ylapalkki

 
blogit
palaute
paasivulle

Tiistai 01.05.2018
Valpuria vietetään kurkkimalla pirtin ikkunasta sateeseen. Viileetä. Kun olin radiossa päivittäisellä puhelinkerroksella poliisien parissa hyristiin aina tyytyväisyyttä Vapun ja Juhannuksen sateesta ja kylmyydestä. Tehtävät olivat virkavallalla minimissä. Kuka sitä kurjalla säällä haluaa tarttua toisen kraiveliin ?
    Aamun uinnilla Kylpylän altaassa väkeä hintsusti. Edellisen illan juhlinta vaati veronsa. Ensimmäinen puolituntinen Iä:n kanssa kahdestaan. Ei valiteta.
    Päivällä saapui vieraita. Pohjaalaasia Alajärveltä; Sri Lankan matkatoverimme Tuija ja Pentti. Eivät olleet ennen käyneetkään. Maltillisesti olivat hekin juhlineet aattona, sillä matka Alajärvelle Helsingistä oli alkanut aamu kymmeneltä. Kovasti riitti juttua. Jatketaan suvella Alajärvellä.
    Amandan pesisporukka sai viikonlopuksi vieraita Lapualta. Virkiän plikat olivat oikein yökylässä, notta kerittiin pelata kahtena päivänä täysmittaiset ottelut. Ensimmäisen vei Lapua 1-0. Meirän plikat olivat pahasti talviterässä ja Lapuan vinkeät otteet olivat enkeleille myrkkyä. Vaan ootappa, kun seuraava päivän ottelut alkoi, Räpsän kiilaan juoksi kimmastunut naisparvi. Ja niin siinä kävi, että Lapua sai köniinsä jaksoin 2-0. Räpsän lyöntipeli oli erinomaisessa kuosissa ja Virkiän kenttä puhkaistiin jopa kolmella kunnarilla. Ulkopelissäkin olivat pellit kiinni.
    Eikä näiden tulosten kanssa kannata leijua ensi kesän tyttöjen Superia. Plikat ovat samassa lohkossa Porin, Rauman, Jyväskylän, Kankaanpään ja Loimaan kanssa ja jatkopaikka aukeaa kahdelle parhaalle. Jatkopaikka vaatii monen kovan vastustajan kaatamista. Vaikka ei täällä räpsää pesään heitetä, vaan taistellaan jokaisesta pallosta.
    Tutkin tänään Panun blogia. Ei saa viimeisessä kiitosta ei Hämeenkyrö eikä paikallislehti Oivan toimittaja Sakari, joka "luikkii" tilaisuudesta karkuun, missä Panu viimeisenä esityksenä kertoo Sillanpäästä ja kansalaissodasta. Mutta Ikaalisissa kaikki on paikallaan. Omassa mielessäni ajattelen kuviota Kiven Seitsemän veljeksen kautta, Panu on liukas Eero, Hämeenkyrö on vakaa Aapo ja Ikaalinen höyrähtänyt Simeoni.
    Paha mieli tuli, kun suosittu ohjelma Herra Heinämäki hyllytettiin Ylen toimesta. Ei taatusti tekijöillä ole tarkoitusharjoitta rotusorto intiaanissaan. Tästä yhteiskunnastamme alkaa tulla perskeleen ahdas kaikkien rajoitusten kanssa.
    Pari pohjaalaasta:
Sillon nuota kommunistin mielipiteetä, sanoo Alatuvan Jussi, kun hevoonen ei vetäny.
    Mies on ku velliä pussis, vaikka seljäs lukoo notta Virkiä.

Torstai 03.05.2018
Kyllä niin kuuliaisia ovat meidän seniorit puhemiehensä kutsulle, että oikein sydämessä liikahtaa. Oli sovittu jo vuoden alussa, että tänään kävellään Pohjankankaalla perinteinen seniorikävelymme. Huonolta näytti Valpurin jälkeen, kun sadetta paiskasi vielä edellisenäkin päivänä. Puhemiehenä olin luvannut kutsukirjeessä aurinkoista säätä ja paikkansa se piti. Hyvät välit ovat ilman haltijan kanssa. Jokaisena vuotena kävelymme on tapahtunut aurinkoisessa säässä.
