Trickles


Tricklesillä oli silmissä kulumaa, pahoja muste- ja kuulakärkikynätahroja ympäri kehoaan, ja lisäksi ponin karvat oli leikattu. Halusin pelastaa tämän yksilön, sillä Trickles on yksi syöpäherkimpiä poneja, eikä tässä ponissa ollut yhden yhtä syöpäpilkkua - ja symbolitkin olivat ihan ok. Operaatio tulisi olemaan vaikea, muttei ehkä sittenkään toivoton:
aknevoide Brevoxyl, joka haalistaa ainakin mustekynää, tehoaa keltaiseen poniin hyvin.


Kuvia ennen huoltoa:
Huolto

Aloitin lievimmästä vaihtoehdosta: pesusta. Trickles likosi astianpesuainevedessä jonkin aikaa, jonka jälkeen hankasin sen sienellä ja Patapatalla. Pintalika lähti kyllä. Tahrat eivät. Pesun jälkeen poni ei näyttänyt yhtään paremmalta, ehkä vähän vähemmän harmaalta vain. Pesun lisäksi Trickles pääsi myös keittoon, sillä sen symboleissa oli epäilyttävän näköisiä haaleita pisteitä.

Lopulta ostin aknevoidetta ja kokeilin sitä poniin. Olin hieman skeptinen asian suhteen, sillä nds-kyljen iso musta kalan muotoinen tahra näytti pahasti vesiväriltä. Ja vesiväriähän ei ponista saa pois oikein mitenkään. Yrittänyttä ei kuitenkaan laitettu, ja poni sai Brevoxyl-kuorrutuksen oikealle kyljelleen. Samalla leikkasin harjan ihan nysäksi, jotta karvat eivät sotkisi voidetta.


Kuvia välivaiheista - aknevoidehoidossa:

 

Ponin pepussa, naamassa ja kyljissä oli isoimmat tahrat, jotka pitäisi kaikki saada pois, jotta kunnostaminen kannattaisi. Päässä oli neontussia, vasemmalla kyljellä mustekynää, oikealla kyljellä jotakin vesivärin näköistä ja takamuksessa ilmeisesti tussia. Kaikki tahrat alkoivat haalistua jo viikossa, jopa tuo punainen neontussi, jonka pelkäsin olevan lähtemätöntä sorttia!

Parin viikon kuluttua Brevoxyl-hoidon aloituksesta kyljen tumma tahra oli kadonnut melkein kokonaan. Siitä oli jäljellä enää tummin kohta, ja sekin erottui hyvin haaleasti. Varmistuttuani siitä, ettei hoito menisi hukkaan, aloin levittää voidetta viimein ponin naamaankin. Pää vaatisi paljon Brevoxyliä - se oli kokonaan sotkettu tussilla - ja työn piti olla tarkkaa, jotta silmät eivät kuluisi pois. Poskipunat joutuisin kuitenkin uusimaan, joten lätkäisin voidetta niiden päälle kursailematta.

Yllätykseni oli suuri, kun pään punaiset tussitahrat lähtivät lipettiin jo parissa päivässä, eikä poskipunille ollut käynyt kuinkaan. Tähän mennessä Brevoxyl-tuubista oli käytetty jo kolme neljäsosaa. Turvassa oli muutama musta viiru, jotka vaativat vielä lisähoitoa, ja samoin toisen kyljen mustekynäsuttu oli vielä osittain näkyvillä. Nekin olivat jo haalistuneet. Näytti siltä, että Tricklesin kaikki tahrat lähtisivät aknevoiteella!


Kuvia välivaiheista - aknevoidehoidon jälkeen:Aknevoidehoito vei kokonaisuudessaan kuukauden verran. Seuraava askel oli maalien uusiminen. Kulumaa oli symboleissa, silmissä ja poskipunissa, joten kaikki piti korjata. Silmät korjattiin heti, kun päästä oli saatu tahrat pois; silmien jälkeen käsittelyyn pääsivät poskipunat. Game Colorin maalit kelpasivat hyvin. Poskipuniin tarvitsi vedellä ohennettua pinkkiä, joka levitettiin paikalleen vessapaperilla hankaamalla.


Kuvia välivaiheista - pään maalit korjattu:Maalien korjauksen jälkeen Trickles sai uudet karvat. Dollyhairin Peaches & Cream, Tea Rose, Atomic Turquoise ja Electric Banana olivat oikeat sävyt tämän ponin harjaan ja häntään.


Kuvia valmiista ponista:

 

Takaisin
Sivuston kuvat ja tekstit:
© Myrskytär (ellei toisin mainita)