ylapalkki

 
blogit
palaute
paasivulle

Perjantai 01.08.2014
Erinomaista elokuuta ! Taatan mielestä ehdottomasti ykkönen vuoden kuukausista. Hämyisät, lämpimät ehtoot; pelloilla sato valmistuu, kuten myös puutarhassa, valmistaudutaan syksyn kuhinoihin. Eläkeläiseltä loppuu kesäloma, vai onko sitä ollutkaan ?
     Vaan kyllä eilen Paasosen Seija niin pelotti rajuilmalla, että. Tuskin oltiin Iä:n. Maijan ja laskentaneuvoksen kanssa kotiuduttu kylpylän altailta, kun Iä lähti täyttä karkua rajuilmaa pakoon kohti Lempäälä. Onnesta saatiin pysäytettyä moottoritieltä ensimmäisessä sisääntuloristeyksessä Josun toimesta. Varmistuslinja oli vedetty seuraavaan risteykseen. Turhaan läksi. Ei ainakaan Osaralla koettu muuta kuin varttin mittainen kaatosade ja siinä se. Mutta Tampereelta Valkeakoskelle päin rajuilma koitteli, myöskin ylöjärveläisiä. Ja taas ihanat helteet jatkuvat. Kauanko suvea oikein piisaa ! Toivottavasti helteet helpottaa silloin, kun kersat aloittavat koulutiensä. Ei mikään ole niin nölkkiä, kuin istua aapisineen sisällä pulpetissa, kun ulkona vallitsee helle.
     Kyröskoskella alkaa lutaan Hämyvestarit. Promoottorit Pusa ja Manneri, Kyrön harkimo ja kummola, ovat taustapiruina rasvanneet vestarit oivaan iskuun. Esiintyjiä löytyy pariksi päiväksi maan huipulta. Hattuani nostan Kyrön hämyille. Löytyy menoa ja meininkiä Kyröstäkin. Minä nautin vestareista mökillä. Iltapäivän lopulla sound check kantaa Kyrösjärvellä linnuntietä pitkin kolmikilometrisen matkan ääntä mökkirantaan. Toimimme Iä:n kanssa varojoukkona natiaisille, jos äidit ja isät tarvitsevat juhlien ajaksi kersoille hoitopaikkaa.
     Iä:n ja taatan vestarit alkaa sunnutaina, missä, siitä tietoa myöhemmin. Paljon on kyselty, missä luuraa Osaran mies. Palailee kuulemma ensi viikolla kotitanhuville. Orotellaan !

Tiistai 05.08.2014
Taata on oikein ylpeä itsestään. Syyksi löytyy urheilupainotteinen kuun alku. Sattuipa näet niin, että pitkään suunniteltu golfin Major-turnee Maijan ja taatan välillä toteutui Saarenmaalla. Kolme päivää saarella vietettiin ja niistä kaksi käytettiin golfaamiseen. Jos olisi kotopuolessa ollut, niin ainakin helteestä olisi tullut mainio syy siirtää ottelua, vaan nyt pelattiin. Lämpömittari näytti Kuressaaressakin 30 molempina päivinä, mutta se ei ammattilaisia kiusannut. Pelissä laskentaneuvos toimi kirjanpitäjänä ja Maijan caddyna; Iä lenkkeili ja ui Piispanlinnan ympäristössä.
    Erinomainen oli Kuressaaren kenttä ja sopivasti hiljainen. Aamun karmanteella ei pahemmin muita lähtijöitä näkynyt, kuin uskalikot Suomesta. Kenttä on helppo pelata ja seniorille ystävällinen, sillä kukkulaa ei kentältä löydy. Haastava kuitenkin siinä mielessä, että vettä ja korteikkoa löytyy ihan tarpeeksi. Hyvin kulki pelimme; paarit ja bogit paukkuivat ja toisena päivänä Maija oli viiden sentin päässä pirkusta. Ja pelien jälkeen vietettiin tunti hotellin uima-altaalla. Voi tätä matkan onnea.