    Ja porukkaa oli kuin pipoa. Nelisenkymmentä kuntoilijaa ravasi kangaspoluilla, nauttivat kyrsän paistamisesta ja hörppivät kahvit ja teet emäntien hommaamien nisusten kanssa. Olipa auvoisaa ! Mutta lisäksi kuntamme liikuntapuoli oli lähettänyt paikalle pari pirteää liikuntaohjaajaa Eevan ja Tuulian. Hyvä oli likoilla ote, etenkin seniorimiehiin. Alkuverryttely tehtiin mallikkaasti, mitä vanha vartalo myöten antaa; sauvakävelyn oikeat otteet opittiin ja jopa ennen makkaraa suoritettiin loppuvenyttely. Vetäjistä se on kiinni, mitä jörrikkäät saadaan tekeen.
    Hurut istuivat lounaalla. Markkinointineuvos, senaattori ja allekirjoittanut oli noudattanut mouruavan vatsan kutsua. Pari muruakin löytyi toisesta pöydästä. Hattua heittelin ilmaan, sillä pitkästä aikaa oli lihapullapäivä. Tiesivät varmasti Sarvessa, että me tulemme. Pullia sitten lapattiin pari täysinäistä lautasellista ja kyllä nälkä lähti.
    Markkinointineuvos Jussi oli katsonut edellisenä ehtoona telkusta Kummolan haastattelua ja Jussin mielestä meidän senaattorissa on jotakin rautakansleria. Mietimme. olisiko syytä vaihtaa senaattorin tituleeria; aateltiin peltikansleria, mutta ei hyvältä tuntunut.
    Eiliseen leijonien tapaamiseen tehtävänäni oli kasata uusi hallitus. Vaikeahko homma luonnasi hienosti. Jäsenistöltään täysi lukuinen hallitukseni sisältää tasapuolisesti vanhempaa ja nuorempaa leijonaa. Aika näyttää mitä kehittyy !

Torstai 10.05.2018

    Kyllä mun mieleni niin mettä keitti, kun senioreja saapui aaton istuntoon nelisenkymmentä. Yöllä kierittelin tuskan hiessä, kun Kotakorven Kerttu lupasi sääkatsauksessa vielä komeeta keliä päiväksi. Niin luulin, että melkein jokainen seniori kuopsii puutarhamaataan pylly pystyssä ja viis veisaa kokoontumisesta.
    Mutta meillä on meinaan aika kova yhteishenki. Tämmöistä porukkaa on hieno johtaa, vaikka ulkopuoliset sanovat, että ei kai sen puhemiehen tarvitse muuta kuin kokouksessa lyödä nuijaa pöytään. Visusti ovat väärässä tai sitten minä olen huono jakaan tehtäviä. Mutta joron jäljille pian jouduttaisiin, jos ei puhemies kanna vastuuta jokaisesta asiasta, ainakin noin peräänkatsoen.
    Päivän alustajana oli kunnastamme Hiltusen Sirpa, joka kertoi, mitä kunta senioreille tarjoaa. Aika monipuolista rientoa löytyy, jota ei monikaan käytä, vaikka on suureksi osaksi ilmasta. Toivotaan, että tilanne muuttuu Sirpan leppoisaa jutustelua kuunneltuaan.
    Golfkausi avattiin Pekan kanssa kotikentällämme Karkussa. Olipa hyvä, että ei mennyt avajaiskisaan viime maanantaina. Hakusessa oli lyönti ja kentän ulkopuolella olevat puskat soittelivat kirosanojen myötä ikävää sointiaan. Mutta varrotaan muutama viikko eteenpäin. Eiköhän ala swingi keinahteleen kohrallansa. Päättänyt olen, että taatan viime kesän velttoilu lajin suhteen ei jatku.
