ylapalkki

 
blogit
palaute
paasivulle

Perjantai 01.07.2016
Ensimmäinen puolivuotta on lusittu vuodesta. Ei mitään, ihan kivasti marjat kipossa. Nautittu junnujen menestyksestä pelikentillä, uitu ahkerasti Kylpylässä, ja niin päin pois. Lisää tunteja täytyisi saada seniorin vuorokauteen; kaikkeen ei ehdi. Mukava on katsella natiaisten innokasta liikuntaa, oman liikkumisen kanssa vähän niin ja näin. Golfin tavoite siintää kaukana suunnitellusta.
     Voihan tätä suven suloisuutta. Vanhan Yrjölän tienoilla on palattu aikaan kymmeniä vuosia taaksepäin, kiitos naapuriemme Andrean ja Jukan. Kyllä on kotoinen tuntu kun 60-päinen kyyttölauma esittää laitumelta aamun tervehdyksen Kyllä olisi Miinakin äkkijyrkkänä, kun tietäisi mitä Pyöräniemessä puuhataan. Lintumiehenä olen varronnut kyyttölaumaan kottaraisia, mutta vielä ei ole tieto kiirinyt suurimpiin parviin. Kottaraisilla tarkoitin tällä kertaa lintuja !
     Koreesti on oltava tänään Suomessa. Niinistö saa vieraakseen naapurin isännän Putinin. Sujuvat suhteet vallitsevat johtajien välillä. Ei kyennyt Haloska näihin keskusteluihin, kunhan kravatissa riippui. Toisaalta näissä tapaamisissa mietin aina, kuinkahan vakavasti Putin Niinistön ottaa. Muutamia namuja voidaan jakaa, mutta entäs sitten, kun tulee isommat asiat pöydälle. Mitä se vanha sanonta kertoikaan siitä voissa paistamisesta.
     Nyt herää Iä:llä ja taatallakin suvi elään. Senioreissa parikin tilaisuutta heinäkuulla, ainakin parissa kesäteatterissa ehdittävä poikkeamaan ja pesä- ja jalkapallo jatkuu. Iä aloittaa jo huomenissa; tapaa sisarensa Hauholla ja pyykkäävät Hauhon kalmistossa mummun ja vaarin hautakiven. Kiva olisi nährä, kuinka työn logistiikka sisarien kanssa hoituu. Sen tierän sanoa, että työnjohto tulee kumminkin muualta kuin Osaralta. Onpa onneksi, jos eripuraa syntyy, pyykkäyksen kohde kestävää laatua. Ehdotin Iä:lle lähteissä, että ottaisi aikas pinon likaisia farkkuja matkaan. Eikös niitä juuri kivipyykätä ? Iskelmän mukaan, kauniit pesijättäret kokoontuvat Hauholla !

Maanantai 04.07.2016
Kyllä repii, kun Islanti otti ja hävisi Ranskalle EM-futiksessa. Varauduin ehtoolla sillimiehien sensaatiomaiseen jatkoon, vaan toisin kävi. Kun pallo poimittiin toisen kerran islantilaisten verkosta, sammui taatan tv. Mutta pitkälle islantilaiset tiensä turnauksessa taistelivat ja mikä parasta pelasivat itsensä moniin eurooppalaisiin sydämiin. Ehdoton suosikki jalkapallon maajoukkueista jatkossakin.
    Ei silti, vaikea oli taatan valita illan otteluun suosikki, sillä vietimme viikonloppua Konstan kanssa, miehen, jolla päällään oli Pogban paita. Siinä mielessä soin voiton ranskalaisillekin. Valinnat ovat vaativia ja jos Konsta olisi katsellut peliä meillä, olisimme yhdessä iloinneet Ranskan voitosta. Ei taata näissä asioissa pistä puntariin parhaita kaverisuhteita.
    Aamulehti on erinomaisen otettu Patrik Laineen vanhempien mahdollisesta verotuksesta, jos poika pistää allekirjoitustaalat äidin ja isän tileille. Näistä lausunnoista päätellen Laine on vielä lapsi. Eikä moniakaan suomalaisia asia sureta. Hilloa tulee jatkossa niin paljon verottomana, että muutama kymppitonni veroina Suomen valtiolle ei asiaa mihinkään hetkauta. Isompiakin asioita koskien suomalaisten epäoikeudenmukaista verotusta olisi Aamulehdenkin kerrottavaksi.