    Kuressaari sulki matkalaiset kuumaan syleilyyn, lämpötila liikkui 30 asteen molemmin puolin. Huippu 34, matalin 28. Hotelli Arensburg tarjosi miellyttävän majapaikan; sijainti kaupungin keskustassa ja varttin automatkan päässä kentästä. Helteillä kannattaa kyllä vaatia ilmastoitu huone uudelta puolelta. Ensimmäinen yö meni meidän ryhmältä kieputellen ilman ilmastointia, mutta toiseksi yöksi saimme vaihtaa ilmastoituun.
    Ravintolapalvelut hotellissa olivat erinomaiset ja kylpyläosasto laadukas. Sitäkään ei juuri muut vieraat käyttäneet hyväksi paitsi me, jotka kolmena päivänä lilluttelimma altailla. Ruokailut hoidettiin hotellissa ja ravintola Veskissä. Veskin valkopulileivät ja kampela lisukkeineen suussa sulavat, samoin hotellin borssikeitto naudanlihasta ja luumuista sekä tagliatelle pasta katkaravuista ja lohesta kermaisen sahramikastikkeen kanssa. Kerron vielä, että laskentaneuvoksen yllytyksestä poikettiin paluumatkalla Tallinnassa uudessa ravintola Noassa, minkä oli käynyt avaamassa resitentti Ilveksen puoliso, joten totta kai meiränkin piti siellä näyttäytymän. Taata pisteli hyvällä halulla PHO:n ; tarkoittaa vietnamilaista nuudelikeittoa, runsaan ja maukkaan keitetyn lihan kanssa. Huh huh; nyt alkaa läppärin päälle tippuun sen verran kuolaa, että on aika jatkaa huomenna !

Keskiviikko 08.08.2014
Olipa tätä päivää varrottu. Hurujen lounas kesäloman jälkeen. Perussakki oli paikalla; markkinointineuvos, senaattori, laskentaneuvos ja taata. Sekä tietysti kyläravintola Sarven maittava lounas. Lihapullia ei näkynyt, mutta maittavaa korvaavaa herkkua löytyi. Riistakäristys ja kermaperunat maistuivat kyllä, vaikka todeta täytyy, että senaattorin ja laskentaneuvoksen ruokahalu oli suven aikana tärvääntynyt; santsilautasta eivät ottaneet. Mutta jutut liikkuivat jälleen huulen harjalla, aiheena urheilu, naisväki ja huoli Kyröskosken tyhjentymisestä.
    Kyrö pääsi esille tv 2:sen ajankohtaisohjelmassa ikävissä merkeissä. Vuosia jatkunut kalapaliikki kahden Pappilanjoen ranta-asukin ja Purimo laivan sataman välillä oli saanut toimittaja Assuliinin matkustamaan oikein paikan päälle. Tarjotun kahveenko vuoksi ohjelmassa tehtiin niin yksipuoleisia päätelmiä kuin olla ja voi. Kahvin tarjosivat tietenkin toimittajan paikalle haastamat Törnuddit. Kun asiasta on Korkeimman hallinto-oikeuden päätös, siihen olisi asianosaisten tyytyminen, eikä levitellä asioita ihmisten ilmoille maalaamaan ikävää kuvaa kauniista Kyröstämme. Ovaskan Jounille kunnanedustajana täydet pojot asiallisesta esiintymisestä. Tuntuu että asian pontimena valittajilla on pahansuopaisuus ja kateus. Ohjelmassakin näkyneet moottoriveneet aiheuttivat Purimoa paljon suuremmat aallot joen rantoihin. Eikä Purimon kapteenin, amiraali Savolaisen mielipidettä kysytty lainkaan. Amiraali taitaa olla niin paljon fiksu, että antaa omasta puolestaan törösten asian kanssa rauhassa painiskella.
