Päivitetty 4.2.2011Ponien kunnostaminen käsittää hyvinkin erilaisia operaatioita aina pinnallisesta vesi- ja saippuapesusta silmämaalien korjailemiseen ja karvojen uusimiseen. Poniin voi aikaa myöten tulla melkoinen määrä erilaisia tahroja, jotka kaikki hoidetaan hieman eri lailla. Jotkut tahrat lähtevät helposti. Jotkut taas (kuten vaikka mustekynä ja tussi) eivät lähde oikein millään. Ponille voi lisäksi vaihtaa karvat, mikäli niitä on leikelty tai tahrittu tai ne ovat kunnon takussa, ja silmien ja symbolien kuluneita maaleja voi korjailla. Muoviakin voi paikata, mikäli omistaa laadukasta massaa - ja osaa sekoittaa massan sävyn oikein.

Hyvä periaate ponin restauroimisessa on, että mikäli ponin ulkonäössä ei ole selkeästi häiritseviä puutteita, sen annetaan olla sellaisenaan. Tällaisia pahoja vikoja ovat esim. isot tahrat, silmien pahat kulumat tai leikellyt/takkuiset jouhet.

Yleisiä puhdistusohjeita

Ponin puhdistaminen
Ponin pään irrottaminen
Ponin keittäminen
Ponin klooraaminen
Kunnostettuja poneja: tarinoita

 

Kehon ja muoviosien huolto

Tahranpoisto
Tahrojen poisto aknevoiteella
Ponisyöpä
Uusi! Maalien korjaus

 

Karvojen huolto

Yleisimpiä karvaongelmia
Karvojen uusiminen (reroottaus)
Karvojen silittäminen
HarjasvärikarttaHUOM: Nämä ovat yleispäteviä ohjeita, jotka on koottu muilta ponisivuilta, keräilijöiden parista sekä oman kokemuksen kautta. En takaa, että kikat toimivat kaikkiin poneihin, enkä ota vastuuta siitä, jos ponisi vahingoittuu näiden ohjeiden seuraamisesta. Teet kaiken siis omalla vastuullasi!

 


Teeny Tiny -vauvat Giggles, Whiskers, Tabby ja Honey Pie saapuivat
minulle kunnostettaviksi. Tältä ne näyttivät ennen käsittelyä.Vauvat ovat saaneet uudet karvat ja odottavat nyt kiharrusta.
Papiljotteina toimivat mehupillit!Valmista!

 


Sivuston kuvat ja tekstit:
© Myrskytär (ellei toisin mainita)