Tilastot

Tappelukortti

Pelaajaa kos-kevat uutiset
» 23.11.2005
Todd "Fridge" Fedoruk:
Syntynyt: 13.2.1979 Redwater, Alberta, Kanada
Ampuu: Vasen
Draft vuosi: 1997 Philadelphia 7. kierros #164
Pituus: 185 cm
Paino: 104 kg
Edellinen seura: Phoenix Coyotes
Nykyinen seura: Tampa Bay Lightning
Rooli: Neloskentän laituri

Paras kausi pisteissä:

Paras kausi jäähyissä:
98-99 (WHL, tehoilla: 18+16 / 1+6)
05-06 (NHL, tehoilla: 4+19 / 0+0)
98-99 (WHL, 231 min / 67 + 13 ottelua)
05-06 (NHL, 190 min / 76 + 12 ottelua)

Vahvuudet:
- isokokoinen
- kova taklaaja
- erittäin fyysinen pelaaja
- hyvä luistelija
- tunnollinen puolustava hyökkääjä
Heikkoudet:
- pelikurin puute, liika tyhmiä jäähyjä
- pelaaminen kokonaisuudessa
- jäähypenkin kuluttaminen

Ensimmäisellä varsinaisella ammattikaudella Fedoruk ei lyödyt itseään läpi edes AHL:ssa, vaan tippui AHL-joukkue Phantomsin farmiin. Seuraavalla kaudella Fedoruk pääsi näyttämään kovia taklauksiaan NHL-kaukaloon, jonka jälkeen hän on myös pysynyt kentällä. Hän nousi kovien taklauksien ja tappelujen ansiosta nopeasti yleisön suosikiksi. Tulevaisuudessa Fedoruk joutuu tekemään kovasti töitä pitääksen paikkansa liigassa, koska farmista on nousemassa hänen tyylisiään pelaajia liigaan eli kilpailu paikasta tulee olemaan kova.

Fedoruk on onnistunut kuitenkin varmistamaan paikkansa NHL:ssä, vaikkakin miehen ura ei ole ollut helppoa. Joukkue on vaihtunut kausittain, jos ei kahtakin kertaa. Kuitenkin Fedoruk on hoitanut roolinsa joukkueen poliisina, mutta vakiopaikkaa mies ei ole vielä onnistunut saavuttamaan.

" Fedoruk on yhdessä Purintonin kanssa vuoden suurin yllättäjä. Asiaa ei pahenna se, että nämä kaksi ovat kavereita. Molempia leimaa suurten tatuointien lisäksi tiukka mielipide siitä, miten jääkiekkoa kuuluu pelata. Fedoruk sai tilaisuuden näyttää lahjansa, kun Bobby Clarke nosti kesken kauden Bill Barberin päävalmentajaksi. Barberia pidettiin 70-luvun puolivälissä kovanaamana, jota pelättiin myös hänen kirurgintarkan mailankäyttönsä vuoksi.
Todd Fedoruk pelasti Flyersin vuosikerran, joka oli kadottamassa armottoman taistelutahtonsa. Hän kaatoi kovia nimiä kuten Sandy McCarthyn ja Krzysztof Oliwan ja teki vaikutuksen myös matseissa mm. Peter Worrellin ja kaverinsa Purintonin kanssa.
Fedoruk ei käynyt yhtään heikkoa tappelua koko kautena (00-01)."
(Teksti: Pro Hockey 4/2001)