    Kesäteatterikausi on Kyrössäkin korkattu. Nyt vuorossa oli Maaseudun Taiteellinen Teatteri Heiskan pihapiirissä. Sain lukea Röyhylän kesäkimarasta jo toisen arvostelun, ensimmäiseksi ehti paikallinen aviisimme ja toiseksi tohtori Rajala. Mukavaa hehkutusta paikallisesta kesänäytelmästä antaa tohtorimme. Pieni lainaus "ilta oli ihmeen tyyni ja lämmin ", notta ainakin joku on ollut kohrallansa. Panu jää kaipaamaan vain muutamaa asiaa; "otollista esityspaikkaa, hyvää tekstiä, luontevaa henkilöohjausta ja tuoretta, omaperäistä musiikkiohjelmistoa." Täytyypä taatankin esitys katsastaa.
    Tänään pistettiin Iä:n kanssa peukalot multiin ja istutettiin liljoja talon kupeeseen. On se sitten somaa yhdessä kukkapenkissä pyllistellä; heinäkuista erotiikkaa Osaralla.

Torstai 07.07.2016
Melkoinen on ollut meininki kuluneella viikolla. Kun kaikkien kesämenojen lisäksi vielä tv tarjoaa viihdettä urheilun muodossa, niin kiirettä pitää.
    Ruljanssi alkoi tiistaina, kun Seniorit olivat päättäneet lähteä kannustamaan meirän C-tyttöjä SM-sarjan karsintapelissä. Sää ei kaksinen ollut, mutta toistakymmentä senioria paikalle eksyi. Ja kyllä kannatti, vaikka niukasti Porilta kuonoon saatiin. Kovasti ihmeteltiin, että mistä Kyröön on näin mainio peliporukka tullut. No sepä olisi pitkä kertomus, kun plikat vuosia sitten päättivät, että Kyröstäkin pesäpallossa menestytään.
    Pientä pakkopullaa peli tietysti Räpsälle oli, sillä sarjan voitto oli jo ennen ottelua räpsättärien kassissa, eikä Poria ihan mahdottomasti viitsinyt kurittaa, kun heillä on vielä jatkopaikka varmistamatta. Senioreissa ihmeteltiin, kuinka mahtava on silakan kasvua antava voima, sillä Porin joukkueessa hääri kolme hyvinkin mittavaa; rintavaa ja reitevää C-tyttöä.
    Tultiin keskiviikkoon ja hurujen lounastilaisuuteen. Paikalla maiskutteli perusporukka markkinointineuvos, senaattori ja allekirjoittanut ja pitkästä aikaa myös laskentaneuvos. Ette arvaa kuinka korvaa säväytti, kun emäntä kävi korvaan kuiskaamassa, että kannen alta löytyy myös lihapullia. Mahtava ylläri ! Vähältä piti, etten rynnännyt keittiöön suorittamaan kokin pystyhalausta. Ehkä Iä:n paikalla olo sai miettimään asian toisenkin kerran. Pystyhalaus suoritetaan kiinteänä 1 min 12 sekunnin halauksena, missä ajassa syke nousee tapissa 220:neen. Kyllä on ollut pullista piilottelemista sillä ajatelkaas, paikalta löytyi myös yksi kylän kuuluisimmista lihapullan ahmijoina tunnetuista daltoneista. Kyllä Sarven plikat niin meirän puolia pitää.
    Ja muutenkin kattaus oli mahtava; broileripataa, spagettia ja jauhelikastiketta. Senaattori esitti pyynnön emännällemme, jotta eikö lautasten kokoa voitaisi suurentaa. Tämä syystä, että muutamat ovat omaksuneet yhden tankkauksen taktiikan ja liian kukutetulta lautaselta voi matkalla herkkuja tippua.
    Tänään korkattiin Seniorien kanssa kesän ensimmäinen teatteri. Peräti viitisenkymmentä senioria tuppautui Aren bussiin, kun matka kohti Viikinsaarta alkoi. Määränpää oli Junnu Vainion musiikilla kulkeva "Albatrossi ja Heiskanen ". Taisi tulla nähtyä heti ensimmäiseksi kesän paras tältä sektorilta. Laulavat näyttelijät erinomaisia, orkesteri täysi kymppi ja viihdemies Virtasen teksti soljuu hauskasti. Näytöksestä henkii kesäisen rento ote. Kannattaa poiketa !
