ylapalkki

 
blogit
palaute
paasivulle

Keskiviikko 01.04.2015
Taas kuuluu kummia Osaralta. Vuosikausia on kanadalainen kaivosyhtiö Nordic Mine kytännyt Haverin kaivostoiminnan jatkoa Viljakkalassa. Alustavia valtauksia on tehty ja rikkaimmat löydöt ulottuvat Haverista Osaran puolelle, missä kartanon mailta on löydetty suoranainen aarre. Ei silti, miljonäärejä on tulossa muistakin osaralaisista.
     Nyt ajatus on nytkähtämässä teoiksi ja niin Osaran kulmakuntalaisia on kutsuttu aloituskokoukseen Osaran Maaseutuoppilaitokselle toisen pääsiäispäivän iltana klo 18. Paikkana on Jukolan Sali. Pitkien suostuttelujen jälkeen kaivosyhtiö on onnistunut kiinnittämään hankkeen vetäjäksi Pekka Perän. Pekka tuleekin tuona iltana tuomaan osaralaisille talvivaaralaista ilosanomaa, kuinka kaivuut onnistuu. Kaivoksella on Perän ja valtion takuut ja nyt neuvotellaan, millaisella panoksella osaralaiset lähtevät huimaan matkaan.
     Ennakkona on kokouksesta tihkunut tietoja, mitä kulmakuntalaisillemme on luvassa. Louhoksen johtajan paikkaa ollaan tuuppaamassa Immosen Simolle ja markkinoinnin esimiehen vastuut tulevat Heinäsuon Jukan harteille. Louhimon logistiikasta; kuljetuksista ja talviaurauksista vastaava on Huikun Jussi. Louhinnan räjäytyksistä huolehtii paikallinen räjähdysaine ekspertti Yrjölän Pena ja kuljetusneuvos Manneri hoitaa turistimassojen esittelykierrokset louhoksella. Muutakin on luvassa !!
     Paikalle on suunniteltu myös ravintola Kultahippua, minkä toiminnasta vastaavat puuhakkaat Osaran martat. Jokaiselle kulmakuntalaiselle on luvassa kymmenen kilon klimppi Osaran Louhoksen kultaa, sitä kuuluisaa, mistä Helsingin olympialaisiin tehtiin kultamitalit. No johan on meininkiä kerrakseen ja mitä muuta ? Sen kuulemme kokouksessa 06.04. Taatakin on jo harjoitellut kaivaan kultaa, Iä:n kanssa.
     PS kokous on ulkopuolisilta suljettu. Järjestystä valvovat paikalliset konstaapelit.

Torstai 02.03.2015
On kulttuurista nautittu niin, että nuppu tutisee. Päivällä lähdimme Tampereelle eläviin kuviin. Satosen Arto piffasi meille ja parille sadalle muullekin uutuusleffan "Armi". Arto mainitsi tervetulleeksi toivottaessaan, että ei ole itsekään vielä filmiä nähnyt ja suhtautui hieman pelonsekaisin tuntein Armiin, koska ohjaajana oli Donnerin Jörkka. Olemmehan kaikki tottuneet, että Jörkka on näyttänyt auliisti elokuvissaan naisen paljasta pintaa ja muutamissa osallistunut sukupuoliseen kanssakäymiseen itsekin. Itse elokuva kertoi Armi Ratiasta.
    Mutta ei se hassumpi ollut. Hieman häiritsi elokuvan teatteriomainen toteutus, mutta kiitos pääosan esittäjän Haapkylän Minnan Armi pääsi viihdyttävästi loppuun. Eikä malttanut olla Donner kerran väläyttämättä Minnan alastonta vartaloa. Mutta kaikki tapahtui taiteellisuuden (?) puitteissa. Ainakin senioriyleisö tuntui nauttivan Arton tarjouksesta.
    Muutaman tunnin kulutimme aikaa Liaksun Cityssä. Herranjestas että oli väkeä. Jokainen kassa toiminnassa ja kaikille oli kohtuullisen pitkät jonot. Ja mämmiä sekä muuta Pääsiäisen evästä kärrättiin täysin vaunuin. Kyllä pirkanmaalainen syö tuhdisti pyhänä. Ei silti, niin mekin.