    Vielä Saarenmaanmatkasta. Käväisimme tietysti iltaa istumassa ystävämme Väiskin kanssa. Väiski on lopettanut työsuhteensa Suomessa ja uusi työpaikka löytyi Kuresaaresta. Vuoden aikana Väiski on laittanut vanhan kotitalonsa oivaan kuntoon ja lisää on toimenmiehellä tapahtumassa. Notkuvan pöydän ympärillä juotiin samppusta, Vana Tallinnaa ja virolaista olutta juuri leivottujen pikkusuolaisten ja vehnäsen kera. Notkuminen jatkui vierailun jälkeenkin, nimittäin Iä:n , Maijan ja laskentaneuvoksen polvissa. Ja päätteeksi, kyllä ulkoilmaravintoloissa viihtyi. Helle sai vähissä vaatteissa kulkevat virottaret näyttämään entistäkin viehättävimmiltä. Niinpä laskentaneuvoksen kanssa huokaistiin, että olisimmepa syntyneet puolta vuotta myöhemmin.

Lauantai 09.08.2014
Eilen käväistiin Kaupissa Eeron ja senaattorin kanssa vahtaamassa Räpsän ja Rauman naisten superia. Räpsä on ollut Raumalle koko kesän ikävä vastus ja Rauman pelinjohtaja Kaijansinkko on usein saanut heitellä pelivälineitä ympäri kenttää häviön jälkeen. On meinaan semmoinen hitleri pelinjohtajana, joka pystyy jakamaan porukalleen välittömästi palautetta epäonnistumisen jälkeen eli raumalaisittain; viheltää kuin pieni hinaaja.
    Voittoa pelistä Räpsälle tarjottiin, vaan sitten tuli meirän pelinjohtajalle kesän pimein hetki. Kun Rauman toisen jakson 5-0 johto oltiin kurottu kiinni ja etenijä oli kolmosella, menee Antikainen ottamaan yllärillä ensimmäisestä lyönnistä kotiutuksen. Väärin kävi ja lyöjiä olisi piisannut vaikka millä mitalla. Kyllä pesäpalloguru Eeron korvien välistä nousi savu, eikä kaukana pitänyt senaattorin ja taatankaan käämien palo. Plikkojen olisi pitänyt uittaa Antikainen pelin jälkeen Tammerkoskessa ! No ollaanpahan loppusarjassa, vastassa luultavasti Jyväskylä. Huomenna sunnuntaina saapuu sarjajohtaja Lapua Hämeenkyröön; sopiva mittari loppupeleihin. Nyt kansaa odotetaan paikalle ennätysmäisesti.
    Iltapäivällä Iä:n kanssa mökillä. Ah, tätä rauhaa! Myös taatan uskolliset mökkikaverit mukana; Oikku ja Huli. Taata on varannut myös kavereillensa saunakyrsät. Saunomisen loppupuolella kiinnittyy huomio nuoreen kalamieheen, joka virvelillään piiskaa Osaran lahden kaislikon reunaa. Kotiin päästyäni soittaa naapurin emäntä, että Mikko vilkastus on saanut ensimmäisen kalansa, parikiloisen hauen ja pyytäisi taataa opettamaan perkuussa. Andrea ja Mikko saapuvat ja saalis laitetaan paistamiskuntoon. Oiva iltapala Heinäsuon ruokapöytään. Ja taata saa palkaksi Andrean lämpöisen halauksen.
    Taatan suosikki Barcelona pelaa Helsingissä HJK:ta vastaan. Hieno homma sinänsä, että maailman ykkösiä futiksessa saadaan suomalaisten katsottavaksi. Pelillisesti ollaan just niin paljon jäljessä Barcasta kuin odottaa sopii. HJK:n yhdeksän miestä viihtyy tiukasti omaa maalia suojellen, eikä sekään hyvin onnistu. Tuskinpa paljon suurempaa teurastusta tulisi, jos meirän kyröläisten Apassit pelaisivat Chelseaa vastaan, vaan mistäs hillot joukkueen tuottamiseen. Suuria saa aina kuvitella.
    Osaran miehelle oli emäntä uskonut kauppareissut. Taas oltiin kaupoille lährössä listan kanssa ja perään vielä emäntä huikkasi pihassa, jotta tuo hänelle yhren koon sukkahousut. Siinä ostoksessa Osaran mies tarvitsi myyjättären apua, jolloin nyyjätär tiedusteli, että haarakiilalla vai ilman, mihin Osaran mies: kuulehan likka, emäntää varten meillä on haarakiila omasta takaa.