    Kun tähän vielä lisätään houkutteleva Viikinsaaren ympäristö ja laivamatka, niin johan on täydellistä. Onnistui huonommassakin säässä. Ja esiintyihän lavalla myös kyröläissyntyinen Turkka Mastomäki. Eipä tiedetty ennen Turkan laulutaidoista, nyt tiedetään ja hyväksi havaittiin. Oma suosikkini komeljanttarina Eppu Salminen hauska, mutta kuten sanoin, koko ryhmä mainio.
    Senioritkin tykkäsivät; päästiinhän samalla matkalla ajamaan bussilla ja risteileen. Eikä ravintola Viikinsaaren lounaskaan hassumpi ollut. Muuten arvosanaksi kiitettävä, mutta tortut loppuivat kesken !
    Lisäksi senioritkin olivat voimakkaasti esityksessä mukana. Eipä tiedetty ennen pankinjohtaja Sepon tanssillisista kyvyistä. Tänään kiihkeähkön koreografian omaava tanssinumero Anneli Rannan kanssa näytöksessä aiheutti sen, että Seppo joutui väliajalla lukemaan pari sivua päivän epistolaa Viikinsaaren kappelissa, ennen kuin Vuokko suostui tuomaan tanssijamme toiselle jaksolle. Näytelmän toisella jaksolla keskeisessä roolissa antennimiehenä kunnostautui joukostamme Teiskonlahden Seppo. Olettaa sopii, että molemmille Sepoistamme tarjotaan kiinnitystä Viikinsaaren teatteriin ensi suvena. Näin hauskaa ei ollut eres silloin, kun anoppia naarattiin.

Sunnuntai 10.07.2016
Harvoin saa katsoa jalkapalloa niin asiantuntevassa seurassa, kuin taata eilen. Vanhan-Yrjölän pirtti oli kuin pikkupariisi, kun Konstan kanssa aloimme nauttia EM-kisojen loppuottelusta. Oman tuulahduksensa tunnelmaan toi Konstan Pariisista hankkima Ranskan lippu ja päällä Pogban paita. Parin tunnin sisällä tulisi Ronaldon jengille noutaja.
    Toisin kävi ja kyllä meitä sapetti. Ja Ronaldokin klinkkasi jalkavaivaisena kentältä kesken ottelun. Voittoa piti huuhdella suomalaisella samppakaljalla: sitruunasoodalla ja mahdollisuuden tullessa hankintaan, yhtä monella osterilla kuin gallialaiset maalaa. Toiveeksi jäi !
    Mutta hyvät olivat kisat, vaikka katsomatta jäi monen iltapelin toinen puoliaika. Vanhuus vaatii veronsa ja Iä:llekin piti antaa töllöö sarjojen seuraamiselle. Mutta kisat kruunasi Konsta ja loppuottelu. Konsta viettää meillä lomaa, kun sisko Aurora ja vanhemmat ovat pesisleirillä Hyvinkäällä ja seuraa tarkasti, koska heinänteko on aloitettavissa.
    On niin ihania nämä nuoret naiset. Tänään rippivuorossa oli naapurin Flora. Onnitellessa sanoinkin Floralle, että harvoin saa halata kotimaan nousevia tähtiä. Pari vuotta sitten Flora jätti pesiksen ja siirtyi näytteleväksi laulajaksi. Rooleja on lahjakkaalle nuorelle naiselle riittänyt ympäri vuoden ja mainetta niitetty laajalti Kyrön ulkopuolella. Pitojen trahteerinki yhtä raikas kuin juhlakalu.
    Yleisurheilun EM-kisat päättyivät surkeaan suomalaisten menestykseen. Olimme mitalitilastossa viimeinen. Hirvittää valmennusjohtaja Kemppaisen lausunnot, millä pyritään vakuuttamaan lähinnä sponsoreita ja fanaattista yleisurheiluyleisöä. Etkö Kemppainen voi tunnustaa, että kisat menivät suomalaisten tavoitteilta hanuriin ? Taata Yrjölä oli ainoa suoran informaation jakaja, joka tv:n haastattelussa sanoi, että valmennettavansa Kankaan kaksi ensimmäistä heittoa oli kuin olisi viety lasta paskalle. Hyvä Matti, hyvä Hämeenkyrö !