    Illalla meitä viihdytti Tampere- talossa Lintu filharmonikkoineen. Aluksi tarjottiin kaunista Wagneria Parsifal oopperasta kappaleella Pitkäperjantain ihme. Kauniisti soi filharmonia Linnun tarkkojen iskujen mukana. Vaan sitten saapui lavalle sopraano Helena Juntunen. No ei Kiimingin likassa mitään vikaa ole; kaunis ääni ja muutenkin edustavan näköinen, mutta esitetyissä neljässä laulussa taatalla pyyhki reippaasti yli. Vielä täytyy nähtävästi käydä toiset kahdeksan vuotta konserteissa ennen kuin Sallinen taatalle avautuu. Taatan ratsumies ajoi reilusti pöpelikköön kuunnellessa "Neljää laulua unesta". Yhtä vaikea on Paavo Haavikon tekemät viisujen sanat. Tuntuisi, että pienessä pöhnässä itsekin rustaisi samanlaiset tunnissa.
    Mutta illan viimeinen, Brucknerin seitsemäs oli ruutia täynnä. Kyllä on turva kelkassa, kun Hannu on ohjaimissa. Ja miksei olisi, onhan Lintu rassannut filharmonikoista yhden maan parhaista, ellei parhaan orkesterin. On vauhti millainen tahansa, niin vaunut pysyy kiskoilla nopeudesta ja kaarteista huolimatta. Linnun viitoittamaa tietä kulkee nyt Rouvali. Säveltäjänä suosittu Bruckner antaa teoksissaan tilaa musiikin monimuotoisuudelle. Jälleen puhaltimet saivat teoksen jälkeen myrskyisät suosionosoitukset, mutta ei jousistokaan jälkeen jäänyt. Olipa mukava ehtoo, Sallisesta huolimatta.
    Kyröön haettiin uuta kanttoria. Erään kokelaista lopetettua soittonsa kirkkoherra totesi: urkujen soidessa tunsin Herran voiman ja soiton lakatessa Herran armon.

Maanantai 06.04.2015
Iä:n ja taatan pääsiäinen tapissa. Viikolla vipinää ihan sopivasti. Uitu huhdottu useampanakin päivänä Kylpylän altailla laskentaneuvoksen ja Maijan kanssa. Todella vilkasta Kylpylässä eilen heti aamusta. Kylpylän pääsiäisvieraat altailla anivarhain. Ikäjakautumakin nuorempi kuin tavallisesti. Meirän sakki ja Pitko pitivät yllä senioreitten lippua.
    Pyöräniemen joka talosta osallistuttiin yökirkkoon. Jumalallista porukkaa meidän Iä ja naapurin Andrea. Isännät pitivät lystinsä pirtillä. Poliisi oli varmistanut yökirkkoväen ajokelpoisuuden; Esson ristillä puhallettiin pilliin. Onnesta ei takaisin tullessa, vaikka seurakunta taitaakin tarjota täällä ehtoollisen mehuna.
    Tänään aamuvarhaisesta lähtien lounasvalmisteluja. Iä:llä apuna Amanda ja Marleena; Amanda marenkien leipojana ja Marleena munien kuorijana. Karitsan potkat hankittiin Osaran lammastilalta Holman tilapuodista. Herranpieksut kun olivat hyviä Iä:n laittamina. Natiaisetkin söivät suut suippoina. Konstaa kyllä varoittelin, että karitsassa on villat mukana, mutta se oli Konstan mukaan taatan hevosenleikkiä. Niin olikin. Pitopöytään kuului monen muun herkun lisäksi poikien toivoma Iä:n sillimössö ja natiaisten toive pinaatti, missä kananmunan puolikkaat lötjötteli. Mämmistä ei Frantsilan sakki perusta. Ei oltu hankittu niin rovettakaan. Väkeä lounaalla 14, joten Iä:n suurkeittiön taidot koetuksella. Hyvin riitti. Karitsaa jäi vielä alkavalle viikollekin.
    Eikä jääty ilman kulttuuriakaan. Aurorasta on kehittynyt Anttilan Jannen valmennuksessa erinomainen pianisti. Plikka soittelikin ilman nuotteja osaamansa repertuaarin lounastajien iloksi. Ohjelmisto käsitti parempaa viihdemusiikkia Myrskyluodon Maijasta alkaen. Ja päivän lopun suunnattomaksi porukan iloksi Lukko voitti Tapparan. Olipa hyvä päivä Ilveksen kannattajille.

Keskiviikko 08.04.2015
Johan on huikua kerrakseen. Talo rytisee ja roska-astiat lentelevät. Onko tämä laitaa ? Iä:n kanssa uskaltaudumme kuitenkin aamu-uinnille kohlittuamme useampia kiviä taskuun. Kevätmyrsky on saavuttanut Osaran.