Maanantai 11.08.2014
Johan oli päivänsä. Seppälän upea sisarusparvi lehahti kesäiseen Pyöräniemeen miehineen. Todellista suven juhlaa. Huolella oli tapaukseen valmistautuminen. Iä oli aloittanut ruokavalmistelut jo viime viikolla ja taata pistettiin sunnuntain ehtoona nyhtään nurmikoita. Eikä auttanut pelkkä ajeleminen Murraylla vaan keittiösaksilla piti klippaaman puiden ja puskien ympäristö. Ja tänään ajettiin taata Kylpylään pesulle. Pakinoitsija Pitkon tavatessani, Matti totesi, että olet ihan yksin päässyt lähteen, johon minä; en päässyt vaan joutunut. Kertoessani syyn, pakinoitsija ehdotti huoneen varaamista laitoksesta ja ilmoitusta kotiin, notta tulen huomenna, moron taata !
    Ei tulisi taatan mieleenkään olla poissa sukulaistilaisuudesta. Ihan jo sen vuoksi, että nämä ihanat kälyt Pyöräniemessä antavat niin lämpimät rutistukset halatessa, että taatan paristot latautuvat tosi täyteen loppusyksyä varten. Hyvin meni kekkerit. Iä:n laittamukset maistuivat ja kukin kertoi kesäiset muistonsa. Ulkoilmassa tapahtunutta ruokailua hieman häiritsi ärhäkät ampiaiset. vaikka heillekin oli järjestetty oma tarjoilu; punaviiniä ja hunajaa lautasella. Ei ihme, että loppuehtoosta pörräsi Pyöräniemessä kännissä olevia amppareita.
    Toki näytettiin vieraille Osara-Kostulan kuuluisaa nähtävyyttä: Mannanmäen näkötornia. Kovat kehut sai paikka sukulaisilta. Reippaille talkoilijoille kohotettiin kolmin kertainen eläköön-huuto.
    Orastava siemen jäi vartoon seuraavaa tapaamista. Kyllä kälyjen tapaaminen ainakin kerran suvessa on ihan must-juttu !
    Osaran mies oli potenut pitkään työttömyyttä. Eräänä päivänä naapuri vinkkasi, että Ikaalisten poliisiasemalta jotain hommaa saattaisi löytyä. Niinpä Osaran mies matkusti Ikaalisiin ja marssi aseman esimiehen puheille. Esimies päätti hieman piruilla Osaran miehen kanssa ja sanoi, että jos hän osaa vastata seuraavaan kysymykseen paikka saattaisi aueta. Kysymys kuuluu; kuka murhasi Kauhavan ruman vallesmannin ? Osaran mies vastasi: en tierä, mihin konstaapeli, että otappa huomiseksi asiasta selvää ja tule kertomaan vastauksesi. - Kotiin tullessa emäntä kysyi, jotta löytyikös töitä ? Siihen Osaran mies, jotta totta kai; heti pistettiin tutkimaan yhtä murhajuttua.

Torstai 14.08.2014
Urheilupainotteinen viikko. Onpa tullut päivittäin töllättyä kisoja oikein urakalla, alkukilpailuineen kaikkineen. Ei ole oma kunto noussut, siitä täytyy pitää huolta nousevalla viikolla. Kohtuullinen menestys suomalaisittain on ilahduttanut ja Ylen porukka hoitanut tiedonvälityksen hienosti. Etenkin tämä ihana mutrusuu Petra Manner. Kielitaitoinen nainen pärjää kansainvälisten tähtien kanssa. Petran ihastus, ranskalainen seiväsmies pääsi haastatteluun, vaikka kysymys oli vasta alkukilpailusta.
    Hieman kohtuutonta oli kuitenkin keihäskolmikon karsintojen puffaaminen, etenkin kun taka-alalle jäivät saman päivän esteiden loppukilpailu ja naisten seiväshypyn vastaava. Odotettavissa on kahden kirkkaimman mitalin saavutus keihäästä. Vaatimattomia ovat muiden eurooppalaisten keihästäjien tulokset kuluvalla kaudella, ellei mitalit tule pettymys on kamala. Ruuskasen pojalle toivon kultaa.