    Naapurimme Ikaalisten Urheilijoiden edustajat ovat tosi urheilumielellä liikkeellä, sillä suomalainen pikajuoksija ei konsaan tule olemaan olympialaisten tai MM- ja EM-kisojen mitalikorokkeella. Syy; katsokaa poikien fyysistä olemusta kilpailijoihin verrattuna. Nopeaa massaa pitäisi löytyä 80 % enemmän.
    Ruuskanen oli mies paikallansa ja mieltä lämmitti median suosikin ponsse Pitkämäen putoaminen jatkosta. Valmentaja Kankaan olisi pikimiten syytä kirjoittaa presidentin kansliaan kirje, missä todetaan, että onhan Tero tänä vuonna linnan kutsuilla mukana. No positiivista; nuorten esiintyminen mm seiväshyppääjä Murron, joka haastattelussa mainitsi, että kisoista lähdetään hakemaan voittoa, eikä tähdätä viimeiseen pistesijaan. Ja auta armias, kolmiloikkaaja Mäkelä oli haastattelussa varsinainen papupata. Toivottavasti tulevaksi kumppaniksi löytyy hiljainen mies.

Torstai 14.07.2016
Mahtavia väliaikatietoja tulee pesiksestä. Auroran E-tytöt taistelemassa Suomen parhaan E-tyttöjoukkueen vakanssista Hyvinkäällä ja ovat kovassa kilpasarjassa selviytyneet neljän parhaan joukkoon. Mestaruudesta kilvoittelee 46 tyttöjoukkuetta. Hih-huu ja heinähattu taivaalle!
    Eikä tässä kaikki; isä Jani valittiin Itä - Länsi ottelun Lännen pelinjohtajaksi. Jani on meirän pojista toinen Jussin jälkeen jolle kunniatehtävä lankeaa. Eikä hassumpi tuntunut valinta olevankaan; Länsi pussitti Idän iltaottelussa 13-4. Lännen joukkueessa Räpsältä kaksi pelaajaa Elina ja Camilla. Näin tehdään tunnetuksi Hämeenkyröä maailmalla. Loppuottelut pelataan huomenna; aamusella välierät ja iltapäivällä mitalipelit. Saas nährä kuinka käy !
    Pesäpallon merkeissä pyörähdettiin Eeron kanssa illansuussa Kankaanpäässä. Täytyyhän sitä yksi miesten superin ottelu kaudelle katsoa. Vieraaksi Kankaanpään Maila sai Raahen. Kaikki nähtiin tasaisessa väännössä, mitä pesäpallo voi tarjota. Ratkaisu löytyi vasta kahden kotiutuskisan jälkeen. Mielipiteeni ei pesäpallosta muuttunut; katson edelleenkin mieluummin naisten kuin miesten pelejä. Sopivat hitaammalta rytmiltään taatalle paremmin. Eikä se naisten vahtaaminen muutenkaan hassumpaa ole taatan silmälle. Ja toiseksi todettiin, että Piikkilän Penan kyrsät voittaa Kankaanpään vastaavat 5-0.
    Kyllä me suomalaiset ollaan tyhmiä. Että jaksetaan kiinnostua, kun toimittaja T. Ykspuska haastattelee tätä halvatun bimboo Aueria. Tapaus Auer osoitti kuinka kusetettavissa suomalainen oikeuslaitos on ja kaikki kansan kustannuksella. Peli olisi pitänyt puhaltaa poikki ensimmäisen tuomion jälkeen, oli se sitten mikä tahansa. Nyt maksetaan ja reilusti.
    Ihmettelen Maikkaria, että naisen syksyllä tulevan kirjan julkistamistilaisuus puffataan näin överisti. Mutta näistähän suomalainen nauttii. Aikaa myöten näemme naikkosen tositeeveen toimittajana, tangomarkkinoiden juontajana Jari Aarnion kanssa ja loppuviimeksi lastenohjelmien Anneli-tätinä ja Jari-setänä. Saattaapa olla, että duo esiintyy parin vuoden sisään jopa Hämyfestareilla. Muuten olen edelleenkin sitä mieltä, että jotkut tällaiset tapaukset olisi ollut paras syöttää pieninä kissoille !

