Tunnistusoppaaseen
Oppaan käyttöohjeet ja tietoa

 

Oppaan käyttöohjeet ja tietoa


Englanninkielisiä ponintunnistusoppaita on pilvin pimein, mutta monet suomalaiset keräilijät eivät osaa englantia riittävän hyvin. Kysyntä suomenkieliselle tunnistusoppaalle on ollut kova, joten tässä minun versioni :)

Huom: Listalta puuttuu harvinaisempia poneja. Myös so-soft newbornit ja plush-ponit uupuvat joukosta. Näitä poneja et siis tästä listasta löydä!

Suuren suuret kiitokset niille ihanille poni-ihmisille, jotka luovuttivat minulle ponikuviaan sivujeni täydennykseksi. En muista koko listaa, sillä avustajia oli paljon, mutta nimet lukevat kuvissa. Ilman teitä tätä tunnistusopasta ei olisi tullut tehtyä! :)

 

Miten opas toimii?

Aloita klikkaamalla sitä ryhmää, johon ponisi kuuluu. Ponit on jaettu ensin kolmeen osaan - symbolilliset ponit, symbolittomat ponit sekä ne ponit, joilla on selässä loimi - ja nämä on sitten vielä jaettu useampiin alaryhmiin. HUOM! Symboli on siis ponin lanteilla ja/tai kyljillä oleva kuvio tai kuviot.

Sitten klikkaa kuvaa yhdestä tarkemmin rajatusta poniryhmästä, johon ponisi näyttäisi kuuluvan.

Sen jälkeen avautuu valikko, josta saat valita ponin kropan värin. (Huom. vallitseva väri!) Klikkaa väriä, ja pääset näkymään, jossa on esitelty sen väristen ja tietyn tyyppisten ponien symbolit ponin nimen kera.

Ponien tarkempia tietoja pääsee lukemaan ponin symbolia klikkaamalla. Muutamien ponien symbolit puuttuvat vielä oppaasta.

 

Etsi ponisi!

 Valitse ensin näistä:


Symbolilliset ponit
Jos ponillasi on symboli lanteilla tai kyljissä, klikkaa tätä.

Symbolittomat ponit
Jos ponillasi ei ole mitään symbolia, klikkaa tätä.


Ponit, joilla on selässä loimi

Jos ponillasi on selässä kolmiulotteinen loimi, klikkaa tätä.

 

 
 

Symbolilliset ponit


1. MAAPONIT: Ponit, joilla ei ole sarvea eikä siipiä.

2. PEGASUKSET: Ponit, joilla on (tai on ollut) jonkinlaiset siivet.

3. YKSISARVISET: Ponit, joilla on otsassa sarvi.
1. Maaponit

Aikuiset

Tuntomerkkejä: Säkäkorkeus 8-9 cm, ei siipiä, ei sarvea. Useita eri asentoja.

Aikuiset orit (big brother)

Tuntomerkkejä: Säkäkorkeus n. 9 cm, ei siipiä, ei sarvea. Vuohisissa "karvat". Jalat ja pää rotevammat kuin tammoilla. Muutama eri asento.

Sweetheart Sister -ponit

Tuntomerkkejä: Säkäkorkeus n. 9 cm, jalkojen korkeus n. 5 cm. Jalat pitkät ja kroppa hoikka, pää kapea, silmissä runsaasti ripsiä ja silmäluomissa luomiväriä. Joillakin yksilöillä on kukan muotoinen korvakoru. Ei siipiä, ei sarvea. Muutama eri asento.

Pretty Manes -ponit

Tuntomerkkejä: Säkäkorkeus n. 7 cm, jalkojen korkeus n. 4 cm. Ei sarvea, ei siipiä. Kroppa hoikka ja pitkäjalkainen, pää kapea ja silmät pienet. Harja liukuvärjätty poikittaissuuntaan. Yksi asento.

Ballerinaponit (aikuiset)

Tuntomerkkejä: Säkäkorkeus n. 10 cm. Ei siipiä eikä sarvea. Kroppa hoikka, jalat pitkät, pää kapea. Symboli lanteilla selän puolella. Kroppaa peittää muovinen trikoopuku, jalat ja pää liikkuvat.

Babyt

Tuntomerkkejä: Säkäkorkeus alle 5 cm. Ei siipiä eikä sarvea. Useita eri asentoja.

Sisältää myös orivarsat (baby brother -ponit).

Teeny tinyt

Tuntomerkkejä: Säkäkorkeus n. 3,5 cm, jalkojen korkeus n. 1 cm. Suuret, pyöreät silmät, hyvin pieni turpa. Ei siipiä, ei sarvea. Muutama eri asento.