    Olen pitkän aikaa seurannut pääministerimme keekoilua julkisuudessa. Siinäpä meillä mies, jolla on 99 prosenttia itsevarmaa narsismia ja prosentti tietoa. On pääministerin viran ja suomalaisten halventamista saapua tiedotustilaisuuteen varvastossuissa ja shortseissa polkupyörällä. Suomen asiat hoituvat ellunlellun näyttelemällä rasvatonta kroppaa. Aleksissa meillä on Euroopan pääministeri, ei Suomen, katsokaapas vain tilannetta, missä mies peesaa EU:n kokouksissa Merkkeliä.
    Hattu ilmaan Saulille, joka otti niskalenkin asioista päättäen lähteä Putinin pakeille. Pääministerin tiedonannot Venäjän talouspakotteista ja niiden vaikutuksista Suomeen ovat liikkuneet laidasta toiseen. Huh huh, on siinä meillä viirinklapu ! Eli pohjaalaisittain:" sillä on maannousua napahan asti ja siitä ylähäppäin kolloon vikaa."

Sunnuntai 17.08.2014
Tulipa menestystä, urheilussa. Ihan ensimmäiseksi, Räpsän Iso-D poikkesi Pohjanmaalla. Vierailu muistetaan pitkään, ainakin lakeudella. Kotiin tuomisina flikoilla voitot Nurmosta, Ylihärmästä ja Seinäjoelta. Notta kyllä oli ihmetelty, että mikää se tämmönen Räpsä on joka pohjaalaasille kitkerää kropsua syötti. Parin päivän turneen jälkeen on joukkueella sarjajohto Pohjanmaan aluesarjassa.
    Samaa tuhoa tekivät Räpsän F-tytöt satakuntalaisten parissa kotikentällä. Niin Kokemäki kuin Laitilakin saivat poistua pisteettömän pussin kanssa Kyröstä. Ja vaikka vaatimattomuuteni kovasti kasaa esteitä, ei taata voi olla mainitsematta, että Amanda ja Aurora esiintyivät otteluissa kunnarispesialisteina. Kyllä likat niin Iä:n perii noissa lyöntihommissa, taata tietää.
    Seuraavaksi tärkeemmät; Ruuskasen Antti nappasi toiveitteni mukaan kultaa EM-kisoissa. Komea oli Pielaveden miehen sarja. Nimenomaan Antin voittotulos oli keihäskisan suola. Ennakkoon jo tiedettiin, että muiden eurooppalaisten keihästäjien tulostaso tältä kaudelta oli vain kansallista tasoa. Kovasti olisin toivonut Santran menestystä, mutta paineet nähtävästi liian kovat nuorelle esteetikolle. Aamulehtikin yhdessä Ylen porukan kanssa kertoi totisella naamalla, että mestaruus on Santran ja ruottalaisen kahren kauppa. Mönkään meni, Santran osalta. Mutta kivat oli kisat katsella, menopuolella laatikko kaljaa.
    Mutta kenet tapasinkaan lauantaina Kosken torilla - kauniit silmät omistavan kalamyyjättären. Siellä se oli yllätyksekseni kuhien, ahventen ja lohilaatikoiden keskellä. Iä oli niin paljon väsähtänyt aamuisesta vesijuoksusta, että vartosi autossa, kun taata sai tehdä rauhassa ostoksensa. Jos olisi tuotevalikoimassa ollut silakoita, olisin kappaleittain pari kiloa ostanut aikaa kuluttaakseni. Mutta silakoiden puutteessa osteskelin sitten niitä sun näitä tuotteita kassillisen, kyllä Iä siunaili. Olipa alku viikonlopuksi !