    Huolet kasaantuvat päivää päälle. Olen ilmoittautunut Järviskän hius-studioon kello kymmeneltä, ja kun saavun paikalle Järviskä istuu sakset sojossa huoneessa. Ei ole sähköjä. Nykyaika on tällaista. Kakarana ollessa kylän kiertävä parturimestari Mykkä-Nestori ei paljon sähköistä piitannut. Jätkä tuoliin istuun ja klipsuttimet töihin. Puudutusaineena potilaalle toimi leikkaamisen aikana holkissa röyhyävä työmies. Vesi vuoti asiakkaan silmistä. Mainitsen asiasta Järviskälle, jolloin hän ojentaa nähtäväkseni työpöydän ylälaatikosta samanlaiset klipsuttimet kuin Nestorilla. Järviskällä homma on näkemisestä kiinni. Huh huh, vielä on korvat tallella.
    Onnettomuudet jatkuvat. On hurujen lounaspäivä ja kyläravintola Sarvikin on ollut sähköttä aamulla. Ei siis toiveitakaan lihapullista tai silakkapihveistä. Mutta kyllä paikka hurunsa ja murunsa ruokkii. On possua ja broilerilaatikkoa ja jälkkäriksi sitruunaista valkoista vaahtoa. Senaattorin pannulla paistetut silakkapihvit ja taatan lihapullat vaativat pitkän perusteellisen kypsytyksen. Olkoon laitimmainen kerta, kun Herra hurujaan tänä vuonna koittelee. Hyvä seura ja jutut eivät sähköä kaipaa.
    Nelisenkymmentä senioria kokoontuu Isopappilaan kuukausitapaamiseen. Vieraana on äkkihälytyksellä kansalaisopistomme rehtori Pilvisen Pirkko. Pilviskä on luonnikas esiintyjä. Alkuvuosien muisteloissa hän kertoo jutun esimiehestään Äijälän Mikosta. Pirkko oli lähtenyt katsomaan luutien tekoa Jumesniemeen ja keikalta palatessaan tuli Mikko vastaan ja kysyi tulitko lentäen luudalla. Pirkko saa esityksessään seniorit irti liitoksistaan. Sitsin tuloksena tulee ensi kaudella opistoon karjalanpiirakkakurssi miehille, riista- ja kalaruokien valmistusta, myös miehille ja älypuhelimen käyttökurssi. Riistakurssille tuodaan omat kalat mukana; särjet ja sulkavat. Noin vaan ja kurssit heti täynnä ja opettajatkin löytyvät senioreista. Elokuiselle laivaristeilylle amiraali Savolaisen kaljaasilla ilmoittautuvat kaikki. Suuntana on Siuron koskibaari. Hiuli hei eikä seniorit pelkoa tunne ei.

Lauantai 11.04.2015
Ei kevätpäivä paljon tästä parane. Pihatyötkin maistuneet niin makoisilta, että. Kauan sitten sahattuja puiden oksia on kärrätty kokolle vietäviin pinoihin. Luonto elää vahvasti. Lammin veden peittämälle pellolle on saapunut ainakin sata joutsenta. Pitävät nekin omaa keväistä seremoniaansa. Tiettävästi meidän lahdella ei asu kuin yksi pariskunta, joten muiden matka aikanaan jatkuu.
     Aamulla mennessäni torille on Osaran tiellä sattunut onnettomuus. Koko talven kulmakunnalla viihtynyt kettu on kokenut loppunsa auton kanssa. Monesti myöhään kotiin palatessa on tuuhea häntäinen repolainen vilahtanut pihastamme pellolle. Olemme pelänneet kollimme Teron puolesta, mutta nyt se jännitys on ohi. Eilen suoritimme Iä:n kanssa kansalaisvelvollisuutemme Kyröskosken Sykkeellä. Tiukkoja olivat toimitsijat; eivät antaneet Iä:n tulla vaaliavustajakseni. Muutoinkin toiminta oli totista ja hidasta. Nuoret toimitsijat näyttivät valtansa eräällekin mummulle, joka aikoi äänestyspöydän viereen liian aikaisin. Ei politiikan tekeminen hauskaa ole, kaukana siitä ainakin Kyröskoskella. Ketä äänestin, olkoon salaisuus. Tievarsilla mainoksia katsellessani kiinnittyi taatan silmät punapukuisen Katja Luojuksen reklaamiin. Katja pistää ihan sopivasti näin vanhemmalle seniorille varttansa peliin. Näitä lisää !