Perjantai 15.07.2016
Oletteko kuulleet vuoden suosikkisävelmää Hyvinkäältä ? Se kuuluu näin:
    Räpsä on E-tyttöjen Suomen Mestari, Suomen Mestari, Suomen mestari,
     Räpsä on E-tyttöjen Suomen Mestari, Suomen Mestari, Suomen Mestari
    niin yksinkertainen, mutta viihdyttävä sanoitus, mikä saa mielen liikehtimään ja ihon kananlihalle.
    35 vuotta tapahtumaa varrottiin Lehtisen Eeron kanssa ja nyt; se on täällä tänään. Taatalla aivan erityinen syy iloon; mestaruutta olivat tuomassa Aurora ja pelinjohtaja Jani, tietenkin loistavan joukkueen kanssa.
    Turhempiakin matkoja on tullut tehtyä, kuin tänään Hyvinkäälle loppuotteluun. Meitä oli paikalla kolmisenkymmentä intomielistä pesäpallon harrastajaa Kyröstä, jotka pelin aikana jaksoivat uhmata vallitsevaa kaatosadetta. Loppuottelussa vahva Pori kaatui 6-0 ja aamun välierässä Laitila 17-3. Kenellekään ei jäänyt epäselvää, mihin mestaruus kuului. Oli siis saatu Räpsän ensimmäinen Suomen Mestaruus !
    Varmasti kuntamme johdolla menee kesäloma miettiessä, kuinka palkita Suomen Mestarimme Hämeenkyrön tunnetuksi tekemisestä. Saas nährä, mitä Hämeenkyrön kunta kunnantalon mitalimehuilla mestareille ojentaa ? Palkinto julkaistaan syyspuolen paikallisaviisissa. Useamman vuoden ahkerasta harrastamisesta on kiva saada kotikunnan huomionosoitus.

Maanantai 18.07.2016
Poikkesimme eilen tarkastamassa Kyrön toisen kesäteatterin. Miksi tie polkua pitkin teatteriin tuntuu aina niin tutulta ? Jonkinmoinen lämmin tuulahdus menneitten vuosien myötä saa polulla valtaansa. Tulihan siellä palloiltua monta suvee ja ainoastaan mukavia muistoja on jäljellä.
    Uudet tuulet puhalsivat Myllykolussa. Näyttämöllä pelattiin Satulinna nuorten tekijöiden voimin. Mukavaa oli poiketa, ainakin Iä:n ja taatan suun näytös sai useamman kerran naurunmarjanteelle. Ihailla täytyy asennetta, millä nuoriso heittäytyy näytelmään. Oli liikunnan riemua, hauskoja tekstillisiä oivalluksia; tuntui ihan kesäteatterilta. Musiikilliset kuviotkin hoidossa. Hyvä nuoriso !
    Ja totta kai kokeneemmatkin tekijät Niemisen Pipsa ja Koskisen Matti mukautuivat menoon. Pipsa taitaa olla tänä kesänä lähellä unelmarooliaan Ruususena. Tiedän kyllä, että jotain muutakin tämä Hämeenkyrön grand leidi vielä halajaa.
    Joukossa on myös näyttelijöitä, joiden kyvyt kantaisivat isommillekin näyttämöille; Hanna Rajakoski tulee mieleeni ensimmäisenä. Mainioita säestäjiä Joakim Pihlajaniemi, Taneli Läykki ja Joni Kaarna. Kesäteatteriksi esitys on sopivan pituinen; puolitoistatuntia ja kritiikiksi, muutaman voimasanan voisi poistaa. Siinäpä se !
    Tänään on urheilupäivä. Osallistumme Pekan kanssa seniorigolfiin kotikentällämme Lakesidessa. Erinomainen sää houkuttelee kisaan 55 senioria. Kauden ensimmäinen kierros Järvenrannassa sujuu aika takkuisesti, mutta näissä kisoissa ei kamppailla verissä päin, vai mitä ? Lisää kierroksia, niin eiköhän se siitä.

Torstai 21.07.2016
Käytiin kesäteatterissa Heiskalla, missä pelattiin kappaletta "Röyhylän kesäkimara". Homma sujui viime vuodesta saaduin opein; paljon musiikkia ja taustalla höllä tarina. Katsomo melkein täynnä kesäistä väkeä ja ilma kuin morsian.
