ylapalkki

 
blogit
palaute
paasivulle

Uusin

Maanantai 01.01.2018
Niin ne vuodet menee. Iä:n kanssa vietettiin aatto Huukon kanssa. Nuoret menossa, joku jopa töissä. Kyllä maa tekijöitä tarvitsee. Osa nuorista käväisi Kyröskoskella kunnan tilaisuudessa. Kehuivat; väkeä kuin pipoa, komeaa kuorolaulua ja hyvä puhe sekä tietysti: upea ilotulitus. Hyvä Hämeenkyrö. Toivottavasti nousun merkkejä.
    Varhain kun kotiutuivat, järjestettiin vielä Osaralla oma ilotulitus. Eikä sekään hassumpi ollut. Mukavia nuoruusmuistoja kersoille, jotka paikalla olivat.
    Taatalla alkoi talvisota. Viime kuulla tuli nimittäin kaksi vuotta täyteen, kun viimeinen sikari tumpattiin Tallinnassa, joten ei muuta kuin uusia kierroksia päälle. Mielinpä pysyä viinaksista erossa talvisodan keston ajan eli 105 vuorokautta. Tarkoittaa lievennyksineen sitä, että oluset saa nauttia tai lasin viiniä, muuta ei. Tänään on kaksi päivää takana. Eikä niitä kaljojakaan määrättömästi, vaikka Sale soi väkevimmille prosenttijuomille maihinnousun, niin taata on varustutunut 0,0 % oluella. Mitähän tästäkin tulee, kysyvät omaiset !
    Hartaudella kuuntelin Wienin Filharmoonikkoja. Kuuluu vuodenvaihteen perinteisiin, niin kuin Illallinen yhdelle. Oli kauniita ballerinoja, komeita muusikoita ja sali täynnä juhlapukuista väkeä. Kerran kun tuonne pääsisi. Nais-soittajiakin paikalla on parisen kappaletta huilisti ja harpisti. Orkesteriin ensimmäinen nainen hyväksyttiin vasta 1990-luvun loppupuolella, seikka mistä orkesterin asennetta soittajia valittaessa sanottiin rasistiseksi ja naismuusikoita syrjiväksi.
    Orkesterin kapellimestarina italialainen Riccardo Muti. No hyvin Riccardokin suti, mutta haikeana muistan aikoja, kun viittomisesta vastasi itävaltalainen Willy Boskovski. Mielestäni kunnia kuuluu oman maan kapellimestarille. Willyn aikana konsertissa elettiin enemmän kieli poskessa, kuten hauskaan ja viihdyttävään tilaisuuteen kuuluu.
    Mutta annas olla, kun ilta saa. Iä ja taata reissaavat Tampereelle elokuviin. Solsidan on elokuvana juuri niin hyvä kuin arvostelijat ovat kehuneet. Sali Plevnassa on täynnä ja katsojat viihtyvät tuttujen hahmojen matkassa. Sarja on kuulunut meidän molempien suosikkeihin, kun siihen pääsimme käsiksi. Kiitos markkinointineuvoksen ja senaattorin vihjeiden hurulounaalla.
    Harvoin elokuvista poistuu niin tyytyväisen näköinen katsojakunta, vaikka elokuva on ruottalainen. Mutta hauskaa on, ja välillä herkkiäkin kohtia. Juonesta en paljasta mitään, mutta jos olette olleet sarjan ystäviä, kannattaa ehdottomasti katsoa elokuva. Toivottavasti käsikirjoittajat jaksavat jatkaa Solsidania !
    Uuden Vuoden illallinen nautitaan Lielahden Mäkkärillä. Kaiken jouluruuan jälkeen nautitaan taivaallista roskaruokaa; juusto- ja pekonihampparit.