    Paljoa emme Iä:n kanssa ehdokkaistamme neuvottele. Erimielisyydestä on ikävä esimerkki melko läheltä Osaraa. Siellä avioparin erimielisyys johti monta vuotta sitten siihen, että emäntä teljettiin kellariin äänestyspäiviksi.
    Tori suorastaan kuhisi väkeä. Kansanedustaja ehdokkaita oli useampia ja vaalikarja kävi nauttimassa ehdokkaiden tarjoamisista pahimpaan aamuhiukoonsa. Makkaraa olikin kiitettävästi jaossa. Minä lähdin tapaamaan ystävääni Hanhilahden Timoa, kun pitäjän aviisista näin, että mies torille poikkeaa. Timo on persoonallinen, joviaali mies, vähän vihreeseen vivahtava, vaikka kepua edustaakin. Timon tarjoamisetkin olivat miehen näköisiä; luonnonmehua ja munkkeja. Tuttuja oli torilla niin paljon, että hyvä kun kotiin pääsi lähteen.
    Kyllänsä on sielu saanut kevään vaaleista ja vielä viikko pitäisi kestää. Kuukauden päästä taas tiedämme, mitä eroa on Stockmannin tavaratalolla ja eduskuntatalolla. Stockmannilla hullut päivät kestävät vain viikon.

Tiistai 15.04.2015
On se niin hyvä, että meillä on Suomessa isäntä talossa. Kun nuoret miehet yrittävät potkia aitoja kumoon palauttaa Sauli villikot takaisin tarhaan. Ensin sai tukistuksen puolustusministerimme tänään valtiopäivien päättäjäisissä Tuppurainen. Tuppuraisen ulkomaan lehdistössä antamat todistukset Suomen hallituksen työskentelystä (?) asettavat kohralleen vanhan kansan sanonnan "kylän liru on kodin piru".
    Useassakin porukassa olemme tutkailleet toukokuun alussa alkavaa kolmostien parannusta Hämeenkyrössä. En vielä käsitä paljonko parannus kulkevaisia auttaa, mutta maksaa halvatusti. Eikä parannus korjaa edes liikenteellisesti pahinta tien kohtaa - Järvenkylän risteystä, mikä on tosi ikävä ja vaarallinen Järvenkylän puolelta kolmostietä ylittäville. Taas tuntuu, että suunnittelijoiden piirustuslaudoilla ei ole liiemmin paikallista asiantuntemusta kyselty. Muutenkin ensin pitäisi saattaa tehdyt tiet ajettavaan kuntoon ja jos rahaa jää rakennetaan uutta. Toivottavasti uusi hallitus ja eduskunta ottavat tämän asian vakavasti.
    Jääkiekon finaalit eivät kiinnosta pätkääkään, kun Jyppi ja Lukko on joukoista poissa. Jalkapallo sitäkin enemmän. Tänäänkin tv:n kattauksessa molemmat suosikkini Barcelona ja Bayern. Kummankin ottelut alkavat vielä samaan aikaan, joten toinen narulle ja jälkeen katsottavaksi. Tottakai kiinnostaa myös Ilves Veikkausliigassa. Ei kaikilla tamperelaisjoukkueilla olekaan joukkuetta kahden palloilulajin pääsarjassa.
    Ja annas olla, kun pesäpallo pyörähtää käyntiin. Uskon, että Eeron kanssa hieromme monet tikut persuksiimme Räpsän otteluissa.
    Aina tv:stäkin oppii. Aamu-tv haastatteli tässä aamuna muutamana dekkarimies Reijo Mäkeä. Niiltä sijoilta kirjastoon ja maistiaisiksi Mäen "Sheriffi". Uskaliasta, jos jään koukkuun. Kuinka kaikkeen ehtii uimisen, palloilujen, golfin ja kalastuksen ohella. Vaan mitäpä sitä eläkeläisellä muuta kuin aikaa.
    Marleenan kanssa kävimme ensimmäistä kertaa kokemassa katiskat. Kole lahnan liukkua, pari särkeä ja sammakko. Toivotaan ilmojen lämpenevän ja saaliiden paranevan. Kalakavereita löytyy ja Lotta on kysellyt jo golf-kursseista.