    Eeron kanssa ajeltiin tänään Kauppiin. Ei ollut Räpsän likoista Kirittärien kaatajaksi. Mahroton on vastus loukkaantumisista kärsivälle kotiseurallemme. Heikon sisäpelin lisäksi töpeksitään pelinjohdollisestikin, vai eikö kaikki tiedä vielä kauden tässä vaiheessa merkkejä ! Valoisalla mielellä kuitenkin ajellaan nousevaan kauteen. Pari täsmähankintaa ei liene pahaksi. Onnittelut kuitenkin kaudesta !
    Pohjaalaisittain: Komia nainen pyrkii Pietarin pakeelle ja kertoo kuolleensa aidsiin. Pietari ihmettelöö, kun eihän siihen enää niin helpolla kuole, mihin nainen; niin minäki luulin, mutta kun sen tartuttaa pohojalaaseen isäntämieheen, niin ei sitä kuolemaa tartte kauaa orotella.

Torstai 21.08.2014
Tukevasti on taatan keittokattila tuhissut viime päivinä. Puutarhan omenasato muuttuu helmeileväksi mehuksi. Niin tiiviisti olen työntouhussa ollut, että blogikin on jäänyt hunningolle. Muutama lepohetki on sentään siunaantunut.
     Eilen hurujen lounas. Kovasti olen kiitollinen, että maltoin hommat hetkeksi sivuun heittää ja tarttua hurujen rentoon meininkiin. Kyläravintola Sarvenkin köökki oli jälleen parastaan pannut; härkää pippurikastikkeessa ja taatalle ylläriksi perimmäisen kannen alla lihapullia maittavassa soosissa. Kaksi lautasellista mieheen koki kohtalonsa. Mainittakoon, että hurujen murut olivat samaan aikaan Linnanlounaalla särpimässä silakoita. Sattuipas niin, että muinainen koulukaverini Arvo oli myös parkkeerannut linnaan. Olisi sähköpostin mukaan käynyt Iä:tä moikkaamassa, mutta eipä arvannut, kun keskustelun aiheena muruilla oli ollut "miksi lerpppu ei nykyään toimi". Arvo pelkäsi, että olisivat pian aikaan ruvenneet utelemaan häneltä omakohtaisia kokemuksia.
     Toinen tauko ajoittui täksi päiväksi, kun saimme vieraita Pirkkalasta. Mukava on saada Osaran maaseutumaisemaan ystäviämme Pirkanmaan Kauniaisista. Pirkko ja Martti oli haastettu maistamaan made in Osara tuotteita. Lounasta varten olimme varautuneet Holman lammastilan lammasbratvurstilla ja lampaanlihapullilla. Kun Iä oli taikonut sopivat lisukkeet, saimme ruokailun jälkeen kuulla ystäviemme kiitokset mainioista Osaran tuotteista. Ja maistuivat ne mainioilta isäntäväellekin. Kannattaa poiketa Holman tilalla hankkimassa erinomaisia tuotteita. Enpä ole konsaan saanut maistuvampaa makkaraa. Ehtoolla poikkastiin vielä Jantsun ja Juhan autoliikkeessä, tutustumassa oikein kutsuvieraina uusiin menopeleihin. Ja sielläkin löytyi erinomainen pikkusuolaisten pöytä. Onpa taas tullut vatta vuorattua. Notta semmosta Osaralta !

Sunnuntai 24.08.2014
Notta oli se päivänsä, milloin Hämeenkyrön Räpsän historiaan kirjoitettiin komia sivu. Panosta kentällä oli enemmän kuin kaikkien maamme sorsastajien haulipyssyissä, kun kiilaan kentällä juoksivat meirän Iso-D ja kesäiset Suomen mestarit Alajärven Ankkurit. Eikä ollut enempää tai vähempää kysymyksessä kuin Pohjanmaan piirin mestaruus. Hiuksia nostattavan pelin jälkeen räpsäläiset tittelin voittivat ja näin oli kesäiset murheeet saanut kerralla balsamia haavoihinsa. Ja joka tyttö pelasi kuin unelma. Iä, Eero ja minä syötiin purkillinen syränlääkkeitä, mutta ylpeitä oltiin loppuvihellyksen soidessa.