Torstai 04.01.2018
Seniorien kevätpuoli aloitettiin hallituksen kokouksella. Uusia kasvoja ministereinä on kolme; Lea, Paula ja Harri. Hallitus kokoontui täysimääräisinä ja uudet ministerit jättivät valtakirjansa ja suorittivat ministerien valan. Vala suoritettiin ministerikasteella Pappilanjoessa. Ja eikun hommiin. Kevätkausi on ohjelmoitu heinäkuuta myöten.
    Taata teki alkuvuoden sijoituksen. Lennot loppuivat jäätiköllä, sillä hankin piikkikengät. Kyllä on erinomainen ostos. Miksi en ole keksinyt ennen. Jäätiköllä voi juosta ja hyppiä ja piikit puree. Ainoa heikompi puoli on se, että kivilattialla kirskunta kuuluu ja pito lakkaa. Marssin kengissä yhtenä aamuna Kylpylässä ja pelkäsin, että jäljet kivilattialla johtavat kylpyhuoneen pukukopilleni.
    Vuoden vaihteessa olen selannut aina mennyttä vuotta. Mihin ihmeeseen aika on kulunut ? Uimahommelit vähentyivät edellisestä vuodesta 271. On niitä siinäkin. Mutta korvaavaksi harrastukseksi tuli luettujen kirjojen määrä. Kun tähän mennessä viikko/kirja ei ole onnistunut, niin nyt pääsin lukumäärään 89. Yhtä monta kertaa tie vei Hokkarien ja Räpsän otteluihin, kiitos pesiksen osalta intomielisen pesiskaverini Eeron.
    Yhdistystoimintakin vilkasta. Seniorit, hurut, leijonat ja ritarit on täyttänyt päivää 70 kertaa ja konsertit 22 kertaa. Kertoja kaikki yhteen ynnäten 541, Onhan ollut vilskettä.
    Mutta ei tähän olla tyytyväisiä; golfista ja kalastamisesta ei voi edes mainita. Suurta laiskuutta ja mukavuudenhalua. Vaikka sää oli kesäkuussa kylmä, heinäkuussa sateinen ja elokuussa muuten surkea, niin Pirkanmaan asusteliikkeistä löytyy asu joka säähän. Mietihän taata sitä !
    Hiihto on hieno laji. Vähemmälläkin järjellä lajissa pärjää. Hienolla lajilla on vähäjärkiset johtajat, kutsutaan Hiihtoliiton hallitukseksi. Hiihtoliiton johtajien käsikirja on "Kiljuset " Kirjan ohjeen mukaan myivät hiihtokisat maksukanaville ja katsojista putosi yli puolet pois. Mäkikisoja sentään lähetetään maikkarilla koosteina puoliltaöin. Suomalaisten puolesta voitaisiin näyttää vaikka aamuyöllä. Eipä tarvitse tänä talvena kytätä hemohessuja ja hemohiljoja. Amen.

Perjantai 12.01.2018
Kuten Kalevankadun laulava talonmies Sepi Kumpulainen taannoin lauloi, on taatallakin ollut armotonta menoa. Kaikki alkoi siitä, kun Iä:n kanssa seilattiin viikon alussa Tukholmaan. Taas on pisteteitä kertynyt pussit täyteen ja kun halvalla päästään, niin pakko on lähteä. Muuten reissu sujui hyvin, ellei Luoja olisi järjestänyt menomatkalla yöllistä hiivaria. Myrsky puhkui parhaimmissa puuskissa 27 m/s voimalla ja Serenadia vietiin kuin lastua laineilla. Eikä siinä tullut mieleen muuta kuin oikaista sänkyyn, vaikka tietysti olisi mieli tehnyt Iä:n kanssa tanssilattialla ehtoolla parit pistot pistää.
    Tukholma on siitä hyvä paikka tammikuun alussa, että joka putiikin ikkuna on vuorattu isoilla REA-lapuilla ja kuten Iä talousihmisenä sanoo, jos Indiaskasta saa 60 % rabatin ja Åhlensilta 70 niin ostaa Axelssonilta mitä tahansa niin se on aivan ilmaista. Kunnia Iä:lle tällä matkalla ei vallinnut ostovillitys. Sitä kai se ikä teettää.
    Vähän humputtelimme; mentiin terminaalista Siljan bussilla keskustaan, vaikka menopaluu kahdelta maksoi 23€. Kaupungin bussi, jolle kävelymatka olisi ollut reilusti pitempi, olisi tehnyt keikan puolella hinnalla. Kaupungin bussi on sikseen parempi, että voit jäädä matkalla pois missä haluat, Silja vie kaupungin terminaaliin.
    Kaupoissa käytiin haistelemassa ruotsalaisia tuulia ja tietysti tarkistimme Hötorin hallin notkuvat myyntipöydät ja hallin ravintoloiden runsaan tarjonnan. Tukholmalaiset ovat ottaneet hallin lounaspaikaksi. Ei hullumpi valinta. Me tyydyttiin pulloon Ramlösaan, sillä Silja oli pumpannut vatsamme täyteen aamiaista. Mukava reissu !
    Keskiviikkona seniorit avasivat kautensa. Päivän aihe oli muistinhuolto. Kovin oli aihe porukalle sopiva. Aiheen alustajana Tarja Kangassalo oli luonteva esiintyjä ja sai seniorit keskustelemaan aiheesta vilkkaasti. Kaikilla niillä, jotka muistivat, oli omakohtaisia esimerkkejä siitä, kun aivot ovat joskus unohtuneet narikkaan. Puhemies oli iloinen porukan runsaasta määrästä; paikalla oli 40.
    Tilaisuus oli myös uusien emäntiemme testi ja totean, että Anja ja Paula veivät pojot 100-0. Tälle perustalle on hyvä rakentaa. Myös ilahdutti useampi uusi kasvo tilaisuudessa.
    Ja mistä minä niin mieleni pahoitin, niin siitä, että vatsatauti iski tänään ja ensinnäkin Murujen kanssa nautittu lounas meni hieman pipariksi, mutta Rouvalin kauden aloituskonserttiin ei taatasta ollut lähtijäksi. Onni siinäkin asiassa; Marleena lähti Iä:n kaveriksi ensimmäiseen sinfoniakonserttiin ja matkassa oli myös lukiolaisemme Amanda kaverinsa kanssa, sillä hämeenkyröläisille musiikinharrastajille annettiin Rouvalin myötä oppia konsertista.