    Mökkisaunan avajaislöylyt on nautittu. Lempeä, viipyilevä saunamme löyly otti kylpijät avosylin lämpöiseen huomaan. Vaikka tänä suvena mökkimme täyttää 88 vuotta, niin ehostettu vanhus palvelee hyvin. Nuorisomme käyttää mökin palveluksia ympäri vuoden; ovat perineet Iä:ltä hylkeen taipumuksia.
    Sana urheilusta. Suomella senssit kiekossa vaikka mihinkä. Valmentaja Marjamäki löysi kultaisen oksan vasta viimeiseen turnaukseensa. Sillä oksalla istuu Suomen kiekkoilevat nuoret. Ei tämäkään laji äijistä parane. Pahiten metsässä oltiin silloin, kun Marjamäen valmennustiimiin pestattiin Suomen NHL:n eläkeläiset Selänne, Numminen, Timonen ym. Kymmenen miestä käskytti, eikä kenelläkään asioista viimeistä sanaa. Toivottavasti Jalonen ottaa jälleen homman omaan hanskaansa. Mutta kevättä mestaruutta odotellen.

Maanantai 14.05.2018
Kevään suuri juhlapäivä on takana. Ei ole Isänpäivä lainkaan niin juhlittu, ainakaan meillä. Iä sai ottaa lähetystön toisensa perään vastaan jo ulkoverannalla varhaisesta aamusta lähtien. Oli kukkaa jos minkälaista; itsepoimittuja valkovuokkoja ja ruukkukasveja.
    Mutta ahkerina juhlaa meillä vietettiin. Taata ajeli nurmikoita, Jantsu ja Jussi sahasivat ja pilkkoivat muutaman säkillisen saunapuita, Eveliina huolehti toiselle tuhannelle nousevasta lounastajasta ja Aurora huolehti väen viihtymisestä kattauksilla. Viihdepianistimme soitteli väelle pianolla neljä pitkää settiä ja suosio oli raju. Amanda ravintolan keittiöllä ja Konsta autteli taataa pihanajossa.
    Meidän lounaasta äideille huolehti Jantsu ja erinomaiset olivat pihvit ja muut tykötarpeet. Nautittiin kolmen lajin lounas keittoineen, lämminruokineen ja jälkkärin kera. Suotta on lähteä ulos ravintolaan, kun kotoa löytyy taitajia joka lähtöön.
    Mitä muuta, urheiltu on viimeistä päälle. Eilen vietettiin aamua uinnilla Kylpylässä laskentaneuvoksen ja puolisonsa seurassa. Tänään golfattiin viisi tuntia helkutinmoisessa helteessä Pekan ja 63 muun seniorin seurassa. Hattua nostan pirteille senioreille, jotka kaikki pelasivat koko kierroksen.
    Pesäpallon kuulutuksista ei taata ole vielä saanut eläkepapereita, vaikka niitä olen vaiteloinut. ääni alkaa pahasti narista. Lauantaina ja tänään kahden pelin kuulutus. Koville ottaa vanhukselle koko pelin selostaminen kansalle. Tilannetta auttaisi, kun alkaisi puhua omiaan. Ei silti, kyllä näitä Jussin enkeleitä katselee mielellään. Plikoilla melkoinen boogi päällään; neljästä sarjapelistä yhtä monta voittoa.
    Kukahan oli se, joka keksi laittaa Euroviisut kekkosenaikaan ja antaa Ylen valita yhden laulajan ja kansa pääsi äänestämään vain hänelle tehdystä kolmesta kappaleesta. Kalpaten kävi ! Hirvitti Aamulehden kirjoittajan mielipide Saara Aallon erinomaisesta esityksestä, missä jopa laulettiin pää alaspäin. Mitä helvettiä se lauluun kuuluu.