     Harvoin on Kyrössä jätetty pitkässä sarjassa taakse Alajärvi, Vimpeli, Seinäjoki, Ylihärmä ja Nurmoo; Pohjanmaan pesiksen hurjat. On ollut tosi hienoa seurata plikkojen kehitystä kolmen vuoden aikana. Misää vie ollaan jos suunta tämmösenä jatkuu !
     Eikä tässä kaikki. Torstaina Kyrössä pelataan Länsi-Suomen välierä Poria vastaan ehtoolla klo 17.30. Mahrollisuuksia on vielä toisiinkin mitaleihin. Ja kulta- tai pronssipeli, sekin Kyrössä, torstaina 4.9. samaan aikaan. Jos mitaleita on tullaksensa, sanoisin jo tälläkin hetkellä, että Räpsästä löytyy maan paras D- plikka sakki. On tää hurjaa. Ja toisella kentällä F-plikat juoksutti tänään Raumaa.
     Iso-D kun oli Pohjanmaan kierroksella, kerrotaan juttua joukkueenjohtaja Leppäsestä, joka oli menny Seinäjoen torille kysymään kellonaikaa mieheltä, joka oli maannu torilla lehmänsä vieressä. Seinäjokinen nosti lehmän utaretta ja sano: Soon varttin yli kaks. No Leppänen siihen kysymään, että miten sen voi utaretta nostamalla tietää ? - Ei sitä siittä tieräkkään, sano seinäjokinen, nostin vaan, notta mä näin Lakeuren Ristin kellon.

Keskiviikko 27.08.2014
Tulihan se sieltä, kun aikamme varrottiin. Tarkoita Ajankohtaisen Kakkosen anteeksipyyntö Pappilanjoen tienoon yksisilmäisestä ohjelmasta. Eikä pärjätty edes lauseella. Toimittajalla oli useampikin ranskalainen karva, miltä kohdin tunnustettiin ohjelman menneen asialtaan kauaksi pöpelikköön. Oletan, että Ajankohtaisen toimituksen toimittajia moinen litania karvasteli. Olkoon tämä opiksi toimittaja Assuliinille. Hassuja ei saa väittää edes hassuliini dokumenttia tehtäessä.
    Taatan luotto nykyisiin budjettineuvottelijoihin on kadonnut täysin. Käsikaulalla kuljen Isokallion Kallen kanssa arvostellessa nykyisten kansanedustajien himpulamaista tasoa, poikkeuksia löytyy vain muutama. Tämän tästä löytyy jos jonkinmoista selostusta epäonnistumisista, viimeksi ministeri Rädyltä, joka nuttura piukassa kärvisteli A-studion toimittajattaren käsissä. Eihän se taloudellinen rikos niin mahroton määrältänsä ollut, mutta se etiikka. Asiavirhe pienituloisten määrässä oli ministeriltä todiste asiantuntemattomuudesta. Mutta ratsastihan avuksi Euro Elmo stubbura, joka ministerilleen vannoi ikuista uskollisuutta. Osaralta löytyy yhden hallituksen verran luotettavampia ministereitä. Näin on.
    Eduskuntavaalikampanjassa käydään taisteluja myös puolueiden sisällä. Mahrottomiin mittasuhteisiin on noussut Satosen Arton mollaaminen työaika jutussa. Asialla tuntuu olevan varsinkin Aamulehti. Liekö tarkoituksena nostaa Tampereelta Arton sijalle edustajaa, tuskinpa onnistuu.
    Ja tämä Ukrainan tilanne vasta koominen on. Vieraan valtion ( Venäjä ) autokolonnat ja panssarit kulkee valtioiden rajan yli silloin kun tahtoo. Kyllä ukrainalaista pännii. Miesmäärältään pieni kapinaryhmä tuntuu olevan paremmin aseistettu kuin Ukrainan valtion joukot. Mistähän aseet tulevat ? Venäjän tiedotteet ja kommentit tilanteesta ovat tosi huvittavia, niin kuin tämän Lavrovin, jolle näytettiin filminpätkää, missä ukrainalaisia vankeja kuljetettiin pitkin katua yleisön ivattavana. Lavrovin mukaan "paraati" oli hyvin järjestetty eikä loukannut kenenkään ihmisyyttä. Vot !