2. Pegasukset

Aikuiset

Tuntomerkkejä: Säkäkorkeus 8-9 cm. Kylkiin valetut siivet, ei sarvea. Useita eri asentoja.

Babyt

Tuntomerkkejä: Säkäkorkeus alle 5 cm. Kylkiin valetut siivet, ei sarvea. Useita eri asentoja.

Flutter-ponit

Tuntomerkkejä: Säkäkorkeus n. 7 cm, jalkojen korkeus n. 4 cm. Ei sarvea. Kroppa hoikka ja pitkäjalkainen, pää kapea ja silmät pienet. Selässä läpinäkyvät, hohtelevat, pyöreät siivet, jotka heiluvat kun niiden keskellä olevasta napista painaa. (Siivet ovat usein rikki tai puuttuvat.) Useita eri asentoja.

Perhossiipiset ponit, ts. wingerit

Tuntomerkkejä: Säkäkorkeus n. 5 cm, jalkojen korkeus n. 3 cm. Ei sarvea. Kroppa hoikka ja pitkäjalkainen, turpa lyhyt ja pieni ("nöpönenä"). Selässä osittain läpinäkyvät, perhosmaiset muoviset siivet. Useita eri asentoja.
3. Yksisarviset

Aikuiset

Tuntomerkkejä: Säkäkorkeus 8-9 cm, ei siipiä, keskellä otsaa kierteinen sarvi. Useita eri asentoja.

Babyt

Tuntomerkkejä: Säkäkorkeus alle 5 cm. Ei siipiä, mutta keskellä otsaa kierteinen sarvi. Useita eri asentoja.

 Symbolittomat ponit

Klikkaa sen poniryhmän kuvaa, johon ponisi kuuluu.

Merenneitoponit

Tuntomerkkejä: Vauvaponeja, joilla on ponin pää ja etujalat ja kalan pyrstö. Symboli rinnassa sydämenmuotoisessa laatassa. Vain yksi asento.

Meriponit - aikuiset

Tuntomerkkejä: Pituus n. 14 cm. Kyljissä evät, selässä pieni selkäevä. Ei symbolia. Muutama eri asento.

Meriponit - vauvat

Tuntomerkkejä: Pituus n. 10 cm. Kyljissä evät, selässä pieni selkäevä. Ei symbolia (joillakin yksilöillä on kaulassa pieni kuvio). Muutama eri asento.

Ballerinaponit (vauvat)

Tuntomerkkejä: Säkäkorkeus n. 5 cm, jalkojen korkeus n. 3,5 cm. Ei siipiä eikä sarvea. Ei symbolia, mutta kroppaa peittää muovinen trikoopuku, ja jaloissa on balettitossut. Jalat ja pää liikkuvat. Vain yksi asento.

"Baby Pony"

Tuntomerkkejä: Valkoinen, symboliton newborn-poni. Säkäkorkeus n. 4 cm, jalkojen korkeus n. 2 cm. Ei siipiä eikä sarvea. Tällä ponilla ei ole varsinaista nimeä, sitä on kutsuttu vain nimellä "Baby Pony".

Ember, My Beautiful Baby Pony

Tuntomerkkejä: 3 eri väristä varsaponia, joilla ei ole symbolia. Säkäkorkeus n. 5 cm. Ei siipiä eikä sarvea.

Ponit, joilla on selässä loimi

Klikkaa sen poniryhmän kuvaa, johon ponisi kuuluu.

Secret Surprise -ponit

Tuntomerkkejä: Säkäkorkeus n. 11 cm, jalkojen korkeus 5,5 cm. Ei siipiä, eikä sarvea. Ei symbolia. Silmässä pieni tähti. Selässä kovasta muovista tehty 3-D kuviollinen loimi, joka avautuu ponin mukana tulleella avaimella. Vain yksi asento.


Merry Go Round -ponit

Tuntomerkkejä: Säkäkorkeus 8-9 cm, ei siipiä, ei sarvea. Muutama eri asento. Selässä ja niskassa koristeellinen, kolmiulotteinen loimi.


Princess Sparkle

Tuntomerkkejä: Säkäkorkeus n. 9 cm. Ei siipiä, eikä sarvea. Ei symbolia. Selässä kovasta muovista tehty pinkki viitta, kaulassa muovinen rusetti, päässä keltainen kruunu.Sivuston kuvat ja tekstit:
© Myrskytär (ellei toisin mainita)