Tampereen Työväenopiston Tanhuajat


ALOITUSSIVU

AJANKOHTAISTA

TANSSIRYHMÄT

YHTEYSTIEDOT

JOHTOKUNTA

JÄSENTIEDOTTEET

TILAA ESITYS

JÄSENLEHTI

HISTORIAA

KUVAGALLERIA

 

Linkki: SKY:n sivulle

Linkki: Tanhuviesti 

HISTORIAA

Tampereen Työväenopiston Tanhuajat on pitkät perinteet omaava ja perinteisiä suomalaisia kansantansseja tanssiva aikuisryhmä.

Tanhuseuran jäsenkunta koostuu työväenopiston neljästä kansantanssiryhmästä. Tiistairyhmä on tarkoitettu vasta-alkajille, maanantairyhmä perustaidot osaaville, torstairyhmä on esiintyvä ryhmä ja eläkeläisryhmä virkeille varttuneille. Yhdistyksen jäsenmäärä on noin 100 henkeä.

Yhdistys kuuluu jäsenenä Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry:n (SKY)

 Seuran juuret ovat vuodelta 1959, jolloin toiminta alkoi Tampereen työväenopiston tanhupiirinä. Nykyistä nimeä käyttävä seura perustettiin vuonna 1983. Yhdistyksen tarkoituksena on suomalaisiin kansantansseihin, -leikkeihin, -musiikkiin ja -pukuihin liittyvien perinteiden vaaliminen, niiden käytön elvyttäminen ja tunnetuksi tekeminen. 

Tanhuseuralla on ollut runsaasti esiintymisiä erilaisissa tilaisuuksissa, kuten häissä, syntymäpäivillä, yhdistysten juhlissa, vanhainkodeissa jne. Kansallispukuiset esiintyjät ovat omalta osaltaan juhlistaneet tilaisuuksia.

Ulkomaille esiintymismatkoja on tehty pohjoismaiden lisäksi Ranskaan, Saksaan, Itävaltaan ja Kanadaan. Matkat ovat olleet osallistumisia festivaaleille tai järjestettyjä esiintymiskiertueita.

Tanhuseuran oma jäsentoiminta on ollut vilkasta. Vuosittain on järjestetty kaksi kansantanssikurssia, pidetty kansantanssinäytös, järjestetty markkinat, pidetty pikkujoulujuhlat ja kesällä kokoonnuttu yhteiseen jäseniltaan. Lisäksi on ollut lukuisia muita yhteisiä tapahtumia teatteriesitysten ja retkeilyjen parissa.

 

 

       Tampereen Työväenopiston Tanhuajat