    Taatan tietokone vetelee viimeisiään. Parannusta lienee luvassa nousevalla viikolla. Kyllä pienen ihmisen maailma meinaa kaatua näiden koneiden mukana. Onpahan piristeenä ollut Iä:n kanssa Kylpylän vesijumppa.

Sunnuntai 30.08.2014
Lapsellinen viikonlopu pitkästä aikaa. Eilen parkkeerasi Konsta iltapäivävieraaksi. Laatuaikaa vietettiin traktorihommissa, mutta enimmiltään maksukanavilla, mitkä tuuppasivat moottoriurheilua solkenaan. Oli traktoripullingia, rata-ajoa ja rallicrossia. Siinä töllöteltiin iltapäivähetkeä moottorimiehen kanssa, ja lopuksi katsomaan Hokkarien edustuksen harjoituspeliä. Nokia oli vastassa ja iskussa näytti kotijoukkue olleen.
     Ehtoonsuussa saapuivat pakkauksineen yökylään Amanda ja Marleena. Taatan katsellessa yleisurheilumaaottelua, Iä pisti itsensä likoon plikkojen kanssa korttipelissä. Huudoista päätellen huonosti taisi Iä:n käydä. Ja aamusella tänään neljistään Kylpylään. Vauhtia riitti sekä altaalla, että vesiliukumäessä. Kyllä kahrestaan tai laskentaneuvoksen kanssa on rauhallisempaa.
     Viikolla olimme saaneet kutsun Hämeenlinnaan Anjalle lounaalle. Emännän kevyeksi luonnehtima lounas huipentui taas alkukeittoihin ja lohiateriaan. Jälkiruuaksi ehdotetut juustot oli pakko jättää väliin, ei sunkaan vattaan mahrottomia mahru. Eikä jääty ilman kulttuuriantiakaan. Vanajanlinnassa oli avoimet ovet ja yksityisessä omistuksessa olevien urheiluautojen näyttely, joita omistajat olivat rahdanneet paikalle kymmeniä. Ensimmäisen kerran Vanajanlinnassa oltiin ja paikka on kyllä maineensa väärtti. Komiaksi oli paikat laitettu. Kyllä Räikkösenkin kelpasi Jenninsä kanssa häät linnassa viettää, vaikka ei silläkään naimisella pitempää siunausta ollut. Anjakin lupasi viettää häänsä paikassa, joskin sulhanen on vielä hakusessa.
     Linna oli 40-luvulla saksalaisomistuksessa, mutta Suomen hävitessä sodan, kaikki saksalaisten hallussa oleva omaisuus siirtyi Neuvostoliitolle, joka myi paikan Yrjö Sirolan säätiölle, mikä puolestaan perusti linnaan Sirola-opiston. Reipasta kasvatustoimintaa Vanajanlinnassa harrastettiin v. 1946 aina vuoteen 1994 asti. Tuolloin paikan osti Hämeenlinnan kaupunki, joka puolestaan myi sen liiketoiminnan Vasemmistoliiton kanssa kaksikolle Harri Vihma ja Mika Walkamo.
     Päivä oli koonnut Vanajanlinnan yleisöä piukkaan ja taatakin sai ihastella ikinuorten Iä:n ja Anjan kanssa muita vanhoja ajopelejä. Paikalla oli vissiin satakunta kiiltäväksi tuunattua urheiluautoa. Eikä siinä kaikki, pistäydyimme myös LinnaGolfin ja Tavastiagolfin kentillä. LinnaGolfin klubi oli niin upea, kuten myös kenttä, että olisi paikassa kiva joskus kierros kentällä pyöräyttää. Olipa mielenkiintoinen päivä Hämeenlinnassa !
     Osaran taata yritti saada Konstaa nukkumaan. Pitkien yritysten jälkeen kysäisi Iä:ltä, auttaisiko jos laulaisin. Siihen Iä: yrittäisit ensin hyvällä.