    Näitä miettien pidimme pikapalaverin Pitkon Matin kanssa eilen aamu-uinnilla ja päätös oli se, että ensi vuoden viisun Matti sanoittaa ja minä sävellän. Esitämme kappaleen duettona ja taustatanssiryhmään otamme pari kypsää tyttöä. Laskentaneuvoksetar ja Iä ovat jättäneet hakemuksensa. Molemmat suostuvat myös olemaan päällänsä pystyssä yhden säkeistön ajan. Esityksen pyrotekniikasta huolehtii Kyrönlahden Porakaivo Oy. Asiasta on Matti tiedottanut Yleen Jouko Jokiselle !

Keskiviikko 16.05.2018
Kunto oli koetuksella senioripiirin liikuntatapahtumassa Sääksmäellä. Siis niillä, jotka täysin rinnoin osallistui, meidän yhdistyksestä Maija ja Iä. Olin siellä minäkin laskentaneuvoksen kanssa, mutta tilanteen pakosta jouduimme seurustelu-upseereiksi. Maija ja Iä osallistuivat kuntoreittiin kaksi, mikä tarjosi Sääksmäkeläistä kulttuuria Rapolan kartanon mailla ja runsaan parin kilometrin patikoinnin. Meidän kuntoihmeitten mielestä lenkki suoritettiin löysällä vauhdilla.
    Sitten mentiin neuvoksen kanssa järjestäjien lohikeitolle, missä Maija ja Iä liittyivät seuraan. Kyllä maistui lohisoppa hyvältä pitkän lenkin ja porinoitten jälkeen. Hyvin olivat valkeakoskelaiset seniorit tapahtuman järjestäneet. Kun pääohjastajana oli lastenlääkäri, oli opastus päivään niin pimpan päälle tarkka, että kukaan ei eksynyt ja meitä oli kuitenkin matkassa 166 senioria plus järjestäjät.
    On tämä maailmani ainaista syömistä, sillä tänään kokoontuivat hurut Sarven patojen ääreen. Matkassa oli senaattori, laskentaneuvos ja Kekkonen allekirjoittaneen kanssa. Sarvi hoiti herkullisen osuutensa broilerin koipien, paistilihan ja kaalilaatikon kanssa. Päivän pääasia oli sopia, koska lomailemme huruista. Osa kannatti kesäkuuta, toinen kuukautta Mittumaarista lähtien ja kolmas olisi halunnut syödä koko kesän. Juhannustauko voitti.
    Pitkän haun jälkeen löysin Sarin. Sari jatkoi elinikääni useammalla vuodella, sillä olin pitkään surrut leikkaamattomista (60 vuotta) omenapuista. Nyt se on mennyttä ja Sarin käsittelyn jälkeen omenapuitamme voi verrata Edenin tarhan puihin. Ja meillä on sopimus Sarin kanssa, jos jatkossa apua tarvitsemme. Näin kannattaa seniorinkin jättää hajumerkkejä kylille, jos jotain tarvitsee.
    Kylpylässä vaihtui omistaja Cumuluksesta Scandiciin. Kallis oli muutos, sillä kaikki meni uusiksi nippeleitä myöten. Uima-altaassa muutos ei ole vielä tuntunut. Kovasti olen varronnut aikaa, kun kuuleman mukaan respan plikat pukeutuu kesäksi Skandicin bikineihin.

Lauantai 19.05.2018
Nin on mambottu Santun kanssa. Santtu on yllättävä kapellimestarimme, joka usein lyö filharmonian kera kuuntelevan yleisönsä ällikällä. Niin nytkin. Vaikka viihde ei kai ominta ole filharmonikoille, niin johtajansa ohjauksessa orkesteri yltyi villiin menoon Bernssteinin West side storyn sävelin torstai-iltana.
    Ominta kakkien helmien joukossa Santulle oli mambo-osuus. Totta lyömäsoittimien ekspertille oli illan paras hetki istuttaa lyömäsoittajamme Jyri Kurrin rumpusatsin taakse. Tuloksena syntyi lyömäsoitin ryhmän ja orkesterin vuoden svengaavin meno täydessä Tampere-salissa. Lauloi mamboa orkesteri ja ylimääräisessä mambossa yleisö. Harvoin kuulee, että yleisön suosionosoitukset potkii koko orkesterin ylimääräiseen.