Torstai 16.04.2015
Kyllä mä niin mieleni pahotin. Piiri järjesti senioreille kurssin edunvalvonnasta. Kelan johtajistosta Anneli Taina veti tauluun taas sellaiset käppyrät, että syntiseksi tuli mieli 40-luvulla syntyneelle. Aina me ollaan lisäämässä tätä Suomen kurjuutta. Ilman meitä olisi kaikki paremmin. Perskeles. Eikä se meirän syy kai ole, että äidit ja isät on tuntenut kasvavaa seksuaalista viehätystä toisiinsa, eikä silloisella maan johrolla ole ollut käsitystä jakaa ilmaisia kortsuja sukupuolihurjastelijoille.
    Muutoin esitys paljasti, että kyllä Kelassakin riittäisi kirveellä töitä. Johtajia on, että päät yhteen kolisee ja tietysti palkkioviroissa olevia entisiä politiikkoja. Karsintaa ollaan kuulemma alkamassa. Hyvä niin.
    Muutoin päivä mukavanlainen. Kummijärjestömme Pirkkalan naisedustajat halasivat niin, että luennon ensimmäinen tunti meni nirvanassa hikeä pyyhkien. Kyllä kursseilla kelpaa käydä. Halausten lisäksi Linkosuo tarjosi maittavan lounaan, maksua vastaan.
    Poliisi järjesti maata kattavan ylinopeuksien ratsian. Kolmostiellä takaisin tullessa havaitsin kolme partiota, eikä yksikään ilman asiakkaita. Joka viikko näitä, niin kyllä valtio tienaa. Television mukaan monet sakon saaneet olivat vielä kiitelleet. Ilosena suomalainen maksaa rikkeensä, kun tietää, että hyvään tarkoitukseen eurot menevät; valtion pohjattomaan kassaan.

Perjantai 17.04.2015
Konsaan ei ole filharmonian konsertissa ollut niin paljon väkeä lauteilla kuin tänään. 80-pelimannia ja 150 mieslaulajaa, joten kyllä ääntä lähti. Suomen Mieskuoroliiton suurkuoroon oli koottu laulumiehiä aina Helsinkiä, Tamperetta, Hämeenlinnaa, Jyväskylää ja Seinäjokea myöten. Hieman pelootti alkuunsa, kun nämä Etelä-Pohjanmaan Jussit saapastelivat lavalle kansallispukuihinsa pukeutuneina, mutta ei siinä mitään rähinöitä Jussien ja muitten välillä syntynyt. Olivat saanet varmahan itte päättää paikkansa kuorossa.
    Esitettäväksi teokseksi oli valikoitunut Sibeliuksen Kullervo. Santtu-Matias johti ja solisteina Marjukka Tepponen (nätti kuin mikä ) ja jenkki baritoni Kevin Greenlow. Vaikka niin mahrottomasti Sibestä piränkin, niin Kullervo ei oikein taatalle kolahtanut, vaikka komeeta musiikkia olikin. Tampere-talo ei ihan viimeistä paikkaa myöten täynnä, mutta sama konsertti oli esitetty myös eilen. No ei niitä tyhjiä tuoleja ollut kuin muutama.
    Santtu-Matias ja filharmonikot ansaitsevat konsertista kymmenen plussan. Kyllä viehkeesti soivat hiljaiset osuudet ja voimallisesti Kullervon sotaanlähtö ja kuolema. On meillä orkesteri ! Solistit tuppasivat jäämään hieman orkesteri alle, mutta pisteet Kevin Greenlowille, jonka suomenkieli kaikui ihmeen selvänä. Marjukka vakuutti yksinlauluosuudessa Kullervon sisarena.
    Yleisö kiitti esiintyjiä hurjin suisionosoituksin seisaalleen nousten ja bravo huudoin. Harvoin on kuulunut teoksen osien välillä taputuksia, mutta nyt virhe tapahtui ainakin kahdesti. Luulen että syyllisinä olivat seinäjokiset, jotka ovat tottuneet melskaamahan aina kun Maila-Jussit on tuonut pesäpallossa juoksun.
    Notta mikää mies se sellaanen on, kun jo kaharen pullon jälkeen haparoottoo !

Maanantai 20.04.2015
Hyvä on että ohi on. Ja vaaleissa kaikki voittivat, ainakin jotain, sanoivat puoluejohtajat. Varsinaiset voittajat Kepu, Persut ja Vihreet. Kokoomus otti työvoiton (?). Kokoomukselle tappio oli kuulemma siedettävä. Kiitos häviöstä kuuluu tuppuraiselle. Odotettavissa oleva ikävä tappio on jo viikon verran hillinnyt herran ylimielisyyttä. Mutta demareille kolmas perättäinen tappio lienee karvas pala. Ja näillä mennään seuraavat neljä vuotta. Presidentti Salekin toivoi muutosta päätöksentekijöihin. Nyt sitä saatiin. Soini näytti, että persut ei ollut yhden kauden tähdenlento. Nyt jytkytetään !
