Espanjalaiset ponit - Mi Pequeño Pony
& NC-ponit

Päivitetty 22.6.2011


Yleensä poneilla lukee aina valmistusmaa kavionpohjassa. NC- eli No Country -poneilla sitä ei lue; "no country" tarkoittaa suoraan käännettynä "ei maata". Valmistusmaan kohdalla näkyy usein muovipaikka, jolla merkintä on peitetty.

Kukaan ei tiedä varmaksi, mistä maasta nämä ponit ovat kotoisin. Minun rohkea olettamukseni on, että ne ovat espanjalaisia. Niillä on ulkonäöllisesti paljon yhteistä espanjalaisten ponien kanssa, esim. paksut mustat silmärajaukset ja kova (ja hyvin harvoin syöpääntyvä) keho. Muovin laatu kertoo paljon siitä, mistä maasta poni on kotoisin; kreikkalaiset ovat yleensä pehmeitä, perulaiset tuoksuvat vahaliidulle, ja italialaiset ovat jäykkiä. NC-ponien muovi on samankaltaista kuin italialaisten ponien muovi. Niiltä vain puuttuvat ne italyille tyypilliset naarmut ja muhkurat, ja lisäksi niiden maalit ja karvat ovat parempaa laatua. Tämän vuoksi epäilen, että NC-ponit ovat yleensä kotoisin Espanjasta. Kenties SPAIN-leima tuli poneihin vasta myöhemmin. Joskus SPAIN on kaiverrettu ponin kavioon, toisinaan taas leimattu.

Espanjalaiset ponit ovat yleensä kovempaa muovia kuin perusponit ja erityisen herkkiä kellastumaan. Tästä säännöstä on poikkeus Euroopassa yleinen NC Sundance, joka yleensä säilyy hyvin valkoisena.

Espanjalaisilla poneilla on harvoin glittersymboleita. Yleensä perusversioiden hileiset symbolit on espanjalaisella versiolla maalattu tavallisella maalilla. Jos glittersymboleita on, niistä on montaa eri versiota: ne voivat olla hileisiä, maalattuja tai metallinhohtoisia (kuten italialaisten ponien glitter-symbolit). Yleisimmin näkee tavallisella maalilla painettuja symboleita.

Espanjalaisten ponien karvojen ja silmien värit vastaavat melko lailla perusversioiden karvojen ja silmien väriä. (Tästä poikkeuksena mainittakoon NC Pinwheel, jolla on violetit silmät.) Silmät saattavat olla tummemmat tai kirkkaammat sävyltään, mustat rajaukset ovat paksut, ja monesti silmissä on hieman huolimattomuusvirheitä samaan tapaan kuin italy-poneilla. Harjassa voi olla etutukka, ja toisin kuin italialaisilla poneilla, espanjalaisten ponien harja saattaa alkaa yhdellä rivillä otsasta ja jatkua vasta korvien kohdalta kahdessa rivissä.

NC- ja Spain-versioita on olemassa ainakin varhaisista eurooppalaisista poneista (esim. Hopscotch ja Snowflake), varhaisista USA-poneista (mm. Rainbow-ponit, Sundance), muutamista TE-poneista, ainakin yhdestä flutterista (Forget-Me-Not), joistakin Baby-poneista sekä Loving Family -poneista. Espanjassa valmistettiin myös erikoisen näköisiä MLP:itä, ns. piggy- eli possuponeja, mutta niitä käsitellään omassa osiossaan.


Vertailua: vasemmalla perusversio, oikealla NC Tickle.
NC-version symbolit on maalattu hileisten sijaan, keho on harmahtavampi
(ja kovempaa muovia), ja silmämaalit ovat hieman huolimattomat.


Vertailua: vasemmalla perusversio, oikealla NC Confetti.
Erot samat kuin edellä.NC Sundancen kavionpohjat. Huomaa, ettei missään
kaviossa lue valmistusmaata.


Espanjalaisen Snowflaken kavionpohjat. Tälle on raaputettu
Hasbron teksti; useimmilla se on leimattu.
YLEISIÄ TUNTOMERKKEJÄ


* Silmämaalit mustat ja usein paksut, maalauksissa voi olla virheitä ja epätarkkuuksia
* Muovi kovempaa kuin perusponeilla

* Ponit ovat herkkiä kellastumaan (muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta), mutta syöpääntyminen on harvinaista


JOUHET

Karvan laatu ja värit ovat vastavia kuin perusversioilla.


SYMBOLIT

Yleensä symbolit ovat saman malliset ja kokoiset kuin perusversioilla. Hilesymbolisista poneista on kolme eri versiota: hilesymbolit, maalatut symbolit ja metallinhohtoisella maalilla maalatut symbolit. Hyvin harvoilla espanjalaisilla poneilla on hilettä symboleissa.


KAVIONPOHJAN TEKSTIT

Kaiverrettu tai leimattu. Hasbron leima, vuosiluku ja mahdollisesti patenttimerkintä. NC-poneilla valmistusmaan merkintä on peitetty, toisilla poneilla taas on leima, jossa lukee SPAIN.

JOITAKIN ESPANJALAISIA PONEJA
(klikkaa kuvia suuremmaksi)


NC Confetti maalatulla symbolilla (otsaharja puuttuu)

NC Confetti hilesymbolilla

NC Flutterbye

NC Hopscotch

NC Posey

Masquerade

TAF Love Melody

NC Tickle

Up, Up, And Away

Sweet Stuff

NC Sundance

Snowflake

Whizzer

Sweet Tooth

Tex

Dancing Butterflies

Baby Moondancer

Galaxy

Daddy Sweet Celebrations
   
Takaisin nirvana-oppaaseenSivuston kuvat ja tekstit:
© Myrskytär (ellei toisin mainita)