    Hämeenkyrössä vaikuttava parempi kriitikko tyrmäsi esityksen täysin, taata ei. Pääasia on, että yleisö viihtyy ja että yleisöä riittää. Järjestävä taho ei paljon henkseleitä paukuttelisi, mikäli katsomossa istuisi näytännössä muutama kymmenen korkeatasoisen teatterin ystävää. On huomioitava myös, mihin paikallinen harrastajataso yltää.
    Hyvin esitetty ja laulettu musiikki oli jälleen pääosassa. Mäensivun Kompo potki kappaleisiin rytmikkään meiningin ja laulajat selviytyivät erinomaisesti stemmalaulusta. Mielenkiinnolla seurasimme toisen polven hurun Hirvelän Hannun työskentelyä koskettimien. Svengiä riitti niin kuin Kärkimaan hieholla kesälaitumella.
    Pari mainintaa vielä mainiosta ryhmästä: Snellmannin Jussin tehtäväksi tulee katsojien herkimpien tunteiden värisyttäminen laululla "Jokainen ihminen on laulun arvoinen". Jussi jaksaa yllättää vuodesta toiseen ja eletyt 87 vuotta ei tunnu missään. Siinä on meille seniorin mallia ! Koulukaverini Markku Väre, Kyrön taunopaloksi mainittu, yllättää tänä suvena myös taustalaulajana. Markun kyvyt on ohjaaja imenyt viimeiseen pisaraan, sillä hän on ainoa, jolla esityksessä on kaksoisrooli. Vaatteiden vaihto tapahtuu Röyhylässä peräti kolme kertaa, mutta metsäneuvokselta tämä käy. Jo nuorena miehenä Markku oli tunnettu tyttöjen keskuudessa nopeana riisujana.
    Siltalan Beni on löytänyt mainion reseptin kesäiseksi viihdykkeeksi. Kiitos kuuluu myös Mäensivun Raimolle ja yhtyeelle. Yhtye tarjoaa mainion taustan innokkaille nuorille laulajille ja muullekin ryhmälle. Jos jotain kritisoitavaa olisi, niin esitystä olisi ollut varaa tiivistää tekstin osalta aika reippaasti. notta piippuhyllyllä polvet koukussa istuvan vanhuksen fysiikka kestäisi.

Lauantai 23.07.2016
Jo on kelejä pirellyt, meinaan heinänteon kannalta. Alkuviikosta Borgströmin Annen lupaama poutajakso toteutui, mutta annas olla, kun tuli perjantai ja paalauksen piti alkaa, niin kosteaa oli tavara nyytiin pantavaksi. Kovin oli apea heinäväen mieli, sillä meillä laitetaan sato pikkupaaleihin ja myydään hevostiloille ja pollen talviset tarjottavat täytyy olla korjatessa kuivia just eikä melkein. Muuten hevon keuhkot sanoo köh köh ja ravi ja ratsastus eivät kauaa luonnaa. Syy heinän kosteuteen oli lämmin, pilvinen ja mähkiintynyt ilma.
    Onnesta tänään homma luonnasi ja nuorisomme lisättynä muutamalla reippaalla talkoolaisella hoitivat ainakin osan heinistä latoon asti. Erityisen kovasti homma on rassannut Konstaa, joka meillä huolehtii heinätöiden logistoinnista.
    Viikolla on nähty meillä esimerkki siitä, kuinka osaralainen suhtautuu epäonnistumisiin. Amandalla on ollut useampi peli, kolme kaikkiaan viikolla, mistä tuloksina on pelkkiä voittoja. Vuoronperään räpsättäret kaatoivat Seinäjoen, Pöytyän ja Mansen kotikentällä. Kireimmälle meirän C:n pisti Pöytyä, mikä vei pelissä yhden jakson, muut olivat läpihuutojuttuja. Pöytyä pelissä Amandan iskut peräkentälle nousivat jatkuvasti kopeiksi, mitkä pöytyäläiset helposti poimi, eikä tainnut oikein muutenkaan onnistua Amandan peli. Niinpä ottelusta tuli kotiin pelaajatar, joka ei sanaakaan puhunut ja muutenkin huokuili paksut myrskypilvet Amandan taivaalla.