    Iä istui eilisen vaalilautakunnassa. Hurja oli rupeama aamu kahdeksasta, ilta 23:een. Vaaliväkeä Kosken Sykkeellä oli lapannut vilkkaasti . Avustajaa ei ollut kukaan tarvinnut. Niin kovakuntoisia on kyröläiset ! Oma ehdokkaani livahti eduskuntaan, hyvä näin. Kyröläisistä ehdokkaista Ovaskan Jouni huulille 4466 ääntä ja varasijalle. Nuorelle miehelle ennustan hyvää tulevaisuutta politiikassa. Parhankankaan Kirsillä homma ei natsannut, 830 ääntä ja Pirkanmaan toiseksi viimeinen puolueessaan. Kyröläisiltä ääniä Kirsille 224, muille kokoomuslaisille Kyröstä 505. Huh huh. Jouni sai luottamuksen sentään 1597:ltä kyröläiseltä.
    Oman kappaleensa ansaitsee Hakasen Tepi. Viljakkalan mies keräsi ääniä 570. Wallinheimo ilmiö ei ole pesinyt vielä Viljakkalaan. Tepi luuti aikoinaan joukkueessani Hokkarien takalinjoilla jämeränä pakkina. Tepin kädenpuristus lauantaina torilla oli luottamusta antava. Eikä tullimiesten ratsiastakaan metsästysseuran kekkereihin ollut enää Tepille nostetta antavaksi. Ehkä ensi kerralla Tepi. Rohkeita päätöksiä Ylöjärven valtuustoon.
    Koville otti tämä vaaliaika, seuraavan kerran pakenen vaaliviikoksi ulkomaille. Korvat on vieläkin kuumana politiikan pakkosyötöstä. Aino syy, miksi kestin vaalit näinkin hyvin oli se, että ojensin tänään jalkani Tatjanan hellään hoitoon. Hoidon ohessa vähäsen pakistiin vaaleista. Sastamala oli saanut neljä edustajaa eduskuntaan. Onnea. Tatjanan hoidon ansiosta jalka nousee taas kuukauden kevyesti. Innostaa hypähtelemään tulevilla keväisillä kukkaniityillä. Onpa ollut onni, että vuosia sitten tapasin tämän erinomaisen jalkahuoltajan.
    Osaran mies oli S-marketin kassalla, kun hän huomaa toisessa jonossa olevan verevän naisen, joka hymyilee ja heilauttaa hänelle kättään. Osaran mies ei millään tunnista naista, mutta menee rohkeasti kaupan pihalla kysymään, että anteeksi, mutta tunnetko minut jostain , mihin nainen; luulen, että olet yhden lapsukaiseni isä. - Niinpä Osaran miehelle tulee mieleen polttari-ilta, milloin pojat olivat hommanneet hänelle bileisiin stripparin. Hiljaa naisen korvaan kuiskaten kysyy Osaran mies, että oletko se strippari kenen kanssa otettiin erä biljardipöydällä polttareissani Ellinvuoressa. - En, sanoo nainen, olen pojanpoikasi luokanopettaja.

Keskiviikko 22.04.2015
Nelisenkymmentä senioria lähti Mänttään. Erinomainen oli matka järjestelyiltään ja päivän kulttuuriannos oli rautainen. Kyllä kevätmatka piristää !
    Aluksi rantauduimme Keuruulle. Naisväki pääsi oitis nauttimaan mekkojen hypistelystä Annulin puodissa, mikä kuulemma oli avattu porukkaamme varten. Ja tarttuihan sieltä ladyjen mukaan jos jonkinlaista vaatenyyttiä. Miesosasto kulutti aikaansa politiikasta rupatellen. Maamme hallituspaikat jaettiin sulassa sovussa. Keuruun pappilassa ravittiin kurnivat vatsat. Mainio oli lounaspöytä erinomaisine salaatteineen sekä maistuvine muikkuineen ja spesiaali kaalikääryleineen. Tänne kannattaa poikkasta toistekin. Ei tarvinnut tyytyä pappilan hätävaraan. Pussitolkulla ostettiin kotiin kaalikääryleitä. Myös pappilan emäntäväen reipas palvelu pistettiin ilolla merkille.
