussen kanssa 3.2.2006. Grimson valmistui myös Memphisin Yliopistosta lakipuolelle 2005 vuoden lopulla.

(Päivitetty 7.3.2006)