HISTORIA
 

Etusivu

Historia

Naaraat

Urokset

Pentueet

Kastraatit

Värikoodit

Vinkki

Email

LinkitMummeli-kasvatusnimi juontaa vuodelta 1981, jolloin Paulan äiti, Eeva Lähteenkorva suunnitteli pentuetta persialaiskissalleen ”Pullalle” ja rekisteröityi kasvattajaksi. Pulla oli kaunotar, oikealta nimeltään Bella-Donna Päivätär, väriltään shaded ds 11 eli cameo ja sai aikanaan 3 urospentua. Pulla eli 20-vuotiaaksi. Perheessä on ollut kotikissoja sitä ennen 1960-luvulta alkaen.

Neloskategorian kasvatustyö lähti siitä, että Paulan perheeseen otettiin vuonna 1998 4,5-vuotias Wippie eli Vippi, oikealta nimeltään Taisirin Lord Leopold . Vippi sai kutsun vierailulle kasvattajansa Sirkka Taimenin Claudia-kissan luokse. Tästä rakkaudesta syntyi 3 pentua, joista Emmy, Taisirin on Flame Again muutti Eeva-äidin luokse. Emmy sai seuraavana vuonna pentuja Taisirin Lion Kingin kanssa ja neljästä syntyneestä pennusta Mummeli Vhippelina Faksi on kahden pentueen emo. Faksin 1. pentueesta sukua ovat jatkaneet Heili, Lumikki ja Minttu Tsekeissä. Myöhemmät kasvatuskissat Heilin lisäksi ovat joko Blueberryn tai Andromeda-tyttären jälkeläisiä/jälkeläisenjälkeläisiä kissalassamme.

Kasvatustiimiin liittyi Paulan poika Petri, Heilin ja Tistan Romeon omistaja. Heilin tytär Blueberry on synnyttänyt yhden pentueen Nova Star -kissalalle Ruotsissa ja palasi Andromeda-tytär mukanaan Suomeen. Blueberryn sisko Funny on Nova Star kissalan omistajien kanssa tehnyt loisteliaan näyttelyuran Ruotsissa. Funnyn poika S*Nova Star Twix puolestaan on jatkanut emonsa jäljissä hienoa näyttelyuraa ensin Portugalissa v. 2008 World Winnerinä aikuisten uroksen luokassa ja myöhemmin kastraattina usean vuoden ajan Suomessa. Twixin poika Jesse lähes ilmettynä isänsä kopiona lukuun ottamatta karvanpituutta on myös viihtynyt show-uralla, kärkipaikoilla Vuoden Kissa-kilpailussa Suomessa usean vuoden aikana. 

Eeva-mummeli oli aktiivisesti mukana vielä pitkään, vuoteen 2007 joskin kasvatusvastuu kissalassamme siirtyi vuonna 2002 Paulalle ja Petrille jolloin virallisesti liityimme mukaan kasvattajanimeen.  Eeva-mummeli nukkui pois 2013 huhtikuussa, loppuun saakka kissojen kuulumiset olivat niitä ensimmäisiä ja tärkeimpiä kiinnostuksen aiheita samoin kuin kissojemme vierailut hänen luonaan viimeisessä hoitopaikassaan.

Kissojemme nimissä vilahtelee portugalinkielinen diminutiivi eri muodoissa muistona Paulan perheen Brasiliassa asumisen ajoilta; "pikkuvippejä" ovat eri muodossa lähes kaikki Taisirin Lord Leopoldin jälkeläiset.Tai sitten yhdistelmiä emon ja isukin nimistä/ tai lempinimimuunnoksia kuten Dinazinha Nadinesta.

Kuvassa Pulla ja hänen äidinvaistonsa kohteeksi päässyt (Paulan veljen Heikin)  eurooppalaispentu Pietari (1980-luvulla). Kuva: Pekka Jaakkola

Eeva-mummeli sylissään Faksin 1. pentueesta (B) Minttu, Timi ja edessä oikealla Lumikki.Kännykkäkameralla otettu kuva K-pentueesta. Alimpana vasemmalla pentueen emo Ada, ylhäällä Puppeli, keskellä Siiri ja oikealla Blueberry. K-pennut vasemmalta oikealle; Samuel, Hilda, Tilda ja Matilda. Blueberry and her children Ada, Puppeli, Siiri and Ada's kittens (the K-litter).