    Ajo Mänttään ja tutustuminen paperi perkeleen tienoisiin ja seniorimme työhönotto haastattelut alkoivat. Hauskan esittelyn oli talo keksinyt, kiitos luonnikkaan töihinottajan. Jokainen sai valmistaa oman paperipalan oikein perinteellisellä menetelmällä. Tapahtumaan päätteeksi jokainen sai suosituksen määrättyyn työtehtävään. Iä:tä suositeltiin lypsäjäksi Serlachiuksen navetalle, Kahilan Penttiä jätkäksi metsäosastolle ja taatalle suositeltiin kamreerin paikkaa. Parempaakin olisi ollut tiedossa, mutta kravatti puuttui. Ei ikä mikään rasite ole, kun töitä haetaan
    Seuraavaksi matka vei Göstan kartanon uuteen paviljonkiin, missä aluksi kahveet makoisine leivoksineen. Opastettu kierros kartanolla oli tosi mielenkiintoinen, kiitos hyvän oppaan. Aikaa kierrokseen suttaantui puoli tunti yli odotetun. Niinpä oli pakko ajan puutteen vuoksi luopua Kahilan Pentin ehdottamasta poikkeamisesta Tampereella Kaijakan iltapäivätanssehin. Pentti olisi ollut halukas näyttämään seniorinaisille, kuinka jätkämieheltä taittuu Lapin tanko. Jäipähän ohjelmaa vastaisen varalle . Ehroton reissu !
    Pientä kärsimystä matkalla oli taatalla, sillä eilen pelattu ensimmäinen golf-kierros sai käyttämättömät kylkilihakset kipuileen. Kun vielä kierroksen jälkeen lähdin seuraamaa Amandan joukkueen harjoituspeliä Kankaanpäätä vastaan kylmässä kevään tuulessa, oli vaiva tavallaan itse hankittu. Räpsän C plikat ovat menneet roimasti pesäpallon taidoissa eteenpäin. Amanda pelaa sisäpeliä numerolla viisi, mikä merkitsee tykkilyöjän paikkaa. Ja kopsahtelihan ne pallot ihan perärajalle. Mielenkiintoinen pesiskesä odotettavissa. Pesueen urheiluharrastuksesta mainittakoon vielä, että Auroran ja Konstan kiekkojoukkue voitti Turussa pelatun kaksipäiväisen kovan turnauksen. Niin ne Iä:n ja taatan urheilugeenit jyllää !

Lauantai 25.04.2015
On se niin hyvä, että tämä helvetti päätty, nimittäin jääkiekon SM-liiga. Armahdusta asiaan toi toki Kärppien mestaruus. Hirveetä olisi ollut tästä vuosi eteenpäin katsella nokat pystyssä kulkevia tapparalaisia. Olen aina ollut pienemmän paikkakunnan puolella, milloin ei ole ollut kyseessä ainoa poikkeus -Ilves. Hattu ilmaan 17-vuotiaalle Ahon pojalle, joka hermottomasti höynäytti Metsolan. Huomenna Aho lennätetään 18-vuotiaiden MM-loppuotteluun Sveitsiin. Kyllä jaksaa !
    Vappuna alkavia miesten MM-kisoja aion katsella, jos aikaa liikenee. Olen vakaasti edelleen sitä mieltä, että maailman parasta ei niissä kekkereissä leivota, niin kauan kuin NHL pelit jatkuvat parhaiden osalta kisojen aikana. Kyseessä on jonkinlainen B-turnaus.
    Kyllä Osaralla asua kelpaa. Päivänä muutamana naapurimme Heikki pirautti Iä:lle, että kahvee pannu kuumaksi, kaloja tulossa. Pussukasta löytyi perattavaksi kolme siikaa ja lukuisa joukko isoja ahvenia. Savustuspönttö käyttöön ja useampana päivänä Iä ja taata herkutteli maistuvalla savukalalla. Semmosta on elämä Osaralla !
    Torstaina käväistiin Tampere-talolla filharmonikkoja kuuntelemassa. Kapellimestarina viittilöi mies Kiinasta asti: Lan Shui. Hyvin viittoikin ja filharmonikot innostuivat kovasti Shuista. Omanlaatuisensa silti Shui oli kapellimestarina. Sanoisinko; jäyhähkö jököttäjä. Lan innostui niin paljon Huang Ruon teoksesta Announcement, että ei ollut löytää tietä ulos lavalta kappaleen päättyessä. Solistina uzbekki , pianisti Behzod Abduraimov, jonka soittamana huima tulkinta Mozartin pianokonsertosta. Esitys oli eleetöntä teknistä osaamista. Ja lopuksi Iä:lle ja taatalle koko tästä kaudesta niin tuttua Nielseniä. Sinfonia nro 3 sädehti kapellimestari Shuin ja filharmonikkojen yhteistyön voimaa.