    Varttin kuluttua kotiin saapumisesta saapui Amanda maila ja pallo mukana meirän pihaan ja vanhan aittan seinät saivat vastaanottaa hirsiinsä tunnin lyöntiharjoituksen. Kyllä paukkuvat lyönnit pian paikalleen ja mitä tapahtui; Mansen pelissä tuloksena kaksi lyötyä kunnaria ja muutama tavallinen ja kun ulkopelikin luisti erinomaisesti, plikka pokkasi pelin ykköspalkinnon. Näin asiat hoidetaan, eikä kiviä potkiskellen ja kiroillen. Olisi Noora-Lotallekin esimerkkiä.
    Muuten voiko mielenkiinnottomampia Kalevan kisoja olla kuin tänä vuonna. Parhaat eivät osallistu ja ne, jotka on valittu olympialaisiin varovat paikkojansa. Muutenkin on aikoihin eletty. Esimerkiksi kuulantyöntäjät yhtä lukuun ottamatta hätyyttelevät 17 ja 16 metrin rajaa. Eikä se yksi 19 tilannetta pelasta. Tulossato on ollut erinomaisen nuiva. Ja Ylen toimittajat Petra, Niki ja Mika, niin hyviä kuin ovatkin, yrittävät pumpata katsojiin kisahenkeä.

Keskiviikko 27.07.2016
Heinät larossa ja ämmät pirtissä, vai kuinka vanha osaralainen sanonta kuuluu. Heinäkuun helteessä, rusketus kelteessä eli vietossaan oleva kuukausi tarjosi sittenkin komeat heinäpoudat. Lämpöä vähän liiankin kanssa, mutta ei siitä käy valittaminen.
    Aikoihin on eletty Osaran kulmalla, sillä jossain vaiheessa tuntui vakavasti siltä, että aika entinen ei koskaan enää palaa. Mutta palannut on. Tarkoitan tällä sitä, että ympärillämme vallitsee hekumallinen maalaismaisema. Talomme toisella puolella käyskentelee 70-päinen kyyttölauma ja toisella puolella sama määrä lampaita. Onko mitään ihanampaa, kuin herätä aamulla viideltä Iä:n vieressä kuuntelemaan lampaiden määintää avoimista ikkunoista tai kyytön ammuntaa. Tämä se on vasta elämää !
    Mieleen tulee aika, kun minulla oli aina oma nimikkosonni. Ja nimikkosonnilla oli nimi joltain Ilveksen jääkiekkoilijalta. Vuoron perään navetassa majailivat Koiso, Kilpiö, Siltanen ja Summanen, muutamia mainitakseni.. Hyvässä hoidossa pojat olivat, sillä jokaisen opetin nauttimaan karkista ja makupalan saatuaan huulipieliä nuoltiin useampi minuutti.
    Mutta jatketaan vielä tämän päivän asioilla. Pitkään aikaan ei ole ollut niin runsaita pääskyspoikueita kuin nyt. Kuutisenkymmentä poikasta suorittaa päivittäin ahkeria lentoharjoitteita pitkää muuttomatkaa varten. Kotinsa monet pariskunnat ovat perustaneet meidän hallille. Myös västäräkeillä on ollut onnistunut poikasvuosi. Nämä veitikat ovat tehneet pesänsä jopa meidän vanhan Fergusonin nokkapellin alle. Notta suhinaa lintuosastolla piisaa. Mainittava on myös talitinttien runsaus. Lisäksi kollimme Tero on allekirjoittanut siivekkäiden kanssa sopimuksen rauhasta. Kolli nimittäin nukkuu päivät pirtin keinussa ja jahtaa öisin hiiriä ja myyriä.
    Räpsä on kilvoittelemassa Lappeenrannassa C-tyttöjen Suomen mestaruudesta. Tällä haavaa aihe on niin arka, että palataan asiaan vasta lauantaina. Alkusarja on selvitetty voittajana ja 24 maan parhaiden C-tyttöjen ryppäässä olemme jo kahdeksan joukossa.