    Jos jotain puuttui, niin Sophia Loren; mambon kurvikas tulkki tanssillisesti. Jos on kerran nähnyt valkokankaalla Sopihian tähdittämän elokuvan Se alkoi Napolista, niin aina kun mambo soi, tulee silmäin eteen Sophia ja Mambo Italiano. Leffassa myös komea vastanäyttelijä Sohvilla: Clark Gable.
    Huima oli myös illan tuttu solisti latvialaisviulisti Baiba Skride ja Rozsan Viulukonsertto. Baiballa ja Santulla musiikillinen yhteistyö kulkee käsikaulassa.
    Perinteinen kevätretki ystäviemme Murujen kanssa suuntautui Reposaareen. Porin torilla meitä ei vedetty pärekorilla, mutta aurinkoinen aamu kauppatorilla oli pahuksen viileä. Korjattu kauppahalli katsastettiin ja hyväksi todettiin. Tyhjiä tiloja löytyi silmiin pistävästi, mutta Pori on kesäkaupunki ja varrotaan kun jazz valtaa kaupungin.
    Reposaaressa kohteemme on lounaspaikka Merimesta, aivan meren syleilyssä. Merimesta kalapöytineen ei koskaan petä. Mukana tarjoillaan ystävällinen palvelu ja meren tuntu. Lounaan lämmin; paistettu kuha pähkinävoin ja nokkospyreen kanssa oli ruokailijan taivaallinen elämys.
    Lasi valkkaria sai seurueemme frouvat Pirkon ja Iä:n niin hervottomalle tuulelle, että pyysivät lounaan päätteeksi ajamaan lähimmälle kioskille. Mielessä parivaljakolla oli sijoitus rahapeliin. Ostivat kimppaan Loton ja Lauantai-Jokerin neljällä ja puolella eurolla ja lupasivat lauantain voiton käyttää ostokseen; Grönin Einon talon Reposaaresta. Martin kanssa päätimme katsoa lauantain arvonnan, ennen kuin tilaisimme muuttofirman siirtämään huushollimme Reposaareen.

Maanantai 21.05.2018
Puhutaan urheilusta. Räpsän plikat ovat aloittaneet molemmat sarjansa, tyttöjen Superin ja Naisten Suomensarjan. Tyttöjen Superissa sijoitus on kolmas kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla Raumalle. Naisten Suomensarjassa sijoitus on toinen: kahdesta ottelusta kahdella voitolla. Eli hyvin menee, kun ottaa huomioon, että sairastuvan ukset ovat käyneet vilkkaasti. Yleisöä otteluissa kannustamassa omia helteisinä päivinä on ollut mukavasti. Sarjat ovat alussa, joten ei muita johtopäätöksiä kuin tiukkoja pelejä tiedossa molemmissa sarjoissa.
    Taata taisteli tänään toisen seniorikierroksen. Näillä pelimäärillä, eikä muutenkaan, olla tuloshakuisia, vaan kuten sanonta kuuluu; nautitaan ja katsotaan mitä saavutetaan. Senioripelit seurassamme mallissaan, sillä tänään kierroksella 47 ja eilen lähti senioreitamme Baltian pelikierrokselle bussilastillinen, neljäkymmentä. Liikunta maistuu hyvässä porukassa.
    Taata kävi mainiossa golfkaupassamme ostoksilla ja sisään ajettavina on kaksi uutta mailaa. Annas olla, kun välineet alkavat toimia, mitä tuloslistalla tapahtuukaan. Mainos lupaa välineistä anteeksiantavia huonoillakin osumilla sekä suoria ja halvatun pitkiä lyöntejä. En voi olla taas kehumatta loistavaa kauppiaspariskuntaa Maaritia ja Petriä. Ei Suomesta parempia löydy.