    Räpsän naiset juoksivat tänä keväänä ensimmäisen kerran kiilaan kotistadionilla harjoitusottelussa KaMaa vastaan. Tottakai istuimme Eeron kanssa tiiviisti katsomossa. Harjoituspelin luonne paistoi pelistä. Takkiin tuli kiitos lukemattomien söhellysten. Annettiin kuitenkin synnin päästö, kun kolme parhaimmistosta puuttui. Eikä pesäpallo päivältä siihen päättynyt, sillä illansuussa sai kyyditä kolmea upeaa pesisladya Tampereelle Lähteenmäen Päivin vuosijuhliin. Näitä kyyttejä kyllä heittelisi kerran viikossa ihan halauspalkalla. Matkassa oli kolme Suomen mestaruuden voittajaa.
    Jotain huonoakin; kylki on ollut kolme päivää kipeä ja turtana golf-kierroksen jälkeen. On tauti jotain opettanutkin. Ensi kerralla venytellään ja lämmitellään ohjeiden mukaisesti. Ei tämmöstä kolotusta siedä erkkikään.
    Melkoisen tanakka Osaran mies päräytti moottoriveneellä kesällä lauantai-iltana Kylpylään tanssehin. Tanssien lopulla syöttiin tarttui verevä mökkiläinen, mikä ilahtui suuresti saattotarjouksesta. Naisseuralaisen mökillä juotiin iltakahveet ja yönvietto alkoi yhdessä. Yöllä seslongissa mies kysäisi partneriltaan: onkos sulla ollu koskaan päälläs näin isoa kansilastia ? Mihin nainen: on kyllä ollut, mutta koskaan ei ole ollut näin vähän tavaraa ruumassa.

Keskiviikko 29.04.2015
Ei tämä Osaran sää oikein keväältä haiskahda. Ja kesän pitäisi olla tuloillaan. Siitä ilmoittaa ikkunalaudalla tepasteleva västäräkki, mikä kylmyyttä uhmaten napostelee ruokintapaikalta varisseita tähteitä. Näissä keleissä ei hyönteisiä, västäräkin pääruokaa, juurikaan ilmassa risteile. Tänään pyörsin vakaan päätökseni lopettaa talviruokinta ja hain kavereilleni lisää tukievästä.
    Kokouksia viikolla pidettiin melkein päivittäin. Seniorien hallitus kokoontui viimeisen kerran kevätkaudelle. Kimppa, mikä on kokoontunut melkein aina sata prosenttisena, kärsi naispuolisten ministereiden vähyydestä. Se heille suotakoon, niin aktiivisesti ovat toimineet, mutta surullisinta oli, että puhemies jäi ilman keväthalausta.
    Ritarikunta piti vuosikokouksensa Nokialla. Tosi yllätys oli upea kokouspaikka, Hempankaari. Upea paikka ja vielä tarjottu iltapalakin oli viimeistä päälle. Ei tarvinnut kotiin tullessa replata kylmiön ovia. Kaikenlaista touhua riittää ritareilla vuoden varrella ja jäsenkuntakin paisunut kuin Linkosuon kuuluisa pullataikina.
    Hurjasti odotan toukokuuta. Pesäpallotytöt kirmaavat kentille, golf-kierrokset vauhtiin ja mökkisauna lämpiään. Tulee se kesä tänä vuonnakin. Meinasi melkein unohtua, että viimeinen englannin tuntikin opiskeltiin. Mainiolle opettajalle ojennettiin sädehtivä skumppapullo. Arvatkaas kuka sai kunnian ojentaa muistamisen, taata tietenkin. Lämpimään halaukseen tärväytyi neljännes opiskeluajasta. Kiitoksena meille ope mainitsi, että olemme opiston aktiivisin keskusteluryhmä !
    Voihan itku, taas on unohtunut valpurin tärkein asia. Iä:tä tarvitaan. Käynpä kysymässä vappusiman ohjetta; tuliko Koskenkorvapulloon kaksi vai neljä rusinaa ? Hyvää Vappua !