    Osaran mieskin on palannut kuvioihin. Helteiset ilmat olivat aiheuttaneet vatsanpuruja ja niinpä Osaran mies marssi terveyskeskukseen ja kertoi lääkärille, että jokin on vialla, kun paska tulee ulos pieninä neliöinä. Lääkäri pyysi Osaran miestä ottamaan housut alas ja asettautumaan tutkimuspöydälle vatsalleen. Pian lääkäri otti pöydältä sakset ja napsaisi jotakin poikki. Osaran miehen tiedustellessa lääkäriltä, jotta mikäs se ääni oli, vastasi lääkäri, että lyhensin verkkopaitaa kolmellakymmenellä sentillä.

Sunnuntai 31.07.2016
Jos suvi on jotain Frantsilan dynastialle tarjonnut, niin huikeaa menestystä pesäpallossa. Porukasta löytyy neljä Suomen mestaria; E-tyttö Aurora, C-tyttö Amanda sekä pelinjohtajat Jani ja Jussi, E-ja C-tytöt. Yhtään enempää ei voi kaudesta saada ja onhan joukkoon lisättävä myös aluemestarit Lotta ja Marleena.
    Niin siinä kävi kuin pelättiin, Lappeenrannasta Aren kyytiin nousi eilen Räpsän toiset Suomen mestarit hivuttavan, viikon kestäneen taistelun jälkeen. Turnauksessa kärsittiin ainoastaan yksi yhden juoksun tappio Porille, sekin taktikoinnin tähren. Juuri tuona päivänä raivosi joukkueessa kuratauti ja joukot oli saatava ehossa iskussa varsinaisiin ratkaisupeleihin. Loppuottelussa kaatui Seinäjoki puhtaasti 2-0, notta nyt on jokapuolelta Suomea olevat joukkueet pistetty pakettiin.
    Virallisia mestaruuksia Räpsä ei ole aiemmin saanut, vaikka pesistä on hutkittu Kyrössä yli kolmekymmentä vuotta ja sitten tulee samana vuonna kaksi. Historiallista koko valtakunta mukaan lukien, että maalaisseura menestyy näin komiasti. Ja ainakin Frantsilan perheessä tulos on uusi maailmanennätys.
    Kyllä otti taataa pattiin, kun tulin luvanneeksi itseni kuuluttamaan naisten superin peliä Hämeenkyröön. Lappeenranta olisi kiehtonut mieltä paljon enemmän. Ei silti, juhlallisuudet vallitsivat täälläkin naisten pelin tauolla; esittelin E:n uunituoreet Suomen Mestarit ja Räpsän perustaja ja sielu Lehtisen Eero sai kaulaansa E-tytöiltä samanlaisen kultamitalin kuin plikoillakin on sekä tiätysti ruusun. Eero oli kaiken tämän pahan alku Kyrössä. Yhtään ei olisi ollut kuvasta pois, mikäli Raija ja Penttikin olisivat hilut kaulaan saaneet. Alusta alkaen tämä parivaljakko on tehnyt Eeron kanssa pesäpalloilijoidemme hyväksi suurenmoista työtä. Kolmikon siipien alla ovat tuhannet nuoret aikojen saatossa saaneet mahdollisuuden osallistua erinomaiseen liikuntaan.
    Mansen naisjoukkue kohtasi siis eilen Kempeleen ja hävisi. Näin, sikäli kuin ehdin kuuluttamiselta katsoa, Mansen kauden ensimmäisen pelin. Joukkuehan on pärjännyt vähintäänkin kohtuullisesti sarjassa, sijoitus neljäs, mutta kyllä tänään tekeminen tuntui kovin aneemiselta. Jos tällä pelillä Suomen kärjessä keikuttaisiin, toteaisin, että naispesäpallo on maassa taidoiltaan taantunut. Mutta orotellaan kunnes meirän C ottaa parin vuoden päästä vastuuta.
    Mestaruuden jälkimainingeissa käväisimme Iä:n kanssa katsomassa tänään hallitsevien mestarien, meidän Auroran joukkueen sarjapelin Kankaanpäätä vastaan. Kankaanpäälle kajuuttaan 2-0, vaikka liikenteessä ei aivan mestariporukalla oltukaan.
    Osaran mies meni tohtorille yleistutkimukseen. Tohtori selaili koetuloksia ja kysäisi siinä lomassa: oletko viettänyt normaalia elämää. Olen minä, vastasi Osaran mien, mihin tohtori; nyt sinun pitäis lopettaa se joksikin aikaa.