    Jääkiekon MM oli taas Ruotsin. Ihan ok, vaikka Sveitsi teki tapahtumasta huikaisevan kisan. Suomi poissa taas loppukahinoista. Valmentaja Marjamäelle annetaan kiitosta uudesta pelitavasta. Kiitos Suomen nuorien. Mitä olisi tapahtunut, jos Rask, Barkov, Vatanen ja Laine olisivat olleet porukassa. Entisiä pelimiehiä oli joukkueessa liikaa: Palola, Jormakka, Pesonen ja Anttila. Savinainenkin, ellei olisi saanut rinnalleen Ahoa ja Teräväistä.
    Osastoon kotiin kasvaan kuuluivat Niko Mikkola, Ville Pokka, Kasperi Kapanen ja Antti Suomela. Mutta päivä vielä paistaa meillekin, vaikka Keski-Euroopan uhka säilyy. Kaikki usko Jukka Jaloseen.
    Toive: kymmeniä vuosia media käytti sumeilematta Korven Ranen ilmaisua, kun kaikki palaset loksahtaa kohdalleen. Nyt pelataan Suomessa, joka käänteessä raikasta kiekkoa. Lopettakaa ajoissa!

Tiistai 29.05.2018
Pari päivää se otti, kun viimeisestä reissusta selvittiin. Piipahdettiin neljäksi päiväksi Lontooseen kokoonpanolla Iä, taata, Lotta, Marleena ja Konsta. Matka on myönnetty jokaiselle kersalle, kun ala-aste päättyy ja yläaste siintää nousevana syksynä. Tänä vuonna sattui jättipotti, sillä kersoja oli peräti kolme. Niskavilloissamme tunsimme Iä:n kanssa ilmapiirin lasten vanhempien taholta, jotta uskaltaako vanhusten kanssa vauhtitrion pistää matkalle.
    Mutta hengissä selvittiin. Jos joku sanoo, että kyllä matkustaminen nuoria väsyttää, niin puhukoon pukille. Matka oli suunniteltu vetäjien mielestä hyvin. Ensimmäinen yllätys positiiviseen suuntaan oli se, että Finnair oli valinnut menopeliksi laivastostaan uuden ja ison Airbussin. Tilaa oli, vaikka kone oli viimeistä sijaa myöten täynnä.
    Päivät täytettiin yhdellä isommalla käyntikohteella per päivä. Torstaina marssittiin Vahakabinettiin, Madame Tussaud, perjantaina Lontoon Zoo ja lauantaina muusikali Mamma Mia. Valinnat olivat kersat itse tehneet kevään myötä. Lomaan mahtui shoppailua ja ennen muuta syömistä. Ja kylläpä maittoi matkaajille murkina. Eikä nirsoiltu. Fish and chips sai englantilaisena perinteisenä ruokana suuren suosion. Italialaisessa maistui pastat ja pizzat. Kukkuraiset lautaselliset tyhjentyivät tuossa tuokiossa ja jos tytöt eivät aivan kaikkea jaksaneet, niin Konsta auttoi.
    Tottakai hankittiin neljän päivän kortit paikallisliikenteeseen ja kaksikerroksisilla rullattiin kaupunkia ympäriinsä, eikä maanalainen käyttämättä jäänyt. Yllätys, yllätys shoppailijana kunnostautui Konsta. Mies oli täysin merkki- ja muotitietoinen, ja plikat kulki vikisten perässä. Yksi tie on jälleen kuljettu loppuun. Kolme käyntiä Lontoossa, mikä kohteena oli erinomainen valinta. Nähtävyyksistä kerittiin vain pintaa raapaista. Jokainen reissu on tehty kaikessa nuorison valintojen mukaan.
    Räpsän plikat jatkoivat pelejään suotuisasti. Merkille pantavaa on Frantsilan pelurien uusi ennätys. Aurora pelasi 14-vuotiaana ensimmäisen naisten suomisarjaottelun Espoossa. Eikä vaatimattomalla paikalla, toisen jakson lukkarina. Voitto tuli ja taata kiinnittää pesäpallon muistojensa tauluun Auroran pelisuorituksen. Jaa a Aurora laittoi paremmaksi pelaamisen aloituksen naisten tasolla kuin Suomen